In gesprek met... Hannah

In gesprek met... Hannah

In deze rubriek spreken we allerlei verschillende mensen die op een manier verbonden zijn aan één van de projecten van Ooms. Zij vertellen hun persoonlijke verhaal en beleving omtrent een woning, kantoorpand of winkellocatie waar zij intrekken of die ze verlaten.

Deze keer spraken we Hannah. Zij en haar man Gijs verkopen hun droomhuis aan de Singel in hun geliefde Dordt. Met als grote wens de volgende nieuwe bewoners te vinden voor dit bijzondere herenhuis.

"In februari 2019 ruilden wij - Gijs, Hannah en onze dochter van 4 jaar, Fiona - Rotterdam in voor Dordrecht. We kozen bewust voor Dordrecht, omdat Dordt als stad alles te bieden heeft waar we behoefte aan hebben. Een centrum, rijke historie, horeca, cultuur en natuur (de Biesbosch) dichtbij. Omdat Hannah dol is op oude(re) huizen, Gijs meer fan is van nieuwe huizen, we graag een grote tuin wilden en dichtbij het centrum, uitvalswegen en OV wilden wonen, zochten we naar een speld in een hooiberg. Dachten we. Toch vonden we ons droomhuis aan de Singel 325. Een heerlijk ruim gemoderniseerd herenhuis, van alle gemakken voorzien. De vorige bewoners hadden er met hun gezin met liefde en zorg in gewoond en dat was voelbaar aan de sfeer in huis."

"We waren direct gecharmeerd van het huis en de buurt. De ruime woonkamer, het authentieke glas-in-lood, de uitgebouwde ruime moderne keuken, de tuin en de grote slaapkamers tikten de belangrijkste eisen van ons lijstje aan. De ligging van het huis is perfect. Binnen een paar minuten in het centrum en de oude haven!

De tuin is een cadeautje en echt uniek voor een stadswoning. We hebben er menig barbecue-avondje beleefd met vrienden. En dankzij de zon die tot einde middag in de achtertuin schijnt en de warmte die in de tuin blijft hangen, zijn de zomeravonden genieten!

Wat heerlijk is, is dat we door het overdekte terras vrij snel buiten kunnen zitten. Door de brede openslaande deuren kunnen we het huis echt bij buiten betrekken."

"We hebben er altijd met ontzettend veel plezier gewoond. Dat komt niet alleen door het huis, maar ook door de buurt. We hebben, vinden we zelf, de allerleukste buren. De buurt is rustig, veilig, kinderrijk en gezellig, dat blijkt wel uit de jaarlijkse buurtbarbecue in de zomer.

Het aantal grote slaapkamers en de twee badkamers maken het woonplezier compleet. We hebben allebei onze eigen werkkamer en als er logés zijn hebben die hun eigen badkamer op de tweede verdieping."

"Toen we in dit huis gingen wonen hadden we het plan om met de tijd de woonkamer uit te bouwen door het betrekken van het overdekte terras en het verbouwen van de zolder, waar je met gemak nog twee slaapkamers kan realiseren. Het gaat er niet van komen, want met pijn in ons hart verkopen we dit fijne familiehuis. We gaan richting Gelderland om dichterbij Hannah's ouders te wonen om zo de zorg voor een van de zieke ouders te delen en volop te genieten van de tijd die we nog samen hebben."

"Dordrecht biedt echt alles. In de zomer wordt er ontzettend veel georganiseerd. Voor jong en oud. Van klassieke muziekconcerten in het parkje met de fontein aan het Beverwijckspleinpark tot aan ‘Dordt op Stoom’, de rommelroute, het Blue Rivers Festival en de oude boekenmarkt.
Wij verleggen onze wegen naar elders, maar hopen van harte een familie te vinden die net zo gelukkig wordt met dit droomhuis als wij dat waren!"

Nieuwsgierig geworden? Wacht niet te lang!
Bekijk hier het 5-laagse herenhuis met 7 kamers en laat je inspireren. Zie je jezelf al zitten? Plan dan een bezichtiging in met de makelaar via het contactformulier of mail naar dordrecht@ooms.com. Bellen mag ook: 078 – 614 43 33. We helpen je graag!

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie