Gratis waardebepaling? Ga voorbereid de woningmarkt op

Geschreven door Leonie de Wit op 1 januari 2023

Of je nu overweegt jouw huis te verkopen, een hypotheek aan te vragen of je gewoon nieuwsgierig bent naar de huidige marktwaarde van jouw woning, een waardebepaling van je huis is een belangrijke eerste stap.

Wat is een waardebepaling?
Een waardebepaling van een huis is een schatting van de huidige marktwaarde van een woning. Het doel van een waardebepaling is om een realistische en objectieve schatting te krijgen van wat je huis waard is op basis van verschillende criteria, zoals de locatie, de grootte, de staat van het pand en vergelijkbare verkopen in de omgeving.

Factoren die de waarde van jouw huis beïnvloeden

  • Locatie: De locatie is een van de belangrijkste factoren die de waarde van jouw huis bepalen. Een woning in een populaire buurt met goede voorzieningen, zoals scholen, winkels en vervoersverbindingen, zal over het algemeen meer waard zijn dan een vergelijkbare woning in een minder gewilde omgeving.
  • Grootte en indeling: De grootte van je huis speelt ook een belangrijke rol bij het bepalen van de waarde. Het aantal slaapkamers, badkamers en de algehele indeling van jouw woning hebben invloed op de aantrekkelijkheid en functionaliteit ervan.
  • Conditie en leeftijd: De staat van onderhoud van je woning en de leeftijd van het object zijn cruciale factoren bij het bepalen van de waarde. Een goed onderhouden en gemoderniseerd huis zal over het algemeen meer waard zijn dan een vergelijkbare woning die achterstallig onderhoud heeft.
  • Vergelijkbare verkopen: Het vergelijken van jouw huis met recente verkopen in de omgeving is een belangrijke methode om de waarde te bepalen. Dit houdt in dat vergelijkbare woningen in de buurt worden geanalyseerd op basis van hun verkoopprijs, grootte, locatie en voorzieningen. Deze vergelijkingsmethode biedt een waardevol referentiepunt voor het bepalen van de waarde van jouw woning.

Het belang van een professionele waardebepaling
Het is raadzaam om een professionele waardebepaling uit te laten voeren door een erkende NVM-makelaar. De NVM-makelaars van Ooms zijn echte professionals en hebben de expertise en ervaring om alle relevante factoren te beoordelen en een nauwkeurige waardebepaling te maken. Met 10 vestigingen heeft Ooms altijd een vestiging bij jou in de buurt. Zo kennen ze jouw woning, kennen ze de buurt waarin jouw woning staat en kennen ze alle ins and outs van de huidige woningmarkt. Aan de hand van de waardebepaling kun je samen met de makelaar de verkoopstrategie bepalen om zo tot het beste verkoopresultaat te komen. Zo weet jij precies waar jij aan toe bent wanneer jij op zoek gaat naar het huis van jouw dromen. Plan nu een gratis waardebepaling.

Gratis waardebepaling? Ga voorbereid de woningmarkt op
Leonie de Wit
Neem contact op met Leonie

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Leer Richard Berkhout kennen, Verhuurmakelaar bij Ooms Makelaars

Leer Richard Berkhout kennen, Verhuurmakelaar bij Ooms Makelaars

Een voorstellen... In deze rubriek stellen we graag werknemers aan je voor die nieuw zijn bij Ooms óf gewisseld zijn van functie binnen de organisatie. Wie zijn ze, wat...
Leer Yorick Schipper kennen, Commercieel Medewerker bij Ooms Makelaars

Leer Yorick Schipper kennen, Commercieel Medewerker bij Ooms Makelaars

Even voorstellen… In deze rubriek stellen we graag werknemers aan je voor die nieuw zijn bij Ooms óf gewisseld zijn van functie binnen de organisatie. Wie zijn ze, wat zijn...
Bekijk overzicht