3015 XJ Rotterdam
Breitnerstraat 80 B
Verkocht onder voorbehoud 3015 XJ Rotterdam

Breitnerstraat 80 B

Vragen? Neem contact op met Daniël Stout van Ooms Makelaars

  • Prijs€ 1.050.000 v.o.n.
  • Aantal kamers4
  • Aantal slaapkamers3
  • Wonen223 m2
  • LocatieBekijk op kaart
Breitnerstraat 80 B, 3015 XJ, Rotterdam
Breitnerstraat 80 B, 3015 XJ, Rotterdam
Breitnerstraat 80 B, 3015 XJ, Rotterdam
Breitnerstraat 80 B, 3015 XJ, Rotterdam
Breitnerstraat 80 B, 3015 XJ, Rotterdam
Breitnerstraat 80 B, 3015 XJ, Rotterdam

De Kapel | Breitnerstraat 80 B

Deze woning maakt onderdeel uit van het project 'De Kapel', een hoogwaardig transformatieproject gelegen op de kruising van de Mathenesserlaan en de Breitnerstraat. Het project bestaat uit 4 zogenaamde 'Kapelwoningen'. De Kapel bestaat in hoofdzaak uit twee onderdelen. De Aula op de begane grond en de De Kapel op de verdieping. De gehele kapel is als gemeentelijk monument beschermd. Elke woning heeft een eigen identiteit en karakter en vormen alsmede het sluitstuk van een eerdere transformatie van het Albeda College (het vroegere R.K. Meisjeslyseum) naar 39 koopappartementen. Door het aantal woningen per laat te beperken tot twee, kan de ruimtelijke beleving van De Kapel zoveel mogelijk worden behouden. De woning met het adres: Breitnerstraat 80 B wordt omschreven als type A01 en heeft de naam 'Het Podium' gekregen. De woning is op de begane grond van het complex gelegen en heeft daarmee een eigen privé opgang.

De woningen op de begane grond hebben en krijgen een optimale relatie met de Breitnerstraat doordat nieuwe kozijnen tot aan vloerniveau zijn voorzien. Hierdoor kunnen toegangsdeuren voor elke woning (inclusief de woningen in De Kapel) aan de Breitnerstraat gerealiseerd worden en zijn verblijfsruimten aan de Breitnerstraat mogelijk. Hierbij is gezocht naar aansluiting op de kenmerkende ritmische verdeling in de gevel. Toegangsdeuren zijn gemaakt in het hart en in de buitenste gevelopeningen. Slanke kaders omvatten de gevelopeningen. Binnen dit kader ligt een raam of een toegangsdeur. Aan de achterzijde van het gebouw is het ritme ook in de achtergevel doorgezet. Twee dubbel openslaande deuren zijn in de achtergevel op de begane grond in dit ritme doorgezet, bij woning Het Podium type A01.

Breitnerstraat 80 B, 3015 XJ, Rotterdam
Breitnerstraat 80 B, 3015 XJ, Rotterdam
Breitnerstraat 80 B, 3015 XJ, Rotterdam

Achter de voordeur bevind zich de inkomhal met de meterkast en separaat toilet. Aan de rechterzijde van de woning bevindt zich de eerste (zeer ruime) slaapkamer met badkamer ensuite (losstaand ligbak, wandmeubel met dubbele wastafel, dubbele inloopdouche en toilet.

Vanuit de voordeur rechtdoor, wordt toegang gegeven aan een ruime woonkeuken annex eetkamer. De twee dubbel openslaande deuren in de achtergevel geven vanuit de keuken de doorgang naar de privétuin van ca. 55 m² groot. Deze tuin is gelegen op het zuiden en kijken uit op het gezamenlijke binnenterrein van het complex. 

Vanuit de eetkamer ligt op 'Het Podium' de woonkamer. Door de niveauverschillen in de woning wordt de grote ruimte verdeeld over

meerdere intiemere ruimtes en geeft bijna een knus gevoel aan de woning van maar liefst ca. 223 m² woonoppervlakte. In het souterrain ligt de tweede slaapkamer en is voorzien van een inloopkast en badkamer ensuite (inloopdouche, wandmeubel met wastafel en toilet). Door de openingen in de vloer wordt als het ware een vide gecreëerd met deze laag van de woning. De andere zijde van de woonkamer is voorzien van een tweede separate trap die uitkomt in de hoofdslaapkamer van deze woning. Een slaapkamer zo ruim dat als het ware een appartement op zich is. Deze slaapkamer heeft naast een badkamer (wandmeubel met wastafel, inloopdouche en toilet) ook nog eens ruimte voor een apart zitgedeelte, kantoor aan huis of bibliotheek. Doordat deze ruimte op het entresol is gelegen ontstaat er een connectie met de woonkeuken. 

Breitnerstraat 80 B, 3015 XJ, Rotterdam

Bijzonderheden:

- gelegen op eigen grond
- woonoppervlakte van ca. 223 m²
- tuin op het zuiden met een oppervlakte van ca. 55 m²
- maximale plafondhoogte ca. 4,94 meter
- woning wordt exclusief keukenopstelling geleverd
- luxe afgewerkt sanitair en tegelwerk
- stompe houten deuren en houten kozijnen
- volledig gestuukte wanden en plafonds
- verwarming middels een eigen CV-installatie en gedeeltelijk voorzien van vloerverwarming
 

- het bouwjaar van het pand is ca. 1933
- projectnotaris van toepassing: Ligthelm & Dekker Notarissen
- een collectieve fietsenstalling op eigen terrein
- parkeren is mogelijk op eigen terrein á € 27.500,- v.o.n. (niet inbegrepen in de koopsom van de woning)
- mogelijkheid tot aankoop van 1 extra parkeerplaats á € 35.000,- v.o.n. (informeer naar de beschikbaarheid)
- oplevering in overleg

Deel deze exclusieve woning:

Bezichtiging plannen?

Neem vrijblijvend contact op met onze exclusief specialist Daniël Stout bij Ooms Makelaars

088 - 424 0 169

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie