Hypertherm Europe B.V. huurt bedrijfscomplex in Dordrecht

Geschreven door Liesbeth Baris op 5 augustus 2022

Hypertherm Europe B.V. huurt ca. 1.265 m² kantoorruimte en ca. 853 m² bedrijfsruimte met 44 parkeerplaatsen aan de Laan van Kopenhagen 100 te Dordrecht. Hiermee huren zij het gehele bedrijfscomplex van verhuurder Sagax, dat is gelegen op Businesspark Amstelwijck.

Businesspark Amstelwijck is gelegen aan de zuidwestzijde van Dordrecht, naast de Rijksweg A-16 (Rotterdam - Breda - Antwerpen) en de verbindingsweg N-3, waardoor de bereikbaarheid uitstekend is. Het terrein is modern, jong en stijlvol en is door het bestuur van de Drechtsteden aangewezen als “de regionale toplocatie voor kantoorvestigers”. Het terrein is een goede vestigingslocatie voor kantoorgebruikers, maar ook voor bedrijven met licht productiewerk of die een opslagfunctie nodig hebben naast de ruimte voor hun kantoorfunctie.

Over Hypertherm Europe B.V.

Hypertherm ontstond in 1968 in de garage van oprichter Dick Couch in Hanover, VS. Hier probeerde Dick met zijn eigen ontworpen plasmamachine staal te snijden en met succes. Hypertherm ontwerpt en produceert industriële snijproducten en is wereldwijd een innovatieve grote speler op het gebied van materialen snijden. Inmiddels is Hypertherm doorgegroeid met naast plasmasnijsystemen ook een waterstraal-snijdivisie, OMAX en een breed scala aan softwareapplicaties, zoals ProNest® en RobotMaster®. Hierbij zijn ze altijd gefocust op oplossingsgericht snijden en het toevoegen van waarde voor verschillende industrieën. De producten worden gebruikt door bedrijven over de hele wereld voor het bouwen van schepen, vliegtuigen en treinwagons, de constructie van stalen gebouwen, fabricage van zware apparatuur, het plaatsen van windmolens en meer.

Hypertherm Associates is sinds eind juni de nieuwe bedrijfsnaam voor de fabrikant van Hypertherm-plasma- en OMAX-waterstraalproducten. Deze naam weerspiegelt de ontwikkeling van het bedrijf van fabrikant van plasmasnijproducten tot leverancier van industriële snijoplossingen met vele verschillende technologieën. Een bedrijf waarin de mensen (de ‘Associates’) de kracht zijn van alles dat het bedrijf doet om ondersteuning te bieden als klanten problemen of uitdagingen ervaren en deze te overwinnen en op te lossen.

Over Sagax Sagax is een vastgoedonderneming met als doelstelling het beleggen in commercieel vastgoed, voornamelijk in het bedrijfsruimte- en industrieel segment en sinds 2016 actief in Nederland. De Nederlandse portefeuille van Sagax bedraagt thans circa 600.000 m² bedrijfsruimte verdeeld over ruim 125 objecten.

De totale vastgoedportefeuille van Sagax bestaat uit 690 objecten met een vloeroppervlakte van 3.847.000 m² gelegen in Zweden, Finland, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Nederland en Spanje. AB Sagax (publ) is beursgenoteerd aan de Nasdaq Stockholm, Large Cap.

Ooms Makelaars Bedrijfshuisvesting, partner in Dynamis Logistiek, trad in deze transactie op namens verhuurder Sagax Industrial B.V. en CBRE namens huurder Hypertherm Europe B.V.

Hypertherm Europe B.V. huurt bedrijfscomplex in Dordrecht
Liesbeth Baris
Neem contact op met Liesbeth

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Heylen Warehouses voltooit transactie met BTS Logistic

Heylen Warehouses voltooit transactie met BTS Logistic

Herentals, 30 oktober 2023 - Heylen Warehouses, een toonaangevende langetermijn-investeerder in “state of the art” logistiek en industrieel vastgoed, is verheugd de...
Primaned huurt kantoorruimte in Fascinatio Boulevard 552 te Capelle aan den IJssel

Primaned huurt kantoorruimte in Fascinatio Boulevard 552 te Capelle aan den IJssel

Begin oktober heeft Primaned een langjarige overeenkomst gesloten voor ca. 565 m² kantoorruimte in gebouw Five Twenty Two aan de Fascinatio Boulevard 522 in Capelle aan den...
Bekijk overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over jouw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die je aan ze hebt verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van je gebruik van hun services.

Meer informatie