Goed nieuws voor starter op woningmarkt: vanaf 1 januari bespaar je duizenden euro’s!

Goed nieuws voor starter op woningmarkt: vanaf 1 januari bespaar je duizenden euro’s!

Ben je tussen de 18 en 35 jaar oud en ga je je eerste huis aankopen? Dan hoef je vanaf 1 januari 2021 geen overdrachtsbelasting meer te betalen. Die belasting bedraagt tot nog toe 2 procent van de koopsom. Dat scheelt je op een koopwoning van 300.000 euro dus zo’n 6.000 euro.

Het plan hiervoor werd vorig jaar al besproken in de Kamer. Het CDA en ChristenUnie dienden toen een motie in om de overdrachtsbelasting voor starters te schrappen. “Huizen zijn om in te wonen, niet om aan te verdienen”, zei ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers destijds. “Particuliere beleggers ontnemen starters op de koopmarkt steeds meer kansen door huizen op te kopen en duur te verhuren.” Het doel van de maatregel is om jonge mensen meer ruimte te geven op de woningmarkt, daar zij er nu vaak niet op komen, vanwege de hoge huizenprijzen. Op Prinsjesdag, 15 september a.s., maakt het kabinet de plannen officieel bekend.

Ga jij binnenkort je eerste huis kopen?
Vraag dan om persoonlijk advies van een ervaren adviseur.
In een adviesgesprek kijkt de adviseur specifiek naar jouw situatie en luistert hij naar jouw eisen en wensen. Daardoor krijg je een persoonlijk antwoord op je vragen en vind je de hypotheek die het allerbeste bij je past. Dat neemt een hoop zorgen en vragen weg! Én je betaalt nooit te veel.

Wil je weten wat jouw financiële kansen zijn, heb je hulp nodig bij het vinden van de juiste hypotheek of heb je andere vragen over dit onderwerp? Kijk op ooms.com/financieel/hypotheekadvies of neem direct contact op via 010 424 88 10 en plan een afspraak in. Telefonisch, via videobellen of kom langs bij ons op kantoor. We helpen je graag!


Bron: ad.nl

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie