De Raedt, Type C, bouwnummer: 22, Rotterdam 3021 HL Rotterdam

3021 HL Rotterdam € 585.000 vrij op naam Kan ik dit betalen?

Omschrijving

Op de hoek van de levendige Mathenesserlaan en de statige Heemraadssingel is in 1903 een sanatorium gebouwd. het is het gebouw wat we nu kennen als het Albeda College, en vanaf 2019 als de raedt. Het originele gebouw is in de Tweede Wereldoorlog gebombardeerd waarmee het huidige schoolgebouw één van de weinige naoorlogse panden is aan de Mathenesserlaan, de chique straat met herenhuizen. Zowel...

Direct hypotheek
berekenen

Gebruik onze online tool, om uit te rekenen of u genoeg hypotheek kunt krijgen voor De Raedt, Type C, bouwnummer: 22, Rotterdam.

Nu berekenen

Locatie van dit project

+
-

Aanmelden voor project

Heeft u interesse in dit project? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier om u aan te melden voor dit project.

Ik wil op de hoogte blijven

Wilt u zich inschrijven op de nieuwsbrief? Vul onderstaand formulier in, dan ontvangt u bericht zodra er nieuws is.

Wijkstatistieken

 • Inwoners Middelland
  6.140 mannen
 • Inwoners Middelland
  5.840 vrouwen
 • Auto's
  0,4 per huishouden
 • Gemiddelde vraagprijs
  € 145.000,-
 • Inwoners Rotterdam
  312.781 mannen
 • Inwoners Rotterdam
  321.879 vrouwen
Leeftijd buurtbewoners
Huishoudens
Koop/Huur
 • Basisonderwijs
  0.3 km
 • Voortgezet onderwijs
  0.4 km
 • Gemiddelde afstand tot grote supermarkt
  0.3 km
 • Gemiddelde afstand tot huisarts
  0.3 km
 • Gemiddelde afstand tot kinderdagverblijf
  0.2 km

Uitgebreide omschrijving

Op de hoek van de levendige Mathenesserlaan en de statige Heemraadssingel is in 1903 een sanatorium gebouwd. het is het gebouw wat we nu kennen als het Albeda College, en vanaf 2019 als de raedt. Het originele gebouw is in de Tweede Wereldoorlog gebombardeerd waarmee het huidige schoolgebouw één van de weinige naoorlogse panden is aan de Mathenesserlaan, de chique straat met herenhuizen. Zowel het gebouw als de wijk maken door de jaren heen een tal van transformaties mee. We nemen u mee in het verhaal.

De Heemraadssingel is dé Rotterdamse singel met veel allure. De singel en bebouwing zijn aangelegd tussen 1893 en 1926 en bestaat voornamelijk uit grote herenhuizen met prachtige gevels. De singel krijgt daarom sinds de aanleg dan ook veel aandacht van de gegoede burger. Veel directeuren van, nog steeds, beroemde bedrijven hebben van de Heemraadssingel hun thuis gemaakt. Denk aan Siebel, Coebergh en de Jamin.

Tot de Tweede Wereldoorlog woonden hier vooral beter gesitueerde Rotterdammers, de wijk trekt van origine de Rotterdamse Grandeur aan. Door de vestiging van de Sicherheitsdienst in de Tweede Wereldoorlog krijgt het kleurrijke straatbeeld een donker randje. Het gebouw wordt gebombardeerd en na de oorlog in de jaren 40/50 vestigen zich steeds meer bedrijven en instellingen aan de singel in de grote herenhuizen.

Nu zijn de Heemraadssingel en Mathenesserlaan het oude bruisende hart binnen een modern Rotterdam. De originele gevels en statige imago van de buurt geven een gevoel van authenticiteit en Rotterdamse Grandeur.

Wist u dat als u de gelukkige eigenaar van een woning in De Raedt wordt, u woont in een beschermd stadsgezicht? De gemeente Rotterdam heeft er alles aan gedaan om de authenticiteit van de wijk te behouden en met de bouw van De Raedt kunt u deel uitmaken van een bijzondere transformatie in een monumentale wijk.

Het is op zich al uitzonderlijk genoeg dat er op deze locatie in het centrum een nieuw woongebouw gerealiseerd wordt, laat staan dat het deel uitmaakt van een beschermd stadsgezicht. Om juist het authentieke van de wijk te behouden is er daarom ook gekozen voor een klassieke uitstraling van het gebouw welke past in het
straatbeeld van originele gevels en grootse herenhuizen. De ode aan het klassieke maakt dat De Raedt uniek in zijn soort is.

BESTEMMINGEN
Met wereldse attracties als de Van Nellefabriek, De Kunsthal en de Markthal is de reputatie van Rotterdam veranderd van een moderne, afstandelijke stad, naar ‘the place to be’ in Nederland. Maar de stad heeft haar nieuw vernomen populariteit vooral te danken aan haar innoverende en vooruitstrevende karakter. Er wordt volop aan de stad gebouwd, het modernisme wordt omarmd en brengt een gevoel van trots met zich mee. We horen niet veel meer over het Rotterdam vóór het bombardement, maar voelen het nog wel. In plaats van in het verleden te blijven hangen, kijken we naar de toekomst en wat die met zich meebrengt.

NIEUWE WESTEN
Het Nieuwe Westen met haar centrale locatie en zowel levendige als statige postuur staat bekend als de beste wijk om te wonen. Voor jong en oud. De buurt heeft een mix van wonen met grootstedelijke allure én ongedwongen Rotterdamse mentaliteit. De Heemraadssingel en de Mathenesserlaan zijn hier op hun mooist. De singel begrenst de wijk in het oosten en loopt vanaf de noordelijke Beukelsdijk tot aan de Rochussenstraat, waar de Mathenesserlaan doorloopt naar de Nieuwe Binnenweg, de ingang naar het hart van Rotterdam. De bebouwing aan deze straten bestaat hoofdzakelijk uit
herenhuizen, waarvan een deel wordt gebruikt als kantoor en een deel als woningen. Het Nieuwe Westen heeft goede voorzieningen op het gebied van onderwijs en gezondheidszorg. De Vierambachtsstraat en de Nieuwe Binnenweg zijn de belangrijkste winkelstraten.

LOKALE PARELS
Rotterdam kent veel bekende locaties zoals de Koopgoot en de Coolsingel, maar wat de Maasstad vooral zo inspirerend maakt zijn de bijzondere lokale parels, die de échte Rotterdammers zo weten te vinden. Deze pareltjes dragen bij aan de dynamiek en levendige persoonlijkheid van de stad. Met locaties als Las Palmas op de Kop van Zuid, Bij de Bruin op de Oude Binnenweg en Koekela op de Nieuwe Binnenweg bent u voorzien op elk culinair niveau. Van no-nonsense streetfood tot gastronomisch dineren. Bent u op zoek naar culturele uitspattingen? Dan heeft Rotterdam er daar ook genoeg van. Alles komt voorbij. Het Boijmans van Beuningen, het Natuur Historisch Museum en de Kubuswoningen zijn zeker een bezoek waard. Vergeet niet om ook ín een Kubuswoning te kijken. Dat is weer een hele nieuwe ervaring.

ROTTERDAM VAN HET VOLK
Rotterdam is niet geraffineerd, niet gestileerd en zeker niet bekoorlijk. Rotterdam is wel rauw, spannend, stoer en van het volk. Het hart is vol van Rotterdam en het Rotterdamse gevoel is Grandioos. Rotterdamse Grandeur is nuchter, normaal en edgy. Het is zeker niet gewoon, het is een bijzondere bezieling. Rotterdam is verhalen rijk en kent veel anekdotes, maar of u het nu Rotjeknor, Roffa, of de Maasstad noemt, Rotterdam blijft Rotterdam.

CITY
De City appartementen worden in zes types opgeleverd waarvan type B1s de gespiegelde versie van type B1 is. Type B1 tot en met B4 zijn nagenoeg gelijk aan elkaar, type B5 en B6 komen maar één keer voor en hebben een compacter balkon. In totaal worden er vierentwintig woningen van deze types gebouwd. Alle appartementen kijken uit op de levendige Mathenesserlaan en bevinden zich op zes woonlagen. Er is beschikking over twee slaapkamers, een ruime living en een terras. De woonoppervlakte zal circa 100 m² zijn en elk appartement heeft een eigen parkeerplaats en berging.

De genoemde koopsom is exclusief de verplicht af te nemen parkeerplaats á € 27.500,00 v.o.n.

Wij zijn de makelaar van verkoper. Wij adviseren u uw eigen makelaar mee te nemen voor uw belangenbehartiging bij de aankoop van uw toekomstig huis!

Disclaimer:
De teksten en impressies bedoeld om een goede indruk te geven van het project 'De Raedt' en de verschillende woningtypen. Aan de inhoud ervan is de grootst mogelijke zorg besteed. Desondanks is alle informatie nadrukkelijk onder voorbehoud. Hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Kenmerken

Overdracht
Vraagprijs € 585.000 vrij op naam
Aangeboden sinds 5 maanden, 3 weken, 3 dagen geleden
Status Beschikbaar
Bouw
Woning type portiekflat
Soort dak plat dak
Materiaal van dak overig
Locatie
Adres De Raedt
Plaats Rotterdam
Oppervlakte en inhoud
Woonoppervlakte 128 m²
Indeling
Bevind zich op woonlaag 2
Aantal woonlagen 1
Aantal verdiepingen 1
Aantal kamers 3 (2 slaapkamers)
Bergruimte
Schuur/berging Box
Aantal schuren 51

Op zoek naar nieuwbouw?

Bekijk onze projecten

IE10 wordt niet ondersteund. U gebruikt een NIET ONDERSTEUNDE versie van Internet Explorer.
Gebruik of download een moderne browser.