Het Nieuwe Rivium: dé mix-use locatie van Rotterdam

Het Nieuwe Rivium: dé mix-use locatie van Rotterdam

Langs rijksweg A16 bevindt zich een kantorenpark dat het tot niet zo lang geleden af moest leggen tegen de aantrekkingskracht van het Rotterdamse centrum. Als kantoor zit je immers graag middenin de ultieme mix van voorzieningen, hetgeen de stad biedt. Echter ziet Ooms Makelaars een groeiende belangstelling van kantoorgebruikers voor Rivium. En deze hernieuwde belangstelling komt niet zomaar uit de lucht vallen.

Rivium is aan het verkleuren, veranderen en aan het transformeren naar ‘Het Nieuwe Rivium’. Daar waar het oorspronkelijke ontwerp van Rivium was geënt op de kantoorgebruikers die op een functionele locatie gevestigd wilden zijn, richt het gebied zich nu op het ontwikkelen van een actieve werk- en woonwijk. Een leef plek die beleving biedt, voorzieningen kent en qua prijs concurrerend is met het stadscentrum.

De bebouwing op het huidige Rivium is gerealiseerd in de periode tussen 1990 en 2005 en kent een aantal herkenbare en iconische gebouwen, zoals onder andere Crystal Building, Braingate, Riverside Offices, Zalmhuis en de Schouten Toren. De schaalgrootte en monofunctionele indeling van het gebied leidde er toe dat al rond de eeuwwisseling verminderde belangstelling ontstond voor het kantorenpark. Gebouwen waren te groot, gebruikers gingen vaker flexibel werken en eigenaren konden niet inspelen op de gewijzigde behoefte. Het feit dat kantoorgebruikers hun oog tegenwoordig wel weer laten vallen op de periferie, hangt onder meer samen met de oplopende opname, dalende leegstand en fors stijgende prijzen in de binnenstad van Rotterdam. Vooral de algehele transformatie naar ‘Het Nieuwe Rivium’ maakt als kantoorhouder kiezen tussen binnenstad en periferie gemakkelijk. Niet op de laatste plaats vanwege de uitzonderlijk goede bereikbaarheid, strategisch liggend tussen de snelweg en het metronetwerk.

Van monofunctioneel kantoorpark naar energiek leefgebied

De komst van een aantal iconische en herkenbare gebouwen op het terrein draagt bij aan een veranderende sfeer. Architectenbureau De Zwarte Hond heeft voor ontwikkelaar Woonfront Rivium Capelle aan den IJssel een landmark ontworpen van maar liefst 150 meter hoog. Een duurzaam mix-use gebouw met circa 1.700 woningen en een commerciële plint van circa 10.000 m². Begin 2020 zijn de eerste woningen in het gebied opgeleverd en binnen een paar jaar moeten de eerste woontorens zijn gerealiseerd. Daarbij is vanaf dit jaar fors geïnvesteerd in openbaar vervoer. De nieuwe Park Shuttle is te zien in het gebied en deze shuttleverbinding loopt straks van metrostation Kralingse Zoom naar het zuidpunt van het gebied waar de gemeente een waterbushalte realiseert. Met de directe aansluiting op de A-16 is met recht te spreken over een multimodaal bereikbare locatie.

Met uw kantoor op ‘Het Nieuwe Rivium’?

Ooms Makelaars is met al haar disciplines actief in het gebied en kan u adviseren over het aankopen, aanhuren, verkopen en verhuren van kantoor- en bedrijfsruimten, maar ook over mogelijkheden voor transformatie of sloop en/of nieuwbouw en woningontwikkeling.

Een greep uit ons huidige aanbod in het gebied Rivium en Fascinatio:

- ‘De Brienenoord’, Rivium 1e straat 81 – 119; https://bit.ly/2EJCcOR
- Rivium 2e straat 22 – 24; https://bit.ly/3ia5xAH
- ‘Nieuw Handelsgebouw’, Rivium Boulevard 156; https://bit.ly/2EOTcn4
- Rivium Quadrant 241; https://bit.ly/2DuIsts
- ‘Galaxy’, Rivium Westlaan 72 – 86; https://bit.ly/3kdh3Nc
- Fascinatio Boulevard 470; https://bit.ly/33pb2qX
- ‘FB522’,Fascinatio Boulevard 522; https://bit.ly/2Xr3MXY
- Fascinatio Boulevard 622; https://bit.ly/31eR8wd
- ‘East 16’, Bahialaan 600 – 602; https://bit.ly/33n0Jni


Bent u geïnteresseerd in ‘Het Nieuwe Rivium’ en wilt u meer informatie? Neem contact met ons op en we helpen u graag verder! Bel op 010 – 424 88 88 of mail naar bog@ooms.com.

Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over jouw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die je aan ze hebt verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van je gebruik van hun services.

Meer informatie