Dordts bedrijf ELCEE verhuist naar DistriPark Dordrecht

Dordts bedrijf ELCEE verhuist naar DistriPark Dordrecht

Het Dordtse bedrijf ELCEE verhuist naar DistriPark Dordrecht. Het verruilt zijn huidige huisvesting op Dordtse Kil I voor het nieuwe logistieke bedrijventerrein. Borghese Logistics uit Nijkerk gaat de logistieke ruimte aan ELCEE verhuren. ELCEE produceert geëngineerde industriële halffabricaten voor transport, machinebouwbouwnijverheid, scheepbouw, offshore en apparatenbouw. De oplevering van het pand staat gepland voor medio 2021.

Onlangs werd al bekend dat Borghese Logistics in totaal 3,2 hectare grond heeft aangekocht op DistriPark Dordrecht, waarvan ruim 22.000 m2 zal worden gebruikt voor de bouw van een distributiecentrum voor de logistieke markt. ELCEE zal hiervan ca. 14.000 m2 gaan gebruiken voor met name opslag van materialen en producten.

Werkgelegenheid
Er komen ongeveer 140 medewerkers te werken op deze nieuwe locatie. In totaal heeft ELCEE 300 medewerkers op 18 locaties wereldwijd, waarvan een derde in Azië. Dat het hoofdkantoor in Dordrecht is en blijft, stemt wethouder Maarten Burggraaff trots: “Nadat we eerder met Crocs al een aansprekend, nieuw bedrijf op DistriPark mochten verwelkomen, ben ik erg blij dat we ook plaats kunnen bieden aan een echt Dordts bedrijf als ELCEE. Maar tegelijk ook een bedrijf dat een grote internationale speler is in deze markt. Door ze de mogelijkheid te geven om binnen onze gemeente door te groeien, zorgen we er ook voor dat werkgelegenheid voor Dordrecht en de Drechtsteden behouden blijft.” CEO van ELCEE, Peter Fluitsma is ook zeer content met de vestiging op Distripark: “Medewerkers zijn een zeer belangrijke asset voor de organisatie, waardoor een nieuw pand in de buurt van Dordrecht van groot belang is.”

Combinatiedeal
De nieuwbouwontwikkeling is onderdeel van een combinatiedeal tussen ontwikkelaar Borghese Logistics en ELCEE. Naast dat Borghese Logistics de ontwikkeling van de nieuwe locatie op zich neemt, hebben zij ook het bestaande pand van ELCEE aan de Kamerlingh Onnesweg 22-28 te Dordrecht overgenomen middels een sale and leaseback. Gedurende de bouw van het nieuwe en volledig duurzame distributiecentrum, huurt ELCEE hun huidige locatie terug van Borghese. Rutger-Jan van Broekhoven, Real Estate Developer Borghese: “Voor ons is het bijzonder dat wij ELCEE mogen begeleiden in deze grote stap, door een nieuw hoofdkantoor en onderkomen te realiseren die past in de groeistrategie. Deze ontwikkeling past heel goed in de ambitie van Borghese Logistics om duurzame logistiek in Nederland te ontwikkelen.”

Deze transactie vond in september 2020 plaats via bemiddeling van Ooms Makelaars Bedrijfshuisvesting en bleek een goede deal. Adjunct-directeur Dennis Dekker: “Het doel van ELCEE was een nieuwe geschikte bedrijfslocatie binnen de regio te vinden en daarnaast de huidige locatie te verkopen. Dit traject bestond voor ons uit het vinden van een geschikte nieuwe locatie, het selecteren van een juiste marktpartij die als ontwikkelaar/belegger op wilde treden en het verkopen van de huidige bestaande locatie. Dit alles is goed gelukt.”

Ooms Makelaars Bedrijfshuisvesting, partner in Dynamis, trad namens ELCEE op bij de verkoop van de bestaande locatie aan de Kamerlingh Onnesweg 22-28 te Dordrecht, alsmede voor de aanhuur van de nieuwe locatie. Borghese Logistics werd bij de aankoop en verhuur geadviseerd door Industrial Real Estate Partners en CMS.

Meer weten over dit onderwerp?

Terug naar overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie