Accessoires in je huis: zo geef je jouw woning de finishing touch

Accessoires in je huis: zo geef je jouw woning de finishing touch

Geschreven door Leonie de Wit op 25 april 2022

Wanneer je je nieuwe woning inricht begin je vaak bij de basis. Toch voelt je woning pas af met de juiste accessoires. Of je nu houdt van minimalistisch en opgeruimd of van een huis vol tierelantijntjes: zo geef je jouw woning de finishing touch.

Sommige mensen zijn gek op accessoires, terwijl andere mensen het al snel te rommelig vinden. Daar schuilt ook direct het gevaar. De meest gemaakte fout met accessoires is dat mensen vaak lukraak overal kleine dingen neerzetten. Hierdoor wordt het geen geheel en oogt je woning vooral onrustig of zelfs rommelig. Hoe pak je het goed aan?

Wanneer je accessoires uitkiest, zorg dan dat ze een geheel vormen. Dit kan door ze te clusteren. Kies een muur met mooie schilderijen, een hoek met allerlei planten of een mooie schaal met verschillende kaarsen. Daarbij is het ook een aanrader om voor verschillende vormen te kiezen. Wanneer je verschillende vormen bij elkaar zet: laag, breed, hoog, smal, bol, ontstaat er een vormenspel. Voor kleuren en texturen geldt dat ook. Als alles glad is, wordt het heel veel van hetzelfde. De contrasten maken van alles een mooi geheel.

Benieuwd naar de trends van nu? Dit zijn ze.

Kaarsen in alle vormen en kleuren
Je ziet ze op dit moment in alle kleuren, maten en tegenwoordig ook vormen: kaarsen. Je hoeft je social media maar te openen en de mooiste kaarsen in bijzondere vormen vliegen je om de oren. Onze favoriet zijn de draai- en confettikaarsen, maar ook de nieuwe trend mag er zijn: de kaars in de vorm van een vrouwenlichaam. Deze kaarsentrend is een absolute musthave voor in huis.

De lamp als eyecatcher
De lamp is steeds vaker dé woonaccessoire die in het middelpunt van de belangstelling staat. Kies voor een mooie wandlamp aan de muren. Of zet een tafellamp naast een andere mooie accessoire in huis. Ten slotte zijn de hanglampen met natuurlijke materialen ook nog steeds favoriet. Bamboe, rotan en hout: het zorgt voor een rustige basis en tegelijkertijd zijn het echte sfeermakers. Daarnaast passen ze in (bijna) iedere woonstijl thuis en zijn ze een echte eyecatcher in jouw woning. Of je nu een strak of landelijk interieur hebt.

Planten, maar dan net even anders
De échte finishing touch voor jouw woning vind je in het tuincentrum: jawel, planten. De botanische trend van nu is om het wel net even op een originele manier te doen. Hierbij kun je denken aan originele wanddecoratie met planten, groen in bijzonder glaswerk en planten verwerkt in verlichting. Mocht je liever voor een kleine jungle gaan, dan kun je ervoor kiezen om de planten bij elkaar te zetten. Wissel grote kamerplanten, zoals de bananenboom, af met kleinere varianten. Maak het extra interessant door voor planten te gaan met verschillende bladsoorten.

Meer weten over dit onderwerp?

Terug naar overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie