Object
Verhuurd

Voorstraat 393, Dordrecht 3311 CT Dordrecht

3311 CT Dordrecht

Omschrijving

Algemeen
Aangeboden voor verhuur is deze zeer representatieve winkelruimte, gelegen in de van oudsher langste winkelstraat van Nederland.

Doordat er in de afgelopen vijftien jaren op diverse locaties nabij de Voorstraat een aantal winkelgebieden zijn toegevoegd, waaronder het Statenplein, het Achterom en de Drievriendenhof, is er op de Voorstraat ruimte ontstaan voor (winkelondersteunende)...

Locatie

Uitgebreide omschrijving

Algemeen
Aangeboden voor verhuur is deze zeer representatieve winkelruimte, gelegen in de van oudsher langste winkelstraat van Nederland.

Doordat er in de afgelopen vijftien jaren op diverse locaties nabij de Voorstraat een aantal winkelgebieden zijn toegevoegd, waaronder het Statenplein, het Achterom en de Drievriendenhof, is er op de Voorstraat ruimte ontstaan voor (winkelondersteunende) horeca, galerieën en specifieke couleur locale met een divers en ander soort assortiment dan de grote landelijke ketens.

De door ons aangeboden winkelunit is strak afgewerkt en uitermate geschikt voor de kleinere winkelier. Het pand zit vol voorzieningen die zorgen voor optimaal huurcomfort, waaronder airconditioning en een grote glazen pui aan de Voorstraatzijde. Aan de grachtzijde, is tevens een balkon gesitueerd met een schitterend uitzicht over de gracht en de Voorstraathaven.

Kadastrale aanduiding
Gemeente Dordrecht, sectie E, nummer 1275-A, appartementsindex 1, groot 62 ca.

Indeling
Ca. 53,8 m² commerciële ruimte op de begane grond voorzien van pantry, meterkast, toilet met voorportaal en bergkast;
Ca. 59,0 m² magazijn-/opslagruimte met beperkte hoogte, gelegen in het souterrain van het complex.

Voormelde oppervlakten zijn gebaseerd op een meetrapportage conform NEN 2580 uitgevoerd door een daartoe gespecialiseerde organisatie. De oppervlakte op de begane grond dient te worden aangemerkt als gebruiksoppervlakte (GBO) en de oppervlakte in de kelder dient te worden aangemerkt als ‘overige inpandige ruimte’.

Voorzieningen
Het object zal vrij van huur en gebruik (schoon en ontruimd) worden opgeleverd in de huidige staat met onder andere de volgende voorzieningen:

- grote glazen pui aan de Voorstraat, frontbreedte ca. 5,5m;
- airconditioning (wand-unit) dient voor verwarming en koeling;*
- toilet met voorportaal grenzend aan de winkelruimte;
- brandblusmiddelen;
- houten kozijnen, (gedeeltelijk) v.v. dubbel glas;
- balkon aan de achterzijde;

Voorzieningen aangemerkt met een * worden ‘om niet aan huurder ter beschikking gesteld. Huurder is derhalve zelf verantwoordelijk voor het onderhoud of de eventuele vervanging van deze voorzieningen.

Huurprijs
€ 995,-- per maand, exclusief BTW, te voldoen bij vooruitbetaling per maand / per kwartaal.

Huurprijsaanpassing
Jaarlijks, voor het eerst één jaar na datum huuringang, op basis van de wijziging van het prijsindexcijfer volgens de consumentenprijsindex (CPI) reeks CPI-Alle Huishoudens (2015=100), gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Huurtermijn
Vijf jaar met verlengingsperioden van vijf jaar.

Omzetbelasting
Het object kan vrij van BTW worden verhuurd.

Bijkomende kosten
Uitgangspunt is dat huurder zelf leveringscontracten sluit met nutsbedrijven voor de levering van gas, water en elektra. Bovenop de periodiek verschuldigde huurprijs worden geen servicekosten in rekening gebracht

Zekerheidsstelling
Een bankgarantie ter grootte van een betalingsverplichting van drie maanden, inclusief BTW.

Huurovereenkomst
Standaard huurovereenkomst winkelruimte en andere bedrijfsruimte in de zin van artikel 7:290 BW, vastgesteld door de Raad voor Onroerende Zaken (ROZ) in januari 2015.

Bestemmingsplan
Bij de gemeente Dordrecht valt de onderhavige onroerende zaak in het vigerende bestemmingsplan: “2e herziening Historische Binnenstad" dat werd vastgesteld bij Raadsbesluit van 16 september 2014.

Op grond van artikel 3 van de bestemmingsregels is de bestemming van het object: “Centrum -2” met dubbelbestemming Waterstaat – Waterkering, Waarde Archeologie en Waarde Beschermd stadsgezicht.

De bovenstaande en in de bijlage verstrekte gegevens, betreffende de bestemming zijn gedownload via de internetsite www.ruimtelijkeplannen.nl per toestandsdatum 10 april 2017.

Datum van oplevering
In overleg.

Kenmerken

Overdracht
Status verhuurd
Aanvaarding in overleg
Bouw
Hoofdfunctie Winkelruimte
Bouwvorm bestaande bouw
Locatie
Adres Voorstraat 393
Plaats Dordrecht
Land NL
Ligging winkelgebied stadscentrum
Winkelruimte
Oppervlakte 113 m²
Bijdrage winkeliersvereniging nee
Overname personeel nee
Branchebeperking ja
Horeca toegestaan ja
Onderhoud
Onderhoud binnen goed tot uitstekend
Onderhoud buiten goed tot uitstekend

Ook succesvol uw bedrijfspand verkopen of verhuren?

Neem vrijblijvend contact op

IE10 wordt niet ondersteund. U gebruikt een NIET ONDERSTEUNDE versie van Internet Explorer.
Gebruik of download een moderne browser.