6 Tips om te besparen op je energierekening

6 Tips om te besparen op je energierekening

In deze periode zijn we allemaal veel meer thuis. Om te werken, te klussen, gezellig te eten met je gezin of een vriend, voor een filmavondje, etc. Met de koude wind buiten stook je nog eens extra de verwarming op. Heerlijk om zo thuis te kunnen zijn, maar je gebruikt ook veel meer energie dan normaal. Dat is niet goed voor het milieu én niet voor je portemonnee. Gelukkig kun je met deze simpele tips energie besparen!

1. Draai de radiator dicht in de kamers waar je niet bent
Het is heel eenvoudig. Werk je thuis en zit je de hele middag in de woonkamer? Draai dan de radiatoren in de slaapkamers, de gang en de badkamer dicht. Het is zonde om die kamers warm te stoken, terwijl je er eigenlijk niet komt. Hou ook de deuren van deze ruimtes dicht, zodat de warmte niet wegstroomt.

2. Zet de verwarming niet steeds aan en uit
Als je even boodschappen gaat doen of een rondje gaat lopen: laat de verwarming gewoon aan staan. Het kost minder energie om de woning de hele dag op bijvoorbeeld 20 graden te houden, dan om hem steeds opnieuw op te stoken.

3. Zet de verwarming alleen aan als je daar behoefte aan hebt
Het bespaart geld als je niet meteen bij het opstaan de kachel opstookt. Begin eerst de dag, doe wat je moet doen en zet de verwarming pas aan als het fris wordt in huis. Zo verbruik je geen onnodige energie.

4. Ventileer!
Schone lucht wordt sneller warm. Dus zorg voor goede ventilatie in huis. Laat bijvoorbeeld ’s nachts, als de verwarming uit staat, een raampje openstaan. De volgende ochtend doe je het raam dicht, zet je de verwarming aan en dan is je huis binnen no time prettig warm. Ook is het goed om gedurende de dag roosters bij de ramen open te laten.

5. Check je cv-ketel
Bij een niet goed of slecht afgestelde cv-ketel, kan je een hoop energie (en dus geld) verspillen. Ook nieuwe cv-ketels zijn niet altijd zuinig afgesteld. Afhankelijk van het soort ketel en jouw energieverbruik, kun je hiermee tientallen tot honderden euro’s per jaar besparen. Vraag je installateur om hulp en laat de cv-ketel afstellen naar jouw wens.

6. Is het tijd voor zonnepanelen, -boiler of een warmtepomp?
Met deze zuinige energieverschaffers ben je natuurlijk helemaal goed bezig. Misschien heb je een van deze al geïnstalleerd of ben je er over na aan het denken. Het is altijd een goede stap naar een energiezuinige woning, wat voordelig is voor het milieu en op termijn ook voor de rekening. Dus wellicht is nu het moment om de knoop door te hakken.

Wil je weten wat voor jou de mogelijkheden zijn op het gebied van verduurzaming? Neem dan contact op met onze financieel adviseur. Hij of zij kijkt samen met jou naar je huidige situatie en geeft je een gepast advies. We helpen je graag!

Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over jouw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die je aan ze hebt verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van je gebruik van hun services.

Meer informatie