Betrek jouw terras bij je woning

Geschreven door Leonie de Wit op 25 april 2022

Het is eindelijk lente en de tuindeuren kunnen open. Hoe betrek je jouw tuin of terras meer bij je woning?

In warme landen is het tuinterras of balkon vaak onderdeel van de huis – of eetkamer. De deur kan immers bijna altijd open en de mensen leven meer buiten. Dit kun je in de lente en zomer ook creëren in jouw woning. Zo maak je jouw leefoppervlak ineens een stuk groter en het is net alsof je altijd op vakantie bent.

Waar begin je?
Je kunt beginnen met het veranderen van de indeling jouw interieur. In de winter keer je graag naar binnen, maar in de lente kan het juist leuk zijn om je bank om te draaien en naar buiten te kijken. Om buiten meer bij binnen te betrekken, kun je dezelfde accessoires gebruiken als binnen. Leg wat gezellige kussens op de loungebank en kies een gezellig buitenkleed. Dit geeft direct een huiselijk gevoel. Maar ook andere accessoires voor binnen, kunnen prima naar buiten. Denk aan kandelaars of een mooie vaas met bloemen.

Woonkamer of eetkamer
Je creëert op deze manier een soort woonkamer, maar dan buiten. Dit kun je ook doen met een fijne eethoek. De eettafel binnen en de eettafel buiten zijn waarschijnlijk allebei vlakbij de keuken. Met een gezellige eethoek buiten, ga je dan ook sneller buiten eten. Je hoeft hier overigens geen grote tuin voor te hebben. Het kan net zo goed op een balkon. Je moet dan alleen wat slimmer omgaan met de ruimte. Kies bijvoorbeeld voor een ronde eettafel.

Binnenmeubels naar buiten
We zijn gewend om speciale tuinmeubels te kopen, maar er zijn ook binnenmeubels die prima naar buiten kunnen. Wel zo handig bij een klein budget budget of als je geen zin hebt om een nieuwe set hiervoor aan te schaffen. Let bij het uitzoeken van meubels die en binnen en buiten kunnen staan wel op, want niet elk materiaal is bestand tegen een spontane regenbui of windhoos.

Licht
Als je ’s avonds lang buiten wilt blijven zitten, dan is licht natuurlijk wel handig. En hoe gezellig ziet het eruit? Het hoeft allemaal niet ingewikkeld te zijn. Een leuke slinger met lichtpeertjes maakt het al snel heel sfeervol.

Buiten koken
Of je nu een groot tuinterras hebt of klein, buiten koken kan eigenlijk altijd. Afhankelijk van hoeveel ruimte je hebt, plaats je kleine barbecue of een grote buitenkeuken en je kan heerlijk buiten koken en eten. Of heb je al eens aan een pizza-oven gedacht? Laat de warme zomeravonden maar komen.

Betrek jouw terras bij je woning
Leonie de Wit
Neem contact op met Leonie

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Leer Richard Berkhout kennen, Verhuurmakelaar bij Ooms Makelaars

Leer Richard Berkhout kennen, Verhuurmakelaar bij Ooms Makelaars

Een voorstellen... In deze rubriek stellen we graag werknemers aan je voor die nieuw zijn bij Ooms óf gewisseld zijn van functie binnen de organisatie. Wie zijn ze, wat...
Leer Yorick Schipper kennen, Commercieel Medewerker bij Ooms Makelaars

Leer Yorick Schipper kennen, Commercieel Medewerker bij Ooms Makelaars

Even voorstellen… In deze rubriek stellen we graag werknemers aan je voor die nieuw zijn bij Ooms óf gewisseld zijn van functie binnen de organisatie. Wie zijn ze, wat zijn...
Bekijk overzicht