In gesprek met... familie Schuijer

In gesprek met... familie Schuijer

In deze rubriek spreken we allerlei verschillende mensen die op een manier verbonden zijn aan één van de projecten van Ooms. Zij vertellen hun persoonlijke verhaal en beleving omtrent een woning, kantoorpand of winkellocatie waar zij intrekken of die ze verlaten.

Deze keer spraken we de familie Schuijer. Met behulp van Ooms Makelaars Barendrecht verkochten zij hun woning en via Ooms Makelaars in de Hoeksche Waard vond de familie aan de Polderdijk in Maasdam haar droomhuis.

"Er zijn momenten in je leven waar je graag iemand om hulp of advies vraagt. Voor alledaagse zaken is er vaak wel iemand in de buurt. Maar wat als je op zoek bent naar je droomhuis en het door de huizenmarkt opeens gaat kriebelen. Bij een eerder huis zijn wij enorm goed geholpen door Ooms Makelaars Barendrecht en door Yvonne Overhand in het bijzonder. Na lang wikken en wegen pakten we afgelopen maart de telefoon en planden een gesprek in met Yvonne én de eerste waardebepaling van ons huis. Spannend; want wat is de marktwaarde en hoe zetten we ons huis in de huidige onstuimige markt? Het goede gevoel was direct aanwezig en binnen een week kon de fotograaf al aan de slag. Door de gekozen strategie was de aanloop enorm en de opbrengst naar wens. Na iedere bezichtiging (15 in één week) werden we door Yvonne meegenomen en kregen wij een goed beeld van de mogelijke kopers. Aan de hand van deze feedback konden we voorzichtig een inschatting maken van het aantal biedingen dat mogelijk zou binnen komen. Het verlossende telefoontje zorgde voor een enorm geluksgevoel."

"Onze droom kwam rap dichterbij. Ooms is ook actief in het zoekgebied waar ons nieuwe droomhuis staat. Roy Ehbel van Ooms Veldhoen en Romeijn in de Hoeksche Waard, keek al mee voordat ons huis verkocht was, maar na de verkoop van onze oude woning voelde het eindelijk echt: we gingen ons droomhuis vinden. Het was een spannende fase voor ons, want huizen komen niet ieder uur online. Prettig om dan gerustgesteld te worden door de makelaar. Na de verkoop van je huis wil je tenslotte niets liever dan weten waar de droom start. In dit hele traject heeft Roy ons met raad en daad terzijde gestaan. Heel bijzonder hoe zowel Yvonne als Roy aanvoelden hoe wij er in stonden. Het hebben van een goede aankoopmakelaar heeft naast het neerleggen van een goed bod, geleid tot de aankoop van onze droomwoning. Het heeft niet alleen ons het nodige vertrouwen gegeven, maar ook de verkoper van de betreffende woning."

"Kon het dan nog mooier? Tijdens de zoektocht met Roy konden wij ook terecht bij Gert-Jan Lodder van Ooms Financieel Adviseurs. Als onze financieel adviseur maakte hij de eerste berekening al voordat wij ons huis daadwerkelijk verkochten. Bij de diverse woningen die wij bezichtigd hebben, voorzag hij ons van de juiste info op het gebied van hypothecaire lasten. Door deze begeleiding wisten we precies waar onze bovengrens lag en bij welke aankoopprijs wij ons comfortabel voelden. Na het bijzondere moment dat Roy ons belde met de mededeling dat wij nu toch echt ons droomhuis hadden gekocht, heeft Gert-Jan de juiste hypotheekverstrekker gezocht."

"De rollercoaster komt nu langzaam tot stilstand. We zitten nog wel even op onze roze wolk. Dit hele traject was enorm spannend, maar het team van Ooms wist de spanning er op de juiste momenten af te halen.

Er zijn momenten dat je hulp en advies nodig hebt. Je keert je dan tot vrienden of familie. Voor dit traject en dit soort beslissingen heb je echt een expert nodig. Wij hebben die gevonden bij Ooms en het voelde niet anders dan het advies van een goede vriend of familielid."

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie