Erfpacht

Taxaties

Erfpacht

Erfpacht

Erfpacht en taxaties van erfpacht vragen om een multidisciplinaire aanpak die verder gaat dan alleen taxatie-technische kennis. Gecombineerde kennis van onder andere juridische, economische en maatschappelijke factoren is noodzakelijk om tot een gefundeerde marktwaarde te komen van een bedrijfspand. Ooms Taxaties heeft zich door de jaren heen ontwikkeld als een specialist in erfpacht.

Doordat er zich diverse complexe situaties hebben voorgedaan beschikt Ooms Taxaties over praktische ervaring en onderscheidend vermogen. Zo weten we dat kleine clausules van een erfpachtcontract in de loop van de tijd grote gevolgen kunnen hebben. Daarom is het belangrijk om vroegtijdig de juiste specialist in te schakelen zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Voor erfpachters

Voor erfpachters kunnen de doeleinden voor het aanvragen van een erfpachttaxatie uiteenlopen. Hierbij kunt u denken aan doeleinden zoals financieringstaxaties, WOZ-geschillen etc. Het verschil is dat er extra opgelet moet worden voor de gevolgen van aflopende erfpachtcontracten.

U wilt uw pand transformeren en hiermee de bestemming veranderen? Dan kan een taxatie en erfpachtadvies u helpen door vooraf de restricties van het erfpachtcontract inzichtelijk te maken. Het kan zijn dat de bestemming van het pand al is vastgelegd in het erfpachtcontract. Dat heeft gevolgen voor de grondwaarde en of het als kantoor of woning moet worden gewaardeerd. Ook bij het verbouwen van commercieel vastgoed kunnen er bijzonderheden optreden wanneer het pand onder een erfpachtrecht valt. Bent u op zoek naar financiering voor een pand bij erfpacht? Ook dan heeft u te maken erfpachtvoorwaarden. Hierbij kan de verminderde financieringscapaciteit doorwerken in de marktwaarde van de erfpacht.

Voor verpachters/gemeentes

Als verpachtende partij kan een taxatie hulp bieden bij het onderbouwen van canonaanpassingen of nieuwe vaststellingen van de canon. Het is hierbij van belang dat dit door een onafhankelijke taxateur gebeurt, die de marktwaarde onder de juiste condities bepaald. Een gekwalificeerd team van specialisten met ieder een professioneel kritische instelling verrichten voor u een deskundige erfpachttaxatie.

Over Ooms Taxaties B.V.

Ooms Taxaties is een onafhankelijke taxateur voor commercieel vastgoed. Hierbij verklaren wij dat elke taxatie door deskundige en onafhankelijke taxateurs wordt verricht en lid zijn van NVM, geregistreerd bij het NRVT en/of lid van de RICS (Royal Institution of Chartered Surveyors). Ooms Taxateurs is specialist in de Rotterdams regio en beschikt over een groot netwerk van taxateurs voor landelijke vastgoedportefeuilles. Wij werken voor een brede doelgroep zoals: financiële instellingen, accountants, gemeentelijke overheden, gebouweigenaren, beleggers en investeren.

Meer informatie?

Neem vrijblijvend contact op via:
E-mail: taxaties@ooms.com
Telefoonnummer Rotterdam: 010 - 424 88 88

Liever teruggebeld worden?

Laat uw gegevens achter, dan nemen wij contact met u op!

Informatie nodig?

IE10 wordt niet ondersteund. U gebruikt een NIET ONDERSTEUNDE versie van Internet Explorer.
Gebruik of download een moderne browser.