Object
Object
Object
Object
Object
Object
Object
Object
Object

Leven in de Branderij, Schiedam

€ 325.000 - € 465.000 Kan ik dit betalen?

Omschrijving

Leven in de Branderij fase 1 bestaat uit 19 eengezinshuizen met tuin, voorzien van berging én een eigen parkeerplaats. De tuinen liggen erg gunstig: op het zuiden of westen. Dat betekent dat je ondanks de stadse setting maximaal kunt genieten van het buitenleven. In je tuin staat een berging voor de fiets en wat tuinspullen. Vanuit de tuin loop je het binnenhof in, waar we - naast de...

Direct hypotheek
berekenen

Gebruik onze online tool, om uit te rekenen of u genoeg hypotheek kunt krijgen voor Leven in de Branderij, Schiedam.

Nu berekenen

Aanmelden voor project

Heeft u interesse in dit project? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier om u aan te melden voor dit project.

Ik wil op de hoogte blijven

Wilt u zich inschrijven op de nieuwsbrief? Vul onderstaand formulier in, dan ontvangt u bericht zodra er nieuws is.

Wijkstatistieken

 • Icon guy
  Inwoners Brandersbuurt
  565 mannen
 • Icon girl
  Inwoners Brandersbuurt
  505 vrouwen
 • Icon car
  Auto's
  0,8 per huishouden
 • Icon house
  Gemiddelde vraagprijs
  € 153.000,-
 • Icon guy
  Inwoners Schiedam
  38.460 mannen
 • Icon girl
  Inwoners Schiedam
  39.378 vrouwen
Leeftijd buurtbewoners
Huishoudens
Koop/Huur
 • Basisonderwijs
  0.8 km
 • Voortgezet onderwijs
  1 km
 • Gemiddelde afstand tot grote supermarkt
  0.4 km
 • Gemiddelde afstand tot huisarts
  0.6 km
 • Gemiddelde afstand tot kinderdagverblijf
  0.5 km

Uitgebreide omschrijving

Leven in de Branderij fase 1 bestaat uit 19 eengezinshuizen met tuin, voorzien van berging én een eigen parkeerplaats. De tuinen liggen erg gunstig: op het zuiden of westen. Dat betekent dat je ondanks de stadse setting maximaal kunt genieten van het buitenleven. In je tuin staat een berging voor de fiets en wat tuinspullen. Vanuit de tuin loop je het binnenhof in, waar we - naast de privéparkeerplaatsen - ook een groene speelplek hebben gemaakt. Ideaal als je kleine kinderen hebt.

De 19 huizen verdelen we qua typen grofweg in een Stadspaleis, Herenhuis of Branderswoning. Binnen de basistypen zit ook weer de nodige variatie, waardoor je veel te kiezen hebt. Waar je ook voor gaat, elk huis heeft iets wat het uniek maakt. En dan hebben we het niet alleen over de uitstraling. Ook de indeling wisselt. Het Stadspaleis en een aantal Herenhuizen heeft bijvoorbeeld vier woonlagen, waardoor je de begane grond als werkkamer, woonkeuken of atelier kunt gebruiken.

HUIZEN

STADSPALEIS
De rijk gedetailleerde Stadspaleizen zijn de grootste huizen van Leven in de Branderij. Ze zijn wat breder aan de voorkant en hebben drie woonlagen en een grote zolder. In de basisindeling is de begane grond één grote leefkeuken en een schuifpui naar de tuin. Je kunt ook kiezen voor een indeling, zodat je eindelijk die lang gedroomde werkruimte of het atelier aan huis kunt maken.

De woonkamer vind je op de 1e verdieping. Wat een sfeervolle ruimte die door de vele raampartijen prachtig wordt verlicht. Hiervandaan kijk je mooi de Breedstraat in. Op de 2e verdieping zijn er 3 slaapkamers, waarvan 1 woningbreed. De badkamer heeft een inloopdouche en 2e toilet. Tot slot heb je een nog zeer riante zolderverdieping die zich vrij laat indelen. Extra kamers nodig? Je maakt ze hier eenvoudig.

BRANDERSHUIS
Het brandershuis is een stoer, lekker ruim huis met een aantal heel fraaie details. Er zijn Brandershuizen met een zadeldak of een tuitgevel en ook de steenkleur wisselt. De huizen met een tuitgevel hebben een iets ruimere zolderverdieping. De keuken ligt aan de straatkant en de woonkamer is tuingericht. De grote schuifpui zorgt voor een vrij zicht op de tuin. Die ligt trouwens ideaal: op het zuiden of westen.

Op de 1e verdieping zijn er 3 slaapkamers, waarvan 1 woningbreed. De badkamer heeft een inloopdouche en 2e toilet. Tot slot heb je een nog zolderverdieping die zich vrij laat indelen. Hier zit ook de aansluiting voor je wasmachine en droger. Extra kamers nodig? Je maakt ze hier eenvoudig. Zeker als je kiest voor de optie van een dakkapel.

HERENHUIS
De variatie in Herenhuizen is groot. Er zijn huizen met een zadeldak, plat dak en een tuitgevel. Verder wisselt ook de steenkleur. De herenhuizen worden gekenmerkt door hun vele en hoge raampartijen. De keuken ligt, net als bij het Brandershuis, aan de straatzijde en de woonkamer is tuingericht.

Op de 1e verdieping zijn er 3 slaapkamers, waarvan 1 woningbreed. De badkamer heeft een inloopdouche en 2e toilet. Tot slot heb je een nog zolderverdieping die zich vrij laat indelen. Hier zit ook de aansluiting voor je wasmachine en droger. Extra kamers nodig? Je maakt ze hier eenvoudig. Zeker als je bij de langskap kiest voor de optie van een dakkapel.

HERENHUIS XL
Zoek je ruimte, maar wil je de stad niet verlaten? Dan kan dit zomaar jouw droomhuis zijn. De extra hoge herenhuizen hebben drie volledige woonlagen én een zolderverdieping met een raam in de voorgevel. Hier woon je - net als bij de Stadspaleizen - op de 1e verdieping en is de hele begane grond ingedeeld als geweldige leefkeuken. Hier zou je ook een werkkamer of atelier kunnen maken.

De woonkamer vind je op de 1e verdieping. Wat een sfeervolle ruimte die door de deuren met Frans balkon prachtig wordt verlicht. Hiervandaan kijk je mooi de Breedstraat in. Op de 2e verdieping zijn er 3 slaapkamers, waarvan 1 woningbreed. De badkamer heeft een inloopdouche en 2e toilet. Tot slot heb je een nog zeer riante zolderverdieping die zich vrij laat indelen. Extra kamers nodig? Je maakt ze hier eenvoudig.

OVER SCHIEDAM
In Schiedam voel je je thuis
Schiedam is de stad van jeneverstokerijen. Er is nog een enkeling actief, maar ook op andere manieren wordt de rijke historie van het jenever stoken goed bewaard. Er zijn nog werkende graanmolens en de Brandersfeesten trekken elk jaar weer duizenden bezoekers. De Gondelvaart op zaterdagavond is altijd een groot spektakel.

Je hebt hier alles. Ook als er niet gefeest wordt, is Schiedam een fijne plek om te wonen. Voor je dagelijkse boodschappen, een avond uit, om te sporten of lekker op een terras te hangen hoef je Schiedam absoluut niet uit. Kortom, je hebt hier alles. Dit in combinatie met molens, grachten en oude panden maken de stad tot een heel aantrekkelijke woonplek. De Lange Haven met op de achtergrond de molen is een veel gefotografeerde plek en daar kun jij straks om de hoek wonen.

Lekker naar buiten
Met zo’n lekkere tuin achter je huis en de Schie om de hoek hoef je er niet meer echt uit om de rust op te zoeken. Toch is er op recreatief gebied genoeg te doen in de buurt. Het spreekt voor zich dat de watersport lonkt, maar met de Broekpolder in de spreekwoordelijke achtertuin loont het de moeite je horizon te verbreden. Je kunt er fantastisch wandelen, fiets, rennen, mountainbiken, skaten en schaatsen in de winter. Het Klauterwoud is trouwens een aanrader als je avontuurlijke kinderen hebt. En wist je al dat het oudste Stadspark van Nederland op zo’n 13 minuten loopafstand ligt van Leven in de Branderij. De Plantage is een mooie groene plek in de stad.

Brandersbuurt
Oude Brandersbuurt krijgt nieuw jasje
De Brandersbuurt ondergaat een metamorfose. Stadsfabriekjes maken plaats voor karakteristieke nieuwbouwhuizen en daarmee wordt van een industrieel, onsamenhangend geheel een aantrekkelijke buurt gemaakt. In alles is de historie van de plek nog afleesbaar en daarmee is de ziel van de plek geborgd. Hoe bijzonder is het niet dat je een grote eengezinswoning met tuin in de stad kunt kopen.

Als je Schiedam van bovenaf bekijkt, zie je dat de Brandersbuurt een schiereiland is. Op slechts één punt haakt het aan op het vaste land, verder wordt de buurt omringd door de Noordvestgracht, de Schie en de Korte Haven. Met bruggen wordt de verbinding naar de binnenstad en uitvalswegen gemaakt. Je kunt je vast voorstellen hoe bijzonder het is om hier thuis te komen.

Locatie/bereikbaarheid
Midden in de stad leven en toch zo op de snelweg
Leven in de Branderij komt in de Brandersbuurt. Om precies te zijn aan de mooie Breedstraat en de Verbrande Erven. Bijna hartje Schiedam dus. Via de Verbrande Erven loop je door de Sint Pieterssteeg naar de Schie. Hier steek je de Beursbrug of de Ooievaarsbrug over en voor je het weet ben je in het centrum. Een wandeling van nog geen 5 minuten.

Reis je met het openbaar vervoer? Dan loop je in 3 minuten naar de dichtstbijzijnde bushalte en ook de metrohalte is praktisch om de hoek. Schiedam heeft een treinstation. ‘Schiedam Centrum’ ligt op 6 minuten fietsen. 5 minuten treinen en je zit in hartje Rotterdam.

Meestal betekent wonen midden in de stad dat het even duurt voordat je de snelweg bereikt. Niet in het geval van Leven in de Branderij. Vanaf je eigen parkeerplaats rijd je in 5 minuten naar de oprit van de A20. Hiervandaan ben je zo bij knooppunt Kethelplein waar de A4 de A20 kruist. Delft, Den Haag en Amsterdam zijn perfect bereikbaar.

Situatie
Jouw straat, jouw huis, jouw droom
Leven in de Branderij fase 1 bestaat uit 19 eengezinshuizen met tuin, voorzien van berging én een eigen parkeerplaats. De tuinen liggen erg gunstig: op het zuiden of westen. Dat betekent dat je ondanks de stadse setting maximaal kunt genieten van het buitenleven. In je tuin staat een berging voor de fiets en wat tuinspullen. Vanuit de tuin loop je het binnenhof in, waar we - naast de privéparkeerplaatsen - ook een groene speelplek hebben gemaakt. Ideaal als je kleine kinderen hebt.

Kenmerken

Overdracht
Vraagprijs € 325.000 - € 465.000
Aangeboden sinds 5 maandens, 1 weken, 5 dagens geleden
Bouw
Locatie
Plaats Schiedam
Oppervlakte en inhoud
Inhoud 298 m³ - 438 m³
Woonoppervlakte 119 m² - 175 m²

Op zoek naar nieuwbouw?

Bekijk onze projecten

IE10 wordt niet ondersteund. U gebruikt een NIET ONDERSTEUNDE versie van Internet Explorer.
Gebruik of download een moderne browser.