Hardt Hyperloop opent kantoor en Experience Center van ca. 800 m² in Rotterdam

Innovatief bedrijf blijft behouden voor de regio en kan groei voortzetten

Het innovatieve en bedrijf Hardt Hyperloop verhuist medio juni 2022 van Delft naar Rotterdam. Het Nederlandse bedrijf dat werkt aan de ontwikkeling van de hyperloop, trekt dan in de volledig gerenoveerde Science Tower aan de Marconistraat. Met de verhuizing kan het techbedrijf verdere invulling geven aan de groeiambities van het bedrijf en de realisatie van de hyperloop.

Sinds de start in 2017 is de scale-up, voortgekomen uit een studententeam van de TU Delft, gevestigd in het centrum van de studentenstad en heeft het onder andere de eerste operationele hyperloop test faciliteit van Europa gerealiseerd. Inmiddels heeft Hardt 42 medewerkers en is het uitgegroeid tot een internationaal opererend bedrijf. De Science Tower in Rotterdam past perfect bij de groeiambitie en toekomstplannen van Hardt Hyperloop.

De verhuizing van het tech bedrijf naar Rotterdam toont de waarden van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag. De Technische Universiteit in Delft is en blijft een belangrijke cluster voor kenniscreatie en talentontwikkeling en de stad Rotterdam biedt, door haar geschiedenis en economische slagkracht, een sterke fundering voor verdere internationale groei.

Tim Houter, een van de oprichters van het bedrijf: “In de Science Tower hebben we een prachtige nieuwe uitvalsbasis gevonden. We betrekken daar een 800m2 grote ruimte, die tweemaal zo groot is als de huidige locatie. Daarnaast realiseert Hardt daar een Experience Center waar naast het ervaren van de hyperloop ook ruimte is voor co-creatie tussen het bedrijfsleven, kennisinstituten en de overheid voor het verder ontwikkelen van de hyperloop.“

Roos Vermeij, Rotterdamse wethouder economie: “We zijn er trots op dat Hardt Hyperloop ervoor kiest om zich hier te vestigen. Op de nieuwe locatie zullen de beste engineers, analisten en economen komen te werken. Het feit dat Hardt zich in de stad Rotterdam vestigt draagt enorm bij aan ons innovatieve ecosysteem. Het bedrijf en het zal de regio werkgelegenheid bieden en de economie een impuls geven.“

“Dat Hardt Hyperloop behouden blijft voor de regio is het op-één-na beste nieuws”, zegt de Delftse wethouder economie Bas Vollebregt. “Want natuurlijk hadden we Hardt Hyperloop in Delft willen houden. Maar Hardt Hyperloop past ook goed in het Rotterdamse ecosysteem. Gelet op de korte afstand en de aanwezigheid van de TU Delft zal de samenwerking met Delft nauw blijven. Mooi dat Delft aan de basis heeft kunnen staan van dit prachtige bedrijf. Hardt Hyperloop vliegt nu uit. Maar ik weet zeker dat hun hart voor Delft behouden blijft.”

Ooms Makelaars Bedrijfshuisvesting uit Rotterdam (Partner in Dynamis) vertaalde de zoekvraag van Hardt Hyperloop en vond in Kadans Science Partner een goede partner. Kadans is gespecialiseerd in het creëren en faciliteren van innovatieve hubs met levendige communities voor kennis intensieve sectoren. Het bedrijf is eigenaar van de Rotterdam Science Tower en werkt momenteel aan renovatie om het gebouw gereed te maken voor een duurzame toekomst.

Ooms Makelaars Bedrijfshuisvesting B.V. adviseerde in dit dossier Kadans bij de verhuur en is erg content met de transactie. “We kwamen ongeveer een half jaar geleden in contact met Hardt Hyperloop en bezochten ook de huidige locatie in Delft. Na een grondige verdiepingsslag over wie Hardt Hyperloop is en wat de belangrijkste eisen zijn wat betreft de huisvesting hebben we vervolgens het aanbod in Rotterdam geïnventariseerd” zegt Sjoerd Preesman, vastgoedadviseur bij Ooms.

Tijdens de bezichtigingsronde van kantoorpanden in Rotterdam werd als snel duidelijk dat er een goede match zou kunnen ontstaan tussen de Rotterdam Science Tower in het innovatieve M4H gebied en Hardt Hyperloop. We zijn erg nieuwsgierig hoe het nieuwe kantoor en Experience Center er straks uit komt te zien. Daarnaast gaan we door met het aantrekken van andere mooie huurders voor de Rotterdam Science Tower.

Over Hardt Hyperloop Hardt Hyperloop is opgericht in 2016 en gevestigd in Delft. De oprichters maakten deel uit van het team dat in 2017 de internationale SpaceX Hyperloop-competitie, georganiseerd door Elon Musk, won. Het diverse team bestaat inmiddels uit 42 medewerkers van over de hele wereld. Samen met nog veel meer specialisten van partnerbedrijven die betrokken zijn bij het project, werkt het team er hard aan om dit nieuwe vervoersysteem op de markt te brengen. Daarbij moeten ze rekening houden met alle aspecten van de implementatie van een internationaal hyperloopnetwerk. Hardt ontwikkelde de eerste Europese testfaciliteit in 2019 en is momenteel bezig met de bouw van het European Hyperloop Center in Groningen, het eerste hyperloop-testcentrum van Europa.

Hardt Hyperloop is de initiatiefnemer van het Hyperloop Development Program, een publiek-private samenwerking die zich richt op de ontwikkeling van hyperloop als een snelle, emissieloze vervoersoplossing die een belangrijke rol kan spelen in de klimaattransitie en tegelijkertijd voor economische groei kan zorgen. Partners van Hardt Hyperloop zijn onder andere: BAM, Schiphol, EIT InnoEnergy, IHC, Koolen Industries, Nederlandse Spoorwegen en Tata Steel.

Voor meer informatie en beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Sjoerd Preesman van Ooms Makelaars Bedrijfshuisvesting B.V. op 088- 424 01 84 of via s.preesman@ooms.com.

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Aangehuurd l ca. 18.000 m² buitenterrein te Raamdonksveer

Aangehuurd l ca. 18.000 m² buitenterrein te Raamdonksveer

Een internationale logistieke organisatie heeft ca. 18.000 m² aan verhard buitenterrein gehuurd in Raamdonksveer. Het terrein in Raamdonksveer zal worden gebruikt voor de opslag van...
Start ontwikkeling Delftseblok Rotterdam

Start ontwikkeling Delftseblok Rotterdam

Het voorstel Delftseblok is door de gemeente Rotterdam uitgekozen als winnaar van de openbare marktselectieprocedure Delftsestraat-West. Vier panden uit de Rotterdamse wederopbouwperiode worden...
Bekijk overzicht