Divers, goed bereikbaar en veel gezelligheid: open uw winkel aan de Bergse Dorpsstraat

Divers, goed bereikbaar en veel gezelligheid: open uw winkel aan de Bergse Dorpsstraat

Er is geen Rotterdammer die de Bergse Dorpsstraat in Hillegersberg niet kent. Dankzij de fijne sfeer, diversiteit aan winkels, rijke historie en de mogelijkheden tot een gezellig hapje en drankje is het een plek waar jong en oud graag verblijft. Een uitstekende winkelstraat om je als winkelier te vestigen.


Het is niemand ontgaan dat de Bergse Dorpsstraat te lijden heeft gehad onder het opkomen van kernwinkelgebieden in de buurtgemeenten, waardoor het rustiger is geworden in Hillegersberg. Er zijn bronnen die vertellen dat de gemeente plannen heeft de straat in te korten. Dat wil zeggen; de winkels meer centreren rond het begin van de Bergse Dorpsstraat en de Freericksplaats. Maar rustiger houdt niet in dat het ook daadwerkelijk stil is in de Bergse Dorpsstraat. Het is nog steeds drukbezocht en gezellig te noemen. Op elk tijdstip van de dag is er drukte te vinden bij onder andere Bakker Ammerlaan, slagerij B. Tol en horecagelegenheden, zoals Van Eijk en Abrazo. De Bergse Dorpstraat is nog steeds een centrale plek voor de hele omgeving waar mensen samen komen.

Een rijke historie

Hillegersberg is sinds 1817 een zelfstandige gemeente van Rotterdam. Voor 1817 bestond de bevolking van Hillegersberg voornamelijk uit boeren. Vooral de wat welvarendere burgers trokken na 1817 naar Hillegersberg, zij kochten hier een groot stuk grond aan de Bergse Voorplas om te wonen en te leven. Op deze manier groeide Hillegersberg uit van een boerengemeenschap naar een forensgemeente van Rotterdam (SHHS, z.d.).

De Bergse Dorpsstraat maakt sindsdien deel uit van het kernwinkelgebied in Hillegersberg. De straat is levendig en goed bereikbaar. Zowel de auto als de fiets kan hier gemakkelijk geparkeerd worden en ook met het openbaar vervoer kun je er snel komen. De tram stopt aan het begin van de Bergse Dorpsstraat waardoor het voor een ieder mogelijk is om de winkels te bezoeken.

Omdat de bewoners van Hillegersberg over het algemeen welvarend zijn, vestigden zich hier veel winkels gericht op een specifiek merk. Zo heeft Bang&Olufsen lang een winkel in de straat geëxploiteerd, evenals Tommy Hilfiger en Superdry. Naast deze merkwinkels zijn er ook altijd veel lokale ondernemers die zo hun eigen plekje hebben aan de Bergse Dorpsstraat. De fijne sfeer en diversiteit van de winkels trekt veel publiek uit de omgeving.

Het huidige winkelaanbod

Ook enthousiast geworden over de Bergse Dorpsstraat? Wij hebben enkele winkels in verhuur die wij u graag laten zien. Ons aanbod bestaat uit:

- Bergse Dorpsstraat 100

- Bergse Dorpsstraat 28a

- Bergse Dorpsstraat 78 -80

Bent u als ondernemer geïnteresseerd in een van deze winkelruimtes? Neem dan contact op met onze makelaar Katja van der Landen via 088 – 424 02 29 voor meer informatie of een bezichtiging. Wie weet mag u de inwoners van Hillegersberg binnenkort verwelkomen in uw winkel!

Bron foto:

http://fotos.serc.nl/zuid-holland/rotterdam/rotterdam-31201/

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie