Erasmusplein 2 tm 28, 3351 GG, Papendrecht
Verkocht 3351 GG, Papendrecht

Erasmusplein 2 tm 28, 3351 GG, Papendrecht

Omschrijving

Algemeen Als belegging wordt aangeboden dit woning-/winkel-/kantorencomplex, gelegen in een woonwijk in de kern van Papendrecht op ca. 5 minuten wandelen van het winkelcentrum ‘De Meent’. Het complex is thans in gebruik als een tweetal winkels en een business center...

Lees meer

Kenmerken

Perceel 1070 m²
Meer kenmerken

Vragen over dit pand?

Bedrijfshuisvesting Drechtsteden
Bedrijfshuisvesting Drechtsteden

Bedrijfstakken in Papendrecht

Kenmerken

Overdracht
Status verkocht
Aanvaarding in overleg
Bouw
Hoofdfunctie belegging
Bouwjaar 1961
Bouwvorm bestaande bouw
Locatie
Adres Erasmusplein 2 tm 28
Plaats Papendrecht
Land NL
Ligging
  • in woonwijk
Oppervlakte en inhoud
Perceeloppervlakte 1070 m²
Belegging
Soort belegging winkelruimte
Aantal huurders 17
Parkeergelegenheid
Onderhoud
Onderhoud binnen goed
Onderhoud buiten goed

Uitgebreide omschrijving

Algemeen
Als belegging wordt aangeboden dit woning-/winkel-/kantorencomplex, gelegen in een woonwijk in de kern van Papendrecht op ca. 5 minuten wandelen van het winkelcentrum ‘De Meent’.

Het complex is thans in gebruik als een tweetal winkels en een business center / flex office op de begane grond, alsmede een zevental twee laagse woningen (maisonnettes) op de verdieping boven de commerciële ruimtes. Voor het gebouw is een openbaar parkeerterrein gelegen. Het complex is momenteel grotendeels verhuurd. Meer informatie over de lopende huurcontracten is op te vragen bij de makelaar.

De gemeente Papendrecht telt thans ruimt 32.000 inwoners. Papendrecht is een van de gemeenten van de regio Drechtsteden en telt thans ruitm 32.000 inwoners. De gemeente Papendrecht wordt omringd door de gemeenten Dordrecht, Sliedrecht, Molenlanden, Alblasserdam, Hendrik-Ido-Ambacht en Zwijndrecht. Aan de westzijde van de gemeente stroomt de rivier de Noord en aan de zuidzijde de Merwede.

Het complex is uitstekend gelegen in het centrum met korte ontsluiting naar de N3 en de A15 en A16. Hierdoor is het pand zowel per auto, fiets, als openbaar vervoer (waaronder de waterbus) zeer goed bereikbaar. De dichtstbijzijnde bushalte ligt op ca. 200 meter.

Kadastrale aanduiding
Het object betreft de volle eigendom van een complex bestaande uit zeven winkels met bovenwoningen, ondergrond en erf, staande en gelegen aan het Erasmusplein 2 t/m 28 te Papendrecht, kadastraal bekend als gemeente Papendrecht, sectie A, nummer 3229, groot 10 are en 70 centiare.

Indeling
Ca. 683 m² VVO Kantoorruimte gelegen op de begane grond, thans in gebruik als businesscenter (Erasmusplein 2);

Ca. 112 m² VVO Commerciële / winkelruimte gelegen op de begane grond (Erasmusplein 22);

Ca. 159 m² VVO Commerciële / winkelruimte met berging, gelegen op de begane grond (Erasmusplein 26);

7 Maisonnettewoningen. Alle woningen beschikken over ca. 79 m2 woonoppervlak v.v. woonkamer, drie slaapkamers en balkon, alsmede een terras van ca. 25 m² (Erasmusplein 4, 8, 12, 16, 20, 24 en 28).

Voormelde oppervlakten zijn indicatief berekend aan de hand van opname ter plaatse, op basis van plattegrondtekeningen en informatie verkregen via www.bagviewer.nl. De oppervlakten zijn zo secuur mogelijk vastgesteld, doch mogen niet worden aangemerkt als verhuur/verkoopbare oppervlakte zoals gedefinieerd door het Nederlands Normalisatie-instituut in bijlage B van NEN 2580.

Onder- danwel overmaat van het metrage zal nimmer (kunnen) leiden tot enige verrekening van de koopsom, tijdens de periode van deze koopovereenkomst.

Huursituatie
Het gebouw is thans in gebruik bij meerdere huurders, waarbij de winkelruimtes zijn verhuurd aan een interieurinrichter een kapperszaak. De kantoorruimte is in gebruik als business center en in gebruik bij verschillende ondernemers. Van de kantoorruimte staat ca. 56 % leeg (per 1 september 2020). De maisonnettes zijn verhuurd aan particulieren, waarbij nummer 24 tezamen met de kapperszaak verhuurd is. Meer informatie over de lopende huurcontracten is op te vragen bij de makelaar.

De totale huuropbrengst is € 114.847,74 per jaar excl. BTW en servicekosten.

Voorzieningen
Het object zal in verhuurde staat worden opgeleverd met onder andere de volgende voorzieningen:

Winkelruimtes:
De winkels zijn casco opgeleverd en zijn voorzien van tenminste het navolgende basis opleverniveau:
- Meterkast voorzien van aansluitingen ten behoeven van gas, water, elektra;
- Toilet;
- Systeemplafond met ingebouwde verlichtingsarmaturen;
- Verwarming middels een cv-installatie type Vaillant bouwjaar 2005 resp. Nefit bouwjaar 2008;
- Warmwatervoorziening middels een close-in boiler.

Kantoorruimte:
De commerciële ruimtes zijn opgeleverd en zijn voorzien van tenminste het navolgende basis opleverniveau:
- Meterkast voorzien van aansluitingen ten behoeven van gas, water, elektra;
- Dubbel dames en herentoilet;
- MIVA toiletvoorziening;
- Algemene wachtruimte;
- Brievenbussen per unit;
- Systeemplafond met ingebouwde verlichtingsarmaturen;
- Klimaatbeheersingsysteem t.b.v. koelen en verwarmen;
- Volledig ingerichte keuken voorzien van o.a. koelkast en vaatwasser en koffiezetapparaat met gratis koffie , thee en chocolade;
- Algemeen gebruik van vergaderruimte;
- Alarmsysteem voor het gehele kantoorpand;
- Schoonmaak in algemene ruimtes;
- Net afgewerkte wanden.

Woningen:
De woningen zijn voorzien van tenminste het navolgende basis opleverniveau:
- Meterkast voorzien van aansluitingen ten behoeve van gas, water, elektra en cai. De hoofd gasmeter is aan de zijgevel van het gebouw gesitueerd;
- Toilet;
- Trapkast;
- Eenvoudig keukenblok;
- Eenvoudige doucheruimte met wastafel.

Bestemmingsplan
Bij de gemeente Papendrecht valt de onderhavige onroerende zaak in de reparatie beheersverordening ‘Papendrecht" dat werd vastgesteld bij Raadsbesluit van 28 maart 2019.

Op grond van artikel 3 van de bestemmingsplanvoorschriften is de enkel bestemming van het object: ‘Wonen – 3’ alsmede ‘Gemengd’, met de nadere functieaanduiding “Waarde - Archeologie”.

De voor 'Wonen - 3' aangewezen gronden zijn bestemd voor:
a. wonen (gestapeld), met dien verstande dat ter plaatse van de aanduiding 'gemengd' wonen niet is toegestaan op de begane grond;
b. tevens een zorginstelling ter plaatse van de aanduiding 'zorginstelling';
c. tevens zelfstandige kantoren en praktijken tot een maximum bruto-vloeroppervlak van 100 m2 per vestiging en een gezamenlijk maximum bruto-vloeroppervlak van 500 m2, uitsluitend op de eerste en tweede bouwlaag en bereikbaar vanaf de begane grond, uitsluitend ter plaatse van de aanduiding 'specifieke vorm van wonen - zelfstandige kantoren en praktijken';
d. aan huis gebonden beroep of bedrijf (inclusief webshops);
e. tevens detailhandel, dienstverlening en kantoren uitsluitend ter plaatse van de aanduiding 'gemengd' en detailhandel en dienstverlening ter plaatse van respectievelijk de aanduiding 'detailhandel' en de aanduiding 'dienstverlening', en alle functies uitsluitend op de begane grond, met dien verstande dat ter plaatse van de aanduiding 'maximum vloeroppervlakte' voor detailhandel een maximum winkelverkoopvloeroppervlakte van 200 m2 per vestiging geldt;
f. ter plaatse van de aanduiding 'onderdoorgang' mogen tot een hoogte van 4 m ten opzichte van het maaiveld geen gebouwen worden gebouwd en dient de ruimte tussen de pijlers minimaal 5 m te bedragen in verband met het uitvoeren van onderhoud;
g. tevens horeca van de aangeduide categorie ter plaatse van de aanduiding 'horeca van categorie 1b';
h. tevens maatschappelijke doeleinden ter plaatse van de aanduiding 'maatschappelijk';
i. tevens garageboxen ter plaatse van de aanduiding 'garage';
j. tevens een chiropractor ter plaatse van de aanduiding 'persoonsgebonden overgangsrecht - praktijkruimte';
k. het overige bestaande gebruik uitsluitend overeenkomstig de Lijst bestaand gebruik die als Bijlage 2 bij de regels is gevoegd (incl. indien van toepassing de daarin opgenomen maximale oppervlakte en nadere specificatie) ter plaatse van de aanduiding 'bestaand gebruik';
l. erven, tuinen, parkeerplaatsen en overige verhardingen en (al dan niet ondergrondse) parkeervoorzieningen ten behoeve van de toegelaten functies;
m. water en waterhuishoudkundige voorzieningen.

De bovenstaande gegevens, betreffende de bestemming zijn gedownload via de internetsite www.ruimtelijkeplannen.nl per toestandsdatum 14 mei 2020. Voor de volledige bestemmingsplanbepalingen verwijzen wij u naar de website.

Koopsom
€ 1.995.000,00 kosten koper.

Omzetbelasting
Er kan vrij van BTW geleverd worden.

Koopovereenkomst
De tussen partijen gemaakte afspraken zullen worden vastgelegd in een model koopovereenkomst voor Bedrijfs onroerend goed (model 2014) zoals vastgesteld door de Nederlandse Vereniging van Makelaars in onroerende goederen en vastgoeddeskundigen NVM.

Staat van de onroerende zaak
De Onroerende Zaak zal aan Koper in eigendom worden overgedragen in de feitelijke en juridische staat waarin het zich ten tijde van het sluiten van de bezichtiging bevond, In verhuurde staat “as is, where is en voetstoots”, waarbij alle zichtbare en onzichtbare gebreken volledig voor rekening en risico van Koper komen.

Energielabel
Het energielabel wordt bij verkoop als bijlage aan de koopovereenkomst toegevoegd.

Datum van oplevering
In overleg.

Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme
Als makelaar en taxateur zijn wij verplicht om aan de richtlijnen van de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren terrorisme (Wwft) te voldoen.

Naar aanleiding van bovenstaande wetgeving dienen wij van verkopers en kopers een cliëntonderzoek uit te voeren, waarvoor de onderstaande stukken dienen te worden aangeleverd.

- Verklaring Uiteindelijk Belanghebbende(n)(zie bijgevoegd document);
- kopie geldig legitimatiebewijs van de tekenbevoegde (zonder foto en BSN);
- kopie geldig legitimatiebewijs van de Uiteindelijk Belanghebbende(n) (zonder foto en BSN).

Privacy
De Verkoopinformatie is uitsluitend bedoeld om gegadigden in de gelegenheid te stellen onderzoek te (laten) doen naar de juistheid en de volledigheid daarvan.

Beschikbare documenten in de digitale dataroom:
Ter ondersteuning van de verkoop hebben wij nadere informatie voor u beschikbaar, die wij hebben opgeslagen in een dataroom.

Om toegang te verkrijgen tot de dataroom om de aanvullende informatie in te zien, kunt u contact opnemen met ons kantoor. Wij zullen u dan na overleg met onze opdrachtgever, een digitale uitnodiging versturen, al dan niet na ondertekening van een geheimhoudingsverklaring.

De navolgende informatie van het complex is beschikbaar:
01. Huurinformatie (huurcontracten en recente huurfacturen);
02. Eigendomsinformatie
03. Voorgaande akte van levering
04. Uittreksel bodemloket

Disclaimer
Meer informatie m.b.t de disclaimer treft u in de te downloaden brochure.

Bedrijfstakken in Papendrecht

In de buurt

Resultaten

Er zijn geen resultaten gevonden

Deel dit bericht:

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie