Dit zijn de nieuwste woonkamer kleuren voor 2023

Dit zijn de nieuwste woonkamer kleuren voor 2023

Geschreven door Leonie de Wit op 5 oktober 2022

Ga je verbouwen of heb je een nieuwe woning gekocht? Een nieuwe, frisse kleur op de muur doet wonderen voor je interieur. Volgend jaar draait het wederom om natuurlijke tinten én een statement in huis. Bekende (verf)merken vertellen je zelf wat hun nieuwste woonkamer kleuren zijn voor 2023.

Groengeel
De nieuwe kleuren voor 2023 zijn geïnspireerd op de natuur. Denk aan kleuren gebaseerd op bossen, heide, strand en zee. De natuurlijke tinten zorgen voor een rustige sfeer in huis met subtiele combinaties. De kleur van het jaar 2023 wordt volgens het verfmerk Flexa een licht groengele tint die doet denken aan wuivende korenvelden.

Groenblauw
Vining Ivy, de naam klinkt al mooi. Het is de kleur van het merk Histor en het is het beste te omschrijven als ‘groen, blauw, groenblauwig, blauwgroenachtig en alle andere mogelijke combinaties van beide kleuren’. Vining Ivy mengt krachtig blauw met verfijnd groen voor een diepe edelsteenkleur. Blauw brengt rust, terwijl de smaragdgroene toon een gevoel van balans creëert. Rust en balans: Is dat niet precies wat we nu kunnen gebruiken in deze roerige tijden? Vining Ivy drukt dat gevoel perfect uit.

Nordic Green
Goede vibes, daar draait deze kleur om. Karwei gaat dan ook voor een frisse groengrijs tint. Wederom een prachtige natuurtint, die je doet denken aan de zee en het bos. De kleur van het jaar zie je veel in Scandinavië, waar de grijsgroen tint terugkomt in zowel de natuur als in de houten huizen. Droom weg bij deze mooie trendkleur en voel de koele bries van de zee en zie de grijsgroene beplanting langs de kust.

De verfkleuren zijn niet alleen mooi voor op de wand, ze mogen worden doorgetrokken naar het plafond én we gaan spelen met de kleur van deuren en kozijnen voor een ton-sur-ton effect. Door je plafond mee te schilderen, creëer je een gevoel van geborgenheid en is dat niet exact wat je zoekt in jouw nieuwe of verbouwde woning?

Meer weten over dit onderwerp?

Terug naar overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie