Hoe richt je de tv-hoek mooi in?

Geschreven door Leonie de Wit op 9 december 2022

We zijn weer aan het cocoonen geslagen met deze kou én dan is het ook nog eens WK-tijd. Oftewel, we spenderen onze avonden weer gezellig ouderwets voor de televisie. Hoe richt je een tv-hoek mooi in? Wij geven tips.

Weet je nog vroeger? Je moest op tijd klaar zitten voor je favoriete televisieserie en tijdens de reclame kon je een sprintje trekken naar het toilet en/of de keuken. Het was een hele andere tijd. Sinds de komst van Netflix, videoland en andere streamingdiensten zijn we minder gebonden aan vaste televisiemomenten. Nu we ook meer op onze telefoons zitten, is het vaak alles of niets. We laten de televisie dagen links liggen of we bingewatchen een heel weekend Temptation Island, The Crown of Emily in Paris.

De zithoek is niet meer de plek waar de televisie centraal staat. Hoe werk je de tv dan stijlvol weg? Op de momenten dat je geen televisie kijkt, wil je de tv wellicht ook niet zien. Plaats de tv dan in een kast met schuif- of klapdeuren. Of zet hem in een andere kamer. Kun je de tv aan de muur hangen, verbloem hem dan door er een gallery wall met kunst en foto’s omheen te maken. Een zwarte televisie op een witte muur geeft een sterk contrast, waardoor de tv extra opvalt. Verf de muur erachter in een andere kleur, waardoor hij optisch wat meer wegvalt.

Maak van je tv een kunstwerk
De televisies van tegenwoordig zijn kunstwerken op zich. Met speciale designpootjes bijvoorbeeld, die je ook los kunt kopen, de zogenoemde tv-ezels. Je kunt ook een kunstwerk tonen op het scherm, wanneer hij uitstaat. Of voor wanneer je dat gezellig vindt ga je voor de ‘good old’ open haard scherm. Eeuwig zonde dat SBS6 heeft besloten deze niet meer uit te zenden.

Hoe richt je de zithoek in?
Wanneer je een smalle ruimte hebt, wil je de kamer optisch wat groter doen lijken. Zet je bank niet te strak tegen de muur. Tegenwoordig zie je ook veel banken die uit losse delen bestaan. Haal deze elementen uit elkaar en zet ze los neer. Je geeft de ruimte hiermee als het ware wat lucht. Wanneer je wat meer ruimte hebt kun je een bank ook midden in de kamer zetten, waarbij je aan twee kanten kunt zitten. Aan de ene kant lees je een boek of klets je met je geliefde aan de andere kant bingewatch je erop los. Gezellig toch?

Houd rekening met lichtinval
Licht is heel erg belangrijk bij het tv kijken. In een pikdonkere kamer naar het continu veranderende licht op de tv kijken is niet goed voor je ogen. Zet daarom een mooie lamp naast de tv. Het constante licht van de lamp zorgt voor een zachter contrast en dat kijkt rustiger. Daarnaast is licht natuurlijk ook erg belangrijk voor je gemoedstoestand nu de dagen weer korter worden. Kies voor meerdere kleine lichten verspreid door de ruimte. Een staande lamp naast de bank, een klein lampje op de kast en niks gezelliger dan kaarsen. En nu we richting de feestdagen gaan, kun je ook een lichtjessnoer draperen over een kastje of vaas.

Hoe richt je de tv-hoek mooi in?
Leonie de Wit
Neem contact op met Leonie

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Leer Yorick Schipper kennen, Commercieel Medewerker bij Ooms Makelaars

Leer Yorick Schipper kennen, Commercieel Medewerker bij Ooms Makelaars

Even voorstellen… In deze rubriek stellen we graag werknemers aan je voor die nieuw zijn bij Ooms óf gewisseld zijn van functie binnen de organisatie. Wie zijn ze, wat zijn...
Leer Emma Vizee kennen, Content Marketeer bij Ooms Makelaars

Leer Emma Vizee kennen, Content Marketeer bij Ooms Makelaars

In deze rubriek stellen we graag werknemers aan je voor die nieuw zijn bij Ooms óf gewisseld zijn van functie binnen de...
Bekijk overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over jouw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die je aan ze hebt verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van je gebruik van hun services.

Meer informatie