DYLAN Steel Solutions voegt twee locaties samen op DistriPark Dordrecht

De toonaangevende toeleverancier van staalproducten, DYLAN Steel Solutions, gaat zich vestigen op bedrijventerrein DistriPark Dordrecht in een nieuw distributiecentrum dat gebouwd wordt door ontwikkelaar Dudok Groep. Momenteel heeft het bedrijf in Nederland een locatie in Oud-Beijerland en Oud Gastel, maar voor deze locaties komt het nieuw te bouwen complex ter grootte van ca. 35.000m² bestaande uit bedrijfsruimte en kantoren in de plaats.


DYLAN Steel Solutions, onderdeel van BUHLMANN GROUP, distribueert stalen buizen, fittingen en flenzen aan allerlei industrieën wereldwijd. Hun producten worden gebruikt in onder andere de energiesector, de offshore en de petrochemische industrie. Naar verwachting wordt het nieuwe pand halverwege 2021 opgeleverd en in gebruik genomen. Directeuren Michel Borsboom en Jean-Philippe van den Berg van DYLAN Steel Solutions: “We zochten een nieuwe locatie in de buurt van de Hoeksche Waard die logistiek goed bereikbaar is. DistriPark Dordrecht heeft een directe aansluiting met de A16 en daarnaast zijn er in de directe omgeving belangrijke voorzieningen zoals hotels waar onze gasten en klanten kunnen verblijven. Dat maakt DistriPark Dordrecht tot een logische keuze”. De reden van verhuizing is om beide locaties samen te voegen en daarmee een efficiency slag te maken voor de toekomst.DYLAN Steel Solutions voegt twee locaties samen op DistriPark Dordrecht

150 arbeidsplaatsen
Het hoofdkantoor van DYLAN Steel Solutions is thans gevestigd in Oud-Beijerland op bedrijventerrein De Bosschen aan de Jan van der Heijdenstraat 13. Samen met de vestiging aan de Rietschotten te Oud Gastel, zijn er momenteel ruim 150 mensen werkzaam bij het bedrijf. Voor deze twee locaties komt het nieuwe en duurzame pand in Dordrecht in de plaats. De medewerkers verhuizen mee naar de nieuwe locatie en er zullen ook nieuwe arbeidskrachten worden geworven. “Dordrecht en de Drechtsteden beschikken over een goed potentieel aan geschikte werknemers voor ons bedrijf”, aldus Borsboom en Van den Berg.

Package deal
De nieuwbouwontwikkeling is onderdeel van een package deal tussen ontwikkelaar Dudok Groep en DYLAN Steel Solutions. Naast dat Dudok Groep de ontwikkeling van de nieuwe locatie op zich neemt, hebben zij ook het bestaande pand van DYLAN Steel Solutions aan de Rietschotten te Oud Gastel overgenomen middels een sale and leaseback. Gedurende de bouw van het nieuwe en volledig duurzame distributiecentrum, huurt DYLAN Steel Solutions de locatie in Oud Gastel van Dudok Groep. Deze transactie vond eind 2019 plaats via Ooms Makelaars Bedrijfshuisvesting en bleek een goede deal. Directeur Jeroen van der Meer en adjunct-directeur Dennis Dekker: “Het is een intensief en complex traject geweest, maar middels een nauwe samenwerking tussen alle betrokken partijen is de transactie succesvol tot stand gekomen met een waanzinnig mooi eindresultaat.”


Ooms Makelaars partner in Dynamis trad namens DYLAN Steel Solutions op bij de verkoop van de bestaande locatie aan de Rietschotten te Oud Gastel, alsmede voor de aanhuur van de nieuwe locatie. Ooms zal tevens namens DYLAN Steel Solutions optreden bij de verkoop van het huidige hoofdkantoor. Dudok Groep werd in deze juridisch begeleid door Schaap Advocaten Notarissen. Benvalor Advocaten stond DYLAN Steel Solutions in beide transacties bij op juridisch gebied.

DYLAN Steel Solutions voegt twee locaties samen op DistriPark Dordrecht
Dennis Dekker
Neem contact op met Dennis

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Heylen Warehouses voltooit transactie met BTS Logistic

Heylen Warehouses voltooit transactie met BTS Logistic

Herentals, 30 oktober 2023 - Heylen Warehouses, een toonaangevende langetermijn-investeerder in “state of the art” logistiek en industrieel vastgoed, is verheugd de...
Primaned huurt kantoorruimte in Fascinatio Boulevard 552 te Capelle aan den IJssel

Primaned huurt kantoorruimte in Fascinatio Boulevard 552 te Capelle aan den IJssel

Begin oktober heeft Primaned een langjarige overeenkomst gesloten voor ca. 565 m² kantoorruimte in gebouw Five Twenty Two aan de Fascinatio Boulevard 522 in Capelle aan den...
Bekijk overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over jouw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die je aan ze hebt verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van je gebruik van hun services.

Meer informatie