1920xauto_5c1ab96c-d32a-45aa-b681-b3015a7a49ea

Tips voor bezichtigingen

Tips voor bezichtigingen

Haal het meest uit uw bezichtiging

Hier vind u tips om de waarde van uw huis te verhogen. Handig als u uw huis wilt verkopen. Met eenvoudige middelen en een beperkt budget kunt u al een verbluffend resultaat bereiken. De tips zijn afkomstig uit het boek ‘Haal meer winst uit je huis’. In dit boek geven woonstyliste Gentia Luyckx en opruimdeskundige Zamarra Oomes-Kok tal voorbeelden hoe een huis met eenvoudige aanpassingen beter verkoopbaar wordt. Een kleine greep uit de tips:

Schoonmaaktips

Zelfs al heeft u de mooiste designbadkamer; als hij niet schoon is of niet fris ruikt zullen anderen er toch op afknappen. Kranen gaan weer blinken als u ze insmeert met wat allesreiniger en opwrijft met een oude handdoek. Vul een erg vies bad met heet water en inweekmiddel voor de was (Biotex). Als u dit een nachtje laat staan, kunt u de volgende dag de viezigheid zo wegwrijven. Vul bij langdurige afwezigheid het sifon met slaolie; dat blijft op het water liggen en verdampt niet. Zo houdt u de rioollucht onder controle.

Stylingtips

Soms kan het u verbazen wat mensen wel of niet mooi vinden. Wat u mooi vindt, kan een ander spuuglelijk vinden. Ieder zijn smaak natuurlijk, maar als u uw huis wilt verkopen is het toverwoord ‘neutraal’.Heeft u felle dekbedhoezen of hoezen met drukke prints? Maak het bed dan strak op met een goedkope witte sprei. Leg er kussens op in de kleur van uw slaapkamer. U heeft dan meteen een kamer met hoteluitstraling; Juist in kleine woningen kunt u prima gebruik maken van grote lampen. Kies liever voor een bijzondere vloerlamp dan voor een paar kleine tafellampen. Heeft u bijvoorbeeld in uw slaapkamer een lelijke muur, dan kan fotobehang een uitkomst zijn. Het is eenvoudig aan te brengen. U smeert niet het behang maar de wanden in met een speciale wandlijm. Een behangtafel heeft u niet nodig: minimale inspanning, maximaal resultaat.

Opruimtips

Minimalistisch ingerichte huizen verkopen sneller. Dat betekent niet dat u uw hele interieur uit uw huis moet slopen. Wel dat u misschien aan het opruimen moet slaan. Zorg voor voldoende licht door bijvoorbeeld de gordijnen of lamellen open te doen. Een rustige en opgeruimde inrichting doet wonderen. Stop alles wat u niet dagelijks gebruikt of wat niet zo mooi meer is in dozen.

Verwacht u kijkers? Berg dan uw persoonlijke spullen goed weg om voor een neutrale sfeer te zorgen. Zeker in uw slaapkamer wilt u zo min mogelijk laten rondslingeren als er mensen langskomen; Zorg voor strak gestreken, fris beddengoed.

Tuintips

In de winter kunnen tuinen er nogal kaal en ongezellig uitzien. Met een paar simpele, kleine ingrepen ziet zelfs dan uw tuin er aantrekkelijk uit. Ook als de zon niet schijnt en de mussen aan de dakrand vastvriezen. Zet uw tuinset buiten. Stond uw tuinset al buiten en is het bedekt onder groene aanslag? Dan moet u die eraf poetsen.

Leg verder wat gezellige kussens in de tuinstoelen en open uw parasol. Om het af te maken steekt u wat kaarsen, fakkels of een vuurkorf aan. Ligt uw huis verscholen tussen enorme struiken en heggen? Snoei ze goed of laat dit doen, zodat potentiële kopers goed zicht hebben op uw woning.

Informatie nodig?

IE10 wordt niet ondersteund. U gebruikt een NIET ONDERSTEUNDE versie van Internet Explorer.
Gebruik of download een moderne browser.