Bedrijfscase: Verhuur Oude Binnenweg 57A

Geschreven door Robbin Kroesbergen op 20 september 2019

Eén van de belangrijkste zaken voor een retailer is locatie. Vanwege de dynamische markt wordt leegstand op bepaalde plaatsen steeds actueler. Als retail makelaar moet je dan ook álles uit de kast halen om ervoor te zorgen dat een leeg gekomen winkelruimte weer zo snel mogelijk wordt ingevuld. Een mooie uitdaging voor Ooms Makelaars Bedrijfshuisvesting die werd ingeschakeld door de verhuurder van een vrijgekomen winkelpand aan de Rotterdamse Oude Binnenweg.

We werden recent ingeschakeld door de verhuurder van een vrijgekomen winkelpand aan de Rotterdamse Oude Binnenweg, dit zagen wij als een mooie uitdaging!

Uitdaging

De Oude Binnenweg is nog de enige vooroorlogse winkelstraat in het centrum van Rotterdam: oergezellig met nostalgische Rotterdamse cafés zoals Café Timmer. De Oude Binnenweg vormt een drukke looproute (aantal passanten: ca. 86.000 per week) verder de binnenstad in, richting Binnenwegplein, Lijnbaan en Koopgoot. Zodra hier een winkel vrijkomt moet er zo snel mogelijk nieuwe invulling worden gezocht, want leegstand kost veel geld op deze A-locatie. Vanwege renovaties en faillissementen gaat de straat een transitie door en is er wat leegstand. Een extra reden om alles op alles te zetten om zo snel mogelijk een nieuwe kwalitatieve huurder te vinden voor onze opdrachtgever.

Aanpak

Retailmakelaar Cindy van Geest van Ooms Makelaars Bedrijfshuisvesting wist wat haar te doen stond: op z'n Rotterdams de mouwen opstropen en proactief aan de slag! Allereerst werd een shortlist gemaakt van ondernemingen passend bij het winkelend publiek op deze locatie – ofwel aansluitend op de doelgroep. De Oude Binnenweg wordt gekenmerkt door een mix van landelijke ketens en lokale winkeliers en speciaalzaken. Deze variëteit maakt het voor het winkelend publiek aantrekkelijk. Eén van de partijen op de shortlist van Ooms was MyJewellery, een sieradenlabel dat haar online verkoop sinds 2016 ondersteunt met sfeervolle boetieks in geselecteerde winkelsteden. Daar ontbrak Rotterdam nog aan. Tijd voor actie dus!

Uitvoering

Cindy van Geest ging aan de slag met de lijst en benaderde diverse potentiële huurders, waaronder MyJewellery. Zo werd Sharon Hilgers, eigenaresse van MyJewellery, door Van Geest diverse keren benaderd. Totdat ze uiteindelijk een afspraak wilde maken in Rotterdam om de winkelruimte aan de Oude Binnenweg te bekijken. Daarbij raakte Hilgers enthousiast over de mogelijkheden van de locatie en het pand. Rotterdam is volgens Van Geest voor buitenstaanders soms lastig, want het heeft niet, zoals veel andere steden, een duidelijk hart/centrum, met daaromheen aanloopstraten. Deskundig advies van een lokaal bekende retail makelaar zoals Ooms kan dan uiterst nuttig zijn.

Resultaat

Begin juni 2019 opende MyJewellery onder grote publieke belangstelling haar Rotterdamse vestiging aan de Oude Binnenweg. In een fris wit geschilderd pand met donkere pui, helemaal in lijn met de huisstijl van MyJewellery. Een harde eis van de huurder, want het bestaande blauw paste niet bij de gewenste uitstraling. De moeite en inspanning van Cindy van Geest om alle neuzen (welstand, eigenaar, huurder) dezelfde kant op te krijgen werd uiteindelijk beloond. Zowel verhuurder als huurder zijn enorm blij met het resultaat. Cindy van Geest: “Als makelaar streef je naar een goede match tussen huurder en verhuurder.” En dat is gelukt.

Bedrijfscase: Verhuur Oude Binnenweg 57A
Robbin Kroesbergen
Neem contact op met Robbin

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Heylen Warehouses voltooit transactie met BTS Logistic

Heylen Warehouses voltooit transactie met BTS Logistic

Herentals, 30 oktober 2023 - Heylen Warehouses, een toonaangevende langetermijn-investeerder in “state of the art” logistiek en industrieel vastgoed, is verheugd de...
Primaned huurt kantoorruimte in Fascinatio Boulevard 552 te Capelle aan den IJssel

Primaned huurt kantoorruimte in Fascinatio Boulevard 552 te Capelle aan den IJssel

Begin oktober heeft Primaned een langjarige overeenkomst gesloten voor ca. 565 m² kantoorruimte in gebouw Five Twenty Two aan de Fascinatio Boulevard 522 in Capelle aan den...
Bekijk overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over jouw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die je aan ze hebt verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van je gebruik van hun services.

Meer informatie