Dura Vermeer Urban Miner huurt Havenweg 1 te ‘s-Gravendeel

Dura Vermeer Urban Miner huurt Havenweg 1 te ‘s-Gravendeel

Geschreven door Allard van den Berg op 7 juni 2021

Onlangs heeft Dura Vermeer een langdurige huurovereenkomst gesloten voor het voormalige HKS Metals terrein in ‘s-Gravendeel. Het gehuurde bestaat uit een grootschalige bedrijfsruimte, twee vrijstaande kantoorgebouwen, buitenterrein en kade. Het totale gehuurde oppervlak beslaat ca. 70.000 m2.

Op deze locatie creëert Dura Vermeer Urban Miner als dochterbedrijf van Dura Vermeer de grootste circulaire hub van Nederland. De activiteiten op het circulariteitsknooppunt bestaan met name uit de opslag, overslag en upcycling van bouwmaterialen, puin en asfalt. De (bouw)materialen worden daarna opnieuw ingezet in de bouw en wegenbouw.

Dura Vermeer is een onafhankelijk familiebedrijf met activiteiten op het gebied van woningbouw, utiliteitsbouw en infrastructuur. Met €1,4 miljard aan omzet en meer dan 2.800 medewerkers staat Dura Vermeer in de top van bedrijven in de Nederlandse bouwbranche.

HKS Metals is de grootste metaalrecycler van Nederland, gespecialiseerd in het verwerken van oud ijzer, non-ferro metalen en elektronica tot hoogwaardige grondstoffen voor metaalproducenten wereldwijd. De metaalrecycler is een 100% dochteronderneming van TSR Recycling, de marktleider in Europa op het gebied van metaalrecycling.

Gijs Naarding, directeur Dura Vermeer Infra Participaties:

De ecologische voetafdruk van onze sector is groot. Primaire grondstoffen raken op en enkel door reductie van materiaalgebruik halen we onze duurzaamheidsdoelstellingen niet. Het roer moet dus om. Met Urban Miner bestaat afval niet meer. We zien alleen nog maar grondstoffen. Urban Miner maakt het mogelijk alle materialen uit onze projecten een volgend leven te geven. We zijn trots dat we op die manier een grote stap zetten, waardoor wij als sector ons afval en grondstoffengebruik enorm weten te reduceren.”

Sandra van der Lee, circulair manager van Dura Vermeer Urban Miner:

Het is ontzettend inspirerend om alle facetten tegelijk aan te pakken. Ik werk zelf al tien jaar in het thema circulariteit, heb het zien doorgroeien en nu mag ik het in de praktijk gaan toepassen. We hebben ‘s-Gravendeel uitgekozen als locatie omdat het de perfecte plek is om een logistieke spin te zijn in de regio.

Cushman en Wakefield heeft verhuurder HKS Scrap Metals B.V. begeleid bij het verhuurtraject. Ooms Makelaars Bedrijfshuisvesting B.V. uit Rotterdam (Partner in Dynamis) begeleidde huurder Dura Vermeer gedurende het gehele proces.

Meer weten over dit onderwerp?

Terug naar overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie