Binnenkijken bij Ooms: Yvette den Daas

Geschreven door Robbin Kroesbergen op 12 mei 2020

Een kijkje in de keuken is altijd leuk, helemaal als je daardoor ook de gezichten achter het bedrijf leert kennen! In een wekelijkse blog 'Binnenkijken bij Ooms' leer jij ons iets persoonlijker kennen.

Deze week de beurt aan Yvette den Daas, Kandidaat Register Makelaar en Taxateur o.z. : "Dat alles binnen een paar minuten te bereiken is maakt dat ik iedere dag opnieuw weer blij ben met deze plek."

1) Kun jij jezelf voorstellen?
Mijn naam is Yvette den Daas, 29 jaar en ik ben sinds 7 jaar werkzaam op het hoofdkantoor van Ooms Makelaars op het Noordereiland in Rotterdam. Ik ben nieuwbouwmakelaar en samen met ons gehele nieuwbouwteam verantwoordelijk voor de verkoop van de Rotterdamse nieuwbouwprojecten en houd me verder bezig met het adviseren van opdrachtgevers zoals projectontwikkelaars.

2) Kun jij vertellen waar je woont en wat de plek zo leuk maakt?
Ik heb vorig jaar mijn eerste huis gekocht en sinds 2,5 maand woon ik hier. Dit huis heb ik gekocht in een kleinschalige wijk, Kralingseveer, in Rotterdam. Het fijne aan deze plek is dat het centrum van Rotterdam binnen 10 minuten te bereiken is en dus van een korte woon-werkafstand geniet. Verder woon ik ook dichtbij mijn ouders wat ik ook fijn vind. Dat alles binnen een paar minuten te bereiken is maakt dat ik iedere dag opnieuw weer blij ben met deze plek.

Vanaf het eerste moment dat ik dit huis binnenstapte had ik direct het gevoel: Ja, dit is hem! Het was de tweede woning die ik bezichtigde. Er hangt in basis veel sfeer in dit huis. De woonkamer, keuken en tuin zijn zeer ruim. Dit verwacht je eigenlijk niet als je de woning vanaf de voorkant bekijkt. Het is eengezinswoning uit 1910. De bovenverdiepingen hebben meer iets weg van een loft waardoor het alles behalve hokkerig is. Ik heb hierdoor ook maar twee deuren binnen in huis en dat zijn de toilet- en douchedeur. Toen ik het huis kocht was het al redelijks eigentijds ingericht, maar uiteraard niet helemaal in mijn stijl. Ik heb de afgelopen maanden dan ook veel geklust en de gehele woning groots aangepakt. Het is nog niet helemaal af. Ik ben nog in afwachting van de aflevering van de zwarte houten shutters voor in de woonkamer en keuken en de tuin moet ook nog worden aangepakt, maar het is nu al een echt paleisje geworden.

3) Wat is je favoriete plek in huis?
Dit is toch wel de woonkamer waar ik heerlijk kan neerploffen op de ruime bank. Verder heb ik vanaf de bank uitzicht naar de open haard. Dit geeft samen met de plafondbalken in de woonkamer het huis direct veel sfeer. De open haard had eerst een beton look, maar ik heb hem zwart geverfd waardoor hij nog mooier uitkomt. Verder is er een doorkijk tussen de woonkamer en de keuken waardoor je tijdens het koken contact houdt met de woonkamer en andersom. Dit maakt de woonkamer en keuken heel ruimtelijk.

4) Hoe zou jij jouw woonstijl omschrijven?
Als ik een categorie zou moeten beschrijven dan is dat een mix van gezellig, warm, industrieel. Ik heb voor veel zwart gekozen, maar dan wel afgewisseld met een warme groene kleur en een visgraatvloer.

5) Wat maakt jouw huis echt een thuis?
Dit huis heb ik alleen gekocht en dus ook zelf ingericht waardoor het meteen al echt als mijn eigen ''stekkie'' is gaan voelen sinds dat de eerste spullen erin kwamen te staan. Mijn vriendin is hier ook vaak. We wonen nog niet samen, maar gelukkig vindt zij dit ook een heel fijn huis waardoor dit in de toekomst alleen nog maar een mooiere plek zal gaan worden.

Binnenkijken bij Ooms: Yvette den Daas
Robbin Kroesbergen
Neem contact op met Robbin