Haal het meeste uit de bezichtigingen van jouw huis

Haal het meeste uit de bezichtigingen van jouw huis

Geschreven door Robbin Kroesbergen op 20 september 2019

Hier vind je tips om de waarde van jouw huis te verhogen. Handig als je jouw huis wilt verkopen. Met eenvoudige middelen en een beperkt budget kun je al een verbluffend resultaat bereiken. De tips zijn afkomstig uit het boek ‘Haal meer winst uit je huis’. In dit boek geven woonstyliste Gentia Luyckx en opruimdeskundige Zamarra Oomes-Kok tal voorbeelden hoe een huis met eenvoudige aanpassingen beter verkoopbaar wordt. Een kleine greep uit de tips:

Schoonmaaktips

Zelfs al heb je de mooiste designbadkamer; als hij niet schoon is of niet fris ruikt zullen anderen er toch op afknappen. Kranen gaan weer blinken als je ze insmeert met wat allesreiniger en opwrijft met een oude handdoek. Vul een erg vies bad met heet water en inweekmiddel voor de was (Biotex). Als je dit een nachtje laat staan, kun je de volgende dag de viezigheid zo wegwrijven. Vul bij langdurige afwezigheid het sifon met slaolie; dat blijft op het water liggen en verdampt niet. Zo houdt je de rioollucht onder controle.

Stylingtips

Soms kan het je verbazen wat mensen wel of niet mooi vinden. Wat jij mooi vindt, kan een ander spuuglelijk vinden. Ieder zijn smaak natuurlijk, maar als je jouw huis wilt verkopen is het toverwoord ‘neutraal’. Heb je felle dekbedhoezen of hoezen met drukke prints? Maak het bed dan strak op met een goedkope witte sprei. Leg er kussens op in de kleur van jouw slaapkamer. Je hebt dan meteen een kamer met hoteluitstraling; Juist in kleine woningen kun je prima gebruik maken van grote lampen. Kies liever voor een bijzondere vloerlamp dan voor een paar kleine tafellampen. Heb je bijvoorbeeld in jouw slaapkamer een lelijke muur, dan kan fotobehang een uitkomst zijn. Het is eenvoudig aan te brengen. Je smeert niet het behang maar de wanden in met een speciale wandlijm. Een behangtafel heb je niet nodig: minimale inspanning, maximaal resultaat.

Opruimtips

Minimalistisch ingerichte huizen verkopen sneller. Dat betekent niet dat je jouw hele interieur uit jouw huis moet slopen. Wel dat je misschien aan het opruimen moet slaan. Zorg voor voldoende licht door bijvoorbeeld de gordijnen of lamellen open te doen. Een rustige en opgeruimde inrichting doet wonderen. Stop alles wat je niet dagelijks gebruikt of wat niet zo mooi meer is in dozen.

Verwacht je kijkers? Berg dan jouw persoonlijke spullen goed weg om voor een neutrale sfeer te zorgen. Zeker in jouw slaapkamer wil je zo min mogelijk laten rondslingeren als er mensen langskomen; Zorg voor strak gestreken, fris beddengoed.

Tuintips

In de winter kunnen tuinen er nogal kaal en ongezellig uitzien. Met een paar simpele, kleine ingrepen ziet zelfs dan jouw tuin er aantrekkelijk uit. Ook als de zon niet schijnt en de mussen aan de dakrand vastvriezen. Zet jouw tuinset buiten. Stond jouw tuinset al buiten en is het bedekt onder groene aanslag? Dan moet je die eraf poetsen.

Leg verder wat gezellige kussens in de tuinstoelen en open jouw parasol. Om het af te maken steek je wat kaarsen, fakkels of een vuurkorf aan. Ligt jouw huis verscholen tussen enorme struiken en heggen? Snoei ze goed of laat dit doen, zodat potentiële kopers goed zicht hebben op jouw woning.

Meer weten over dit onderwerp?

Terug naar overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie