Binnenkijken bij Ooms: Ted Rommelse

Geschreven door Robbin Kroesbergen op 21 april 2020

Een kijkje in de keuken is altijd leuk, helemaal als je daardoor ook de gezichten achter het bedrijf leert kennen! In een wekelijkse blog 'Binnenkijken bij Ooms' leer jij ons iets persoonlijker kennen.

Deze week de beurt aan Ted Rommelse, directeur Ooms Bedrijfsvesting: "Als ik ga hardlopen, loop ik de straat uit, dijk over en sta ik direct tussen reeën, vossen, boommarters en ontelbare watervogels."

1) Kun jij jezelf voorstellen?
Ik ben Ted, ben na mijn stage in april 1996 begonnen bij Ooms Makelaars en heb er al bijna alle afdelingen gezien. Gestart met nieuwbouw, daarna bestaande bouw, taxeren, de overstap gemaakt naar bedrijfshuisvesting en toegetreden tot de groepsdirectie.

Op dit moment houd ik me op de afdeling BOG bezig met de disciplines kantoren en winkels en klankbord ik met Dennis op onze vestiging in Dordrecht. Ik ben al 20 jaar samen met mijn Rita en we hebben twee prachtige uitwonende dochters en inmiddels vijf (!) kleinkinderen.


2) Kun jij vertellen waar je woont en wat de plek zo leuk maakt?
Ik woon in de wijk Sterrenburg III in Dordrecht aan de rand van natuurgebied de Nieuwe Dordtse Biesbosch. Het is het huis waar Rita en ik in 1999 voor het eerst gingen samenwonen. Ik zie natuurlijk heel veel mooie huizen en heb vaak gedacht over verhuizen, maar we bleven altijd, omdat het een fantastische plek is. Als ik ga hardlopen, loop ik de straat uit, dijk over en sta ik direct tussen reeën, vossen, boommarters en ontelbare watervogels. We wonen op loopafstand van onze oudste dochter, maar ook onze jongste woont in Sterrenburg. De kleintjes komen wekelijks aan. Samen met de hele straat hebben we een vervallen plantsoen geadopteerd en die is omgetoverd tot jeu de boules baan / karaoke bak en locatie voor de stormbaan als we ons jaarlijkse straatfeest organiseren.

3) Wat is je favoriete plek in huis?
Mijn favoriete plek in huis is aan de bar. Dat is het schakelpunt tussen de woonkamer en de keuken en je hangt er zo lekker. We hebben een heel geëmancipeerd huishouden, want Rita houdt van koken en ik hou van eten dus dat matcht. Als er visite komt, staat ook vaak iedereen rondom de bar. Het is ruimte voor een goed gesprek. Vaak als ik 's-avonds nog wat adviezen uitwerk, ga ik niet naar kantoor boven, maar zit ik ook aan de bar, zo heb ik het gevoel dat ik er bij ben.

4) Hoe zou jij jouw woonstijl omschrijven?
Onze woonstijl is volgens mij niet te vatten in één specifieke categorie. Niet modern, niet klassiek, geen antiek, maar van alles wat. Heb vroeger meegedaan aan bijna alle trends, rotan meubels, daarna grenen, teak, licht hout met staal en overal blijft wel een staartje van over. We doen nooit het hele huis over. In april dit jaar komt er in de tuin een buitenverblijf met jacuzzi en dat gaan we vanaf de plaatsing helemaal landelijk inrichten. Gave gepotdekselde Douglas houten wanden met een nieuwe loungeset en ook daar een ......... bartafel met krukken.

5) Wat maakt jouw huis echt een thuis?

Het huis is óns thuis, omdat Rita en ik het samen hebben gekocht en het hebben gemaakt tot wat het nu is, "ons nestje". In 20 jaar hebben we twee keer de keuken vervangen, twee keer de badkamer, twee keer de tuin, achtergevel veranderd, wanden er uit en nu is er een nieuw project in de tuin. Zonder Rita is het geen thuis en zou ik waarschijnlijk snel weg gaan.

Binnenkijken bij Ooms: Ted Rommelse
Robbin Kroesbergen
Neem contact op met Robbin