Uw huis verhuren als particulier

Uw huis verhuren als particulier

Verhuren als particulier

Tegenwoordig is een huis verhuren ook een hele aantrekkelijke optie voor particulieren en zelfstandigen. Dit is onder andere omdat er niet langer een maximumhuurprijs is op basis van het woningwaarderingsstelsel. Simpel gezegd, uw huis verhuren is makkelijker dan ooit.

Maar er zijn wel belangrijke eisen waaraan elke particuliere verhuurder moet voldoen. Houd bijvoorbeeld in gedachte dat uw hypotheek een huurbeding bevat, wat betekent dat u in de meeste gevallen uw woning niet kan verhuren, tenzij u de hypotheek volledig heeft afbetaald. Uitzonderingen kunnen door de bank worden gemaakt, bijvoorbeeld voor expats die voor een tijdelijke periode naar het buitenland vertrekken en hun huis niet willen verkopen.

Bent u niet zeker of verhuren in uw situatie verstandig is of juist niet? Bel in dat geval gerust even op of kom bij ons langs op kantoor. Onze makelaars zetten dan de voor- èn nadelen graag even op een rijtje voor u. Wat zijn de fiscale gevolgen? Moet er eventueel iets aangepast worden aan uw opstal- en aansprakelijkheidsverzekeringen? Deze vragen en meer kunnen allemaal beantwoord worden door onze collega’s van Ooms Financieel Adviseurs.

Bent u in de mogelijkheid uw woning te verhuren? Dan helpen wij u graag met het hele proces; van A tot Z. Wij helpen u met het bepalen van een goede prijs van uw huurwoning en zorgen dat deze op zijn best op de foto wordt gezet. Vervolgens gaan we op zoek naar de ideale kandidaat, wat gepaard gaat met een uitgebreide screening (inclusief inkomensverklaring, werkgeververklaring en kredietcheck) en verzorgen wij bezichtigingen. Is dé huurder gevonden, dan stellen wij voor u de huurovereenkomst op en stellen wij natuurlijk even de kandidaat aan u voor. Als laatste vindt de sleuteloverdracht plaats, waarnaar u succesvol uw huis heeft verhuurd!

Ga terug naar Uw huis verhuren met Ooms

Informatie nodig?

IE10 wordt niet ondersteund. U gebruikt een NIET ONDERSTEUNDE versie van Internet Explorer.
Gebruik of download een moderne browser.