Snel en deskundig jouw huis taxeren -  36822

Snel en deskundig jouw huis taxeren

Er zijn verschillende redenen waarom je een taxatierapport nodig hebt voor je woning. Ga je een huis aankopen? Dan heb je een gevalideerd taxatierapport nodig om een hypotheek te krijgen. Of ga je je woning verbouwen en wil je dat middels een ophoging van de hypotheek financieren?

Wellicht ga je een huis of appartement aankopen om te verhuren: ook dan heb je een betrouwbaar en duidelijk rapport nodig van een erkende taxateur.

Wat het doel ook is, Ooms Taxaties staat voor je klaar. We bepalen niet alleen de marktwaarde, maar pluizen alle details voor je uit. Zo behoeden we je namelijk voor verrassingen. Zie ook de blogs van onze ervan taxateur Sytske Kooijman: is jouw nieuwe huis wel echt een woning en voorkom verrassingen bij de aankoop en neem je eigen taxateur mee.

Snel, eerlijk en deskundig. Met Ooms heb je alles onder controle. Van A tot Z.

Schakel een deskundige taxateur in!

Door een vinkje te plaatsen ga je ermee akkoord dat wij je gegevens verwerken. Meer informatie hierover vind je in onze Privacy Statement
Gecertificeerde taxateurs
Betrouwbaar en onafhankelijk
Kennis van lokale en regionale markt

Een taxatie, hoe werkt dat?

Huis taxeren
Volgende: Huis taxeren
Huis taxeren
Huis taxeren
Volgende: Taxatierapport
Huis taxeren
Huis taxeren
Volgende: Vrijblijvend kennismaken
Huis taxeren

Vrijblijvend kennismaken

Laat je gegevens achter via bovenstaand formulier. Eén van onze taxateurs neemt snel contact met je op. We bespreken jouw wensen en behoeften en sturen je de opdrachtvoorwaarden.

Volgende: Vrijblijvend kennismaken

Huis taxeren

Geef je ons de opdracht om je huis te taxeren dan belt de taxateur om een afspraak te maken. Op een moment dat het jou uitkomt, komt de taxateur langs om de woning te taxeren.

Volgende: Vrijblijvend kennismaken

Taxatierapport

De taxateur werkt het taxatierapport uit en stuurt het digitaal op. Je kunt het rapport direct inzien en downloaden. Zo heb je het altijd bij de hand in je digitale administratie.

Volgende: Vrijblijvend kennismaken
huis taxeren blok 1

Wanneer laat jij jouw woning taxeren?

  • Aankoop van een nieuwe woning
  • Aankoop van nieuwe woning bestemd voor verhuur
  • Verbouwing (en dit wil financieren vanuit de hypotheek)
  • Oversluiting hypotheek
  • Aanvraag renteverlaging
  • Scheiding
  • Overlijden (voor boedelverdeling)
  • Voorafgaand aan de bouw van een nieuwe woning
  • Tijdens de bouw van een nieuwe woning

Een taxatierapport van Ooms Taxaties

Vraag je een taxatie van jouw huis aan bij Ooms Taxaties dan krijg je een gevalideerd taxatierapport. In dit taxatierapport zijn de bevindingen van de taxateur terug te vinden naar aanleiding van de inspectie. Ook bronnen als de database van het NVM, Dynamis en het Kadaster worden geraadpleegd. Met al die informatie kunnen wij een zeer nauwkeurige waarde afgeven waar jij op kunt bouwen.

Aandachtspunten bij een woningtaxatie

  • Staat van onderhoud
  • Kwaliteit van constructie en gebruikte materialen
  • Aanwezige isolatie en energiezuinigheid
  • Inhoud en oppervlakte
  • Bestemmingsplan
  • Ligging en omgeving
  • Marktsituatie
  • Verplichtingen, rechten en gemeentelijke regelgeving

Onafhankelijke taxateur

Ooms is het enige makelaarskantoor in Rotterdam met een afdeling gespecialiseerde taxateurs. Het is natuurlijk van belang dat een taxateur volledig onafhankelijk is. Je kunt Ooms Taxaties daarom alleen inschakelen wanneer je via een ander makelaarskantoor een woning koopt of verkoopt.

Veelgestelde vragen over huis taxeren

Een waardebepaling is een verkoopadvies. Ben je van plan om jouw woning te verkopen? Kies dan voor een verkoopadvies. Een makelaar komt bij je langs om je te informeren over de werkwijze en geeft een schatting van de mogelijke opbrengst van je woning. Dit is geen officieel document.

Bij een taxatie is het doel anders. Je kunt bijvoorbeeld een taxatie nodig hebben voor een financiering bij aankoop van een woning of bedrijfspand. Ook kan de notaris je vragen om een taxatierapport bij een boedelscheiding.

Dit is afhankelijk van je bank. Bij woningen die worden aangekocht voor particulier gebruik, vraagt je bank vaak om een gevalideerd taxatierapport. Dit is niet altijd het geval, vraag dit altijd na bij de bank.

Onze taxateur Leen van der Velde legt het graag aan je uit in deze korte video. Bekijk hem hier!

Dat hangt af van het soort woning. Wij geven een tarief af op basis van de tijd die een taxateur nodig heeft voor het opmaken van een taxatierapport. Iedere woning is anders, iedere situatie is anders: wij informeren je graag. Neem voor een gevalideerd taxatierapport contact met ons op.

Dien je verzoek in via onze website en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Bellen of mailen mag ook! Dat kan via 010-4248850 of taxaties@ooms.com.

Veel geldverstrekkers hanteren een geldigheidstermijn van 6 maanden. Maar in een markt met sterke veranderingen kan behoefte ontstaan om een kortere termijn aan te houden. Onze taxateur Leen van der Velde legt het graag verder aan je uit in deze korte video. Bekijk hem hier!

Taxateurs zien heel veel woningen en zijn getraind om door alles heen te kijken. Daarmee wordt bedoeld: alles wegdenken wat niet ter zake doet en wat niet bij het onroerend goed hoort. Het hebben van veel spullen in huis is voor een taxateur geen probleem, zolang het niet hindert in het goed opnemen van alle onderdelen. Dat is dus belangrijk: de taxateur moet overal goed bij kunnen.

Kelders staan bijvoorbeeld soms heel erg vol, terwijl de taxateur daar juist veel zaken moeten controleren. Of er is een vliering waar hij niet op kan, doordat er geen vlizotrap is. Verder is een taxateur ook een mens: een opgeruimde keuken en schoon sanitair laten hoe dan ook een goede indruk achter.

Veel banken en andere financiële instellingen stellen een taxatierapport verplicht voordat zij een hypotheek verstrekken. De geldverstrekker (de bank) wil zekerheid omtrent de reële waarde van het huis waar je een financiering (hypotheek) voor vraagt. Daarbij is een onafhankelijk oordeel van een deskundige vereist.

Niet alle taxatierapporten worden door elke bank geaccepteerd. Wanneer je bijvoorbeeld een taxatierapport voor een hypotheek laat opstellen moet het rapport voldoen aan bepaalde eisen.

Elke geldverstrekker hanteert zijn eigen eisen ten aanzien van het taxatierapport. Wel zijn er afspraken gemaakt aan welke kwaliteitseisen een taxateur en het taxatierapport moeten voldoen.

Onze rapporten voldoen aan al deze kwaliteitseisen en worden ook geaccepteerd door elke geldverstrekker.

Wel dien je rekening te houden met de afstand waarop de taxateur van het te taxeren object gevestigd is. Dit kan verschillen per bank. Over het algemeen wordt er een afstand van 20 kilometer geaccepteerd door bijna alle geldverstrekkers.

Behoefte aan een vakkundig en betrouwbaar taxatierapport?