Een nieuwe keuken met een klein budget

Een nieuwe keuken met een klein budget

Geschreven door Leonie de Wit op 2 januari 2023

Bij het kopen van een huis, zou je het liefst alles gelijk nieuw willen. Zeker een keuken is een kwestie van smaak en maakt je huis gelijk eigen. Toch hoef je niet altijd direct voor een gloednieuwe designkeuken te gaan, zeker niet als dat niet binnen het budget past. Je kunt een tweedehands keuken kopen, de keuken een make-over geven of net wat creatiever zijn met de inkoop.

Als de keuken nog prima is, maar slechts een beetje verouderd of niet helemaal naar je smaak kun je de keuken prima opknappen. Je geeft een ouderwetse keuken meteen een frisse look met een nieuw keukenblad. Vind je deze optie toch de duur? Je kunt overwegen om je bestaande keukenblad te beplakken met hoogwaardige design folie: hiermee geef je jouw keuken low budget en in no time een nieuwe uitstraling.

De muur van je keuken is super belangrijk voor de uitstraling van je keuken. Kijk maar eens op Pinterest. De brick-wall blijft favoriet, maar ook een mozaïekje geeft een authentieke uitstraling. Je kunt de keukentegels ook schilderen of alles verwijderen en de muur verven met speciale waterafstotende verf in een lekker pastel kleurtje. Ook een glazen of koperen achterwand plaatsen is een mooie optie. The sky is the limit.

Tweedehands keuken
Als je kosten wilt besparen bij de aanschaf van een keuken, dan kun je ook voor een tweedehands keuken kiezen. Je kunt ze (spot) goedkoop kopen en soms kun je een keuken zelfs gratis ophalen. En de keuze is tegenwoordig reuze in de tweedehands keukens, waardoor je meer kans hebt om een keuken te vinden die bij je stijl past. Daarbij is de aanschaf van een tweedehands keuken ook nog hartstikke duurzaam, want je geeft een keuken een tweede leven. Een tweedehands keuken koop je niet alleen op Marktplaats, er zijn ook professionele keukenwinkels die tweedehandskeukens aanbieden.

Wel is het belangrijk om op voorhand op een aantal zaken te letten. Een keuken is gemaakt voor een specifieke ruimte. De kans is klein dat deze ruimte hetzelfde is als de ruimte in jouw woning. Waarschijnlijk is de keuken net een paar centimeter te groot of te klein, en moet je kijken hoe je dat kunt oplossen. Vaak kom je met een opzetstuk al een heel eind, maar het is toch een slim idee om voor een keuken te kiezen die zo goed mogelijk in je huis zal passen. Voorafgaand aan je aankoop is het dus belangrijk om heel goed te meten.

Creatief inkopen
Een ander idee is om naar een showroomkeuken te kijken. Deze worden door keukenwinkels aangeboden tegen fijne prijsjes. Ook hier geldt dat je zal moeten kijken of de keuken geschikt is voor de ruimte in jouw woning, maar je kunt flink geld besparen en hebt toch je gedroomde designkeuken.

Op Pinterest zie je de meest mooie keukens voorbijkomen. Vaak onbetaalbaar, maar dit hoeft niet. Je kunt er ook voor kiezen om bijvoorbeeld de keuken bij Ikea te kopen en luxere frontjes bij een andere winkels. Er is zijn tegenwoordig verschillende winkels die fronten verkopen voor op een Ikea keuken. Ook keukenapparatuur is vaak goedkoper wanneer je ze op webshops bestelt, in plaats van bij een keukenwinkel. Kies je voor een lijn die gaat verdwijnen, dan maak je nog kans op extra kortingen ook. En wil je het echte gevoel van een designkeuken? Laat een meubelmaker dan een apart kookeiland maken. Koop een travertin keukenblad en je hebt een echte eyecatcher in huis.

Meer weten over dit onderwerp?

Terug naar overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie