Stationsplein 45, Rotterdam 3013 AK Rotterdam

3013 AK Rotterdam huurprijs € 149 m² p.j.

Omschrijving

Inleiding
Het Groot Handelsgebouw, pal naast Rotterdam Centraal, is het grootste bedrijfsverzamelgebouw van Nederland. Imposant van buiten door zijn krachtige architectuur, van binnen een prettige werkomgeving. Monument en hotspot tegelijk. In de directe omgeving vindt u talloze horecagelegenheden en sportfaciliteiten. Er is tevens een dakterras van 7.000 m2 aanwezig, met uitzicht over de...

Locatie

Wijkstatistieken

Bedrijfstakken in Rotterdam

Uitgebreide omschrijving

Inleiding
Het Groot Handelsgebouw, pal naast Rotterdam Centraal, is het grootste bedrijfsverzamelgebouw van Nederland. Imposant van buiten door zijn krachtige architectuur, van binnen een prettige werkomgeving. Monument en hotspot tegelijk. In de directe omgeving vindt u talloze horecagelegenheden en sportfaciliteiten. Er is tevens een dakterras van 7.000 m2 aanwezig, met uitzicht over de Rotterdamse skyline en havens.
Met zo'n 180 huurders is het Groot Handelsgebouw een kleine stad. Het biedt ruimte aan flexwerkers, zelfstandigen, kleine bedrijven en multinationals. Het gebouw voorziet in ruime en flexibele kantoor- en winkelruimtes, uitgebreide diensten en faciliteiten, en energieprestaties die aan de hoogste norm voldoen (label A).

A-locatie
Het Groot Handelsgebouw staat midden in Central District, het dynamische zakencentrum van Rotterdam. Met het centraal station als middelpunt een strategische locatie voor ondernemers. Treinen, (internationale) bussen, metro’s, trams, Intercity direct, Thalys en RandstadRail rijden hier af en aan. Schiphol is in minder dan 30 minuten bereikbaar, Brussel in ruim een uur en Parijs in 2,5 uur. Ook met de auto is het Groot Handelsgebouw uitstekend bereikbaar.

Kantoorruimte
De kantoorruimten in het Groot Handelsgebouw voldoen aan de hedendaagse eisen en zijn voorzien van moderne faciliteiten. De kantoorruimtes hebben een oppervlakte van 50 m² tot elk gewenst formaat. De ruimtes in het Groot Handelsgebouw bieden alle mogelijkheden voor een prettig werkklimaat. Zo hebben de kantoren hoge plafonds, warmtewerend dubbel glas, draai-kiepramen, brandwerende scheidingswanden, speciale computervloeren, een regelbare topkoeling en (gratis) naambord bij de entree van het kantoor.

Parkeren
In de parkeergarage onder het Groot Handelsgebouw zijn voor bezoekers voldoende parkeerplaatsen aanwezig. In de parkeergarage naast het Groot Handelsgebouw, gelegen aan de Schaatsbaan 33, zijn parkeerplaatsen voor de verhuur beschikbaar. Beide parkeergarages zijn voorzien van oplaadpunten voor elektrische auto’s. Voor parkeren tijdens kantooruren bedraagt de huurprijs vanaf € 1.600,00 per plaats per jaar, exclusief BTW.

Huurprijs
Kantoorruimte
Vanaf € 139,00 - € 199,00 per m2 per jaar*

Winkelruimte
Vanaf € 149,00 - € 179,00 per m2 per jaar*
* (afhankelijk van de locatie in het gebouw)

Archiefruimte
Vanaf € 64,00 per m2 per jaar.

Huurprijsaanpassing
Jaarlijks op 1 januari op basis van de wijziging van het prijsindexcijfer volgens de consumentenprijsindex (CPI) reeks CPI-Alle Huishoudens (2000=100), gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Huurtermijn
Vijf jaar met een optieperiode van vijf jaar.

Datum van oplevering
Per direct.

Omzetbelasting
Over de huurprijs zal BTW in rekening worden gebracht. Indien BTW niet in rekening kan worden gebracht, geldt een nader te bepalen opslag op bovengenoemde huurprijs.

Bijkomende kosten
Een voorschot groot € 29,00 per m² per jaar, exclusief BTW, te voldoen in kwartaaltermijnen.
Inbegrepen in de servicekosten zijn de kosten voor verwarming van het gehuurde.
De servicekosten worden geheven op basis van jaarlijkse nacalculatie.
Huurder krijgt een eigen elektrameter, waardoor huurder zijn eigen energieverbruik afrekent voor de gehuurde ruimte.
Het aandeel in de gemeenschappelijke glasverzekering wordt separaat aan huurder op de kwartaal huurnota in rekening gebracht.

Zekerheidsstelling
Een bankgarantie ter grootte van een betalingsverplichting van drie maanden, inclusief servicekosten en BTW.

Betalingswijze
De huurpenningen, servicekosten en BTW dienen te worden voldaan bij vooruitbetaling per kalenderkwartaal.

Nadrukkelijk zij vermeld dat deze vrijblijvende informatieverstrekking niet als een aanbieding of offerte mag worden beschouwd. Aan deze gegevens kunnen geen rechten worden ontleend.

Kenmerken

Overdracht
Vraagprijs huurprijs € 149 m² p.j.
Huur BTW belast ja
Aangeboden sinds 7 maanden, 4 weken, 2 dagen geleden
Status beschikbaar
Aanvaarding direct
Bouw
Hoofdfunctie kantoorruimte
Bouwjaar 1948
Bouwvorm bestaande bouw
Locatie
Adres Stationsplein 45
Plaats Rotterdam
Land NL
Ligging winkelgebied stadscentrum
Kantoor
Oppervlakte 5510 m²
Oppervlakte in units vanaf 50 m²
Verdiepingen 10
Voorzieningen inbouwarmaturen
Onderhoud
Onderhoud binnen goed
Onderhoud buiten goed

Informatie aanvragen of bezichtiging plannen?

Bel: 010-4248888 / 078-6144333 

Neem contact op

IE10 wordt niet ondersteund. U gebruikt een NIET ONDERSTEUNDE versie van Internet Explorer.
Gebruik of download een moderne browser.