Denksportcentrum Rotterdam huurt ca. 500 m² in ‘Grandstand’ aan de  Kralingseweg 120 te Rotterdam

Denksportcentrum Rotterdam huurt ca. 500 m² in ‘Grandstand’ aan de Kralingseweg 120 te Rotterdam

Sinds 1 maart is Denksportcentrum Rotterdam, tot voor kort bekend als Denksportcentrum De Lombard, gevestigd in de Grandstand Rotterdam. De vier bridgeverenigingen (BC Metro, BC Never Down, BC '85 en BC De Lombard) aangesloten bij het Denksportcentrum Rotterdam hebben via de Hans Kreijns Fundatie 500m2 speel- en barruimte in het gebouw op het terrein van de Rotterdamsche Manège, waar jaarlijks het CHIO Rotterdam plaatsvindt, gehuurd.

De verhuizing van de Lombardkade naar de Grandstand heeft inmiddels plaatsgevonden maar de bridge clubs moeten vanwege de Corona-maatregelen de werkelijke ingebruikname nog even uitstellen.

De verhuurder van het gebouw, de Hippische Alliantie Rotterdam is verheugd met de komst van het denksportcentrum. "Daarmee is de Grandstand naast het huis van de paardensport, ook het huis van de denksport geworden", zegt Ron Voskuilen, algemeen directeur van de Hippische Alliantie Rotterdam.

Harry Geelen, voorzitter van de Hans Kreijns Fundatie, is ook blij met de nieuwe plek; “De huidige locatie aan de Lombardkade kreeg een andere invulling waardoor we op zoek moesten naar een nieuwe locatie. We zijn erg blij dat we die hebben gevonden in het Kralingse Bos. Een toegankelijke plek in een fantastische omgeving. We kunnen niet wachten totdat we ons eerste spel op deze plek kunnen gaan spelen”

Sjoerd Preesman van Ooms Makelaars Bedrijfshuisvesting (partner in Dynamis) trad op namens de verhuurder bij de totstandkoming van de deal.

Rotterdam heeft in het verleden al veel grote bridgenamen voortgebracht, waaronder Hans Kreijns, de bekende hoffelijke en sportieve Rotterdamse bridger die in 1966 samen met Bob Slavenburg de eerste Nederlandse wereldkampioen bridge werd. Na de wereldtitel van Hans Kreijns volgden nog zo'n twintig Nederlandse wereldkampioenen, waarvan een aantal lid is bij Bridge Club de Lombard.

Het is de bedoeling dat, zodra het vanwege de Coromaatregelen weer kan, op de verschillende avonden de aangesloten bridgeclubs in de skyboxen op de tweede verdieping van het gebouw spelen en voor een hapje en drankje kunnen zij terecht in Restaurant Schoufour. Daarnaast zijn er vrije inloopmiddagen op donderdag en zondag, cursussen en in de weekenden nationale of regionale bondswedstrijden.

Meer weten over dit onderwerp?

Terug naar overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie