Prinsenstraat 45 -47, Dordrecht 3311 JS Dordrecht

3311 JS Dordrecht koopprijs € 410.000 k.k.

Omschrijving

Algemeen
In het hart van de Oude Schil van Dordrecht, nabij de grote kerk, bevindt zich dit bijzondere drie laagse hoekpand. Het complex bestaat uit een commerciële ruimte op de begane grond en daarboven een tweetal woonlagen.

Het complex is bij de laatste gebruiker, de exploitant van het café, als één geheel in gebruik geweest. Daarbij was de begane grond in gebruik als café en de eerste...

Locatie

Wijkstatistieken

Bedrijfstakken in Dordrecht

Uitgebreide omschrijving

Algemeen
In het hart van de Oude Schil van Dordrecht, nabij de grote kerk, bevindt zich dit bijzondere drie laagse hoekpand. Het complex bestaat uit een commerciële ruimte op de begane grond en daarboven een tweetal woonlagen.

Het complex is bij de laatste gebruiker, de exploitant van het café, als één geheel in gebruik geweest. Daarbij was de begane grond in gebruik als café en de eerste verdieping was in gebruik als “dienstwoning”.

Het complex beschikt over een drietal verschillende entrees. Twee entrees zijn gesitueerd aan de Prinsenstraat en één entree is gesitueerd aan de kant van de Grote Kalkstraat. De entrees die zijn gesitueerd aan de Prinsenstraat geven respectievelijk toegang tot de commerciële ruimte en een entreehal naar de bovenwoning. De entree aan de Grote Kalkstraat geeft toegang tot een trappenhuis die als tweede ontsluiting dient van de op de verdieping gelegen woonlagen.

Door de diverse trapopgangen leent het complex zich uitermate voor transformatie. Het complex kan in zijn geheel in gebruik worden genomen, maar het kan ook worden opgesplitst in diverse wooneenheden. Vanwege de ruime bestemming (gemengd 1) zijn diverse vormen van alternatieve aanwending mogelijk.

Op loopafstand van het object is het kernwinkelgebied van Dordrecht gelegen en in de directe nabije omgeving zijn diverse voorzieningen aanwezig zoals winkels, horeca, een supermarkt en een sportschool.

Kadastrale aanduiding
Gemeente Dordrecht, sectie E, nummer 98, groot 1 are en 27 centiare.

Indeling
Ca. 124,4 m² Commerciële ruimte gelegen op de begane grond;
Ca. 117,6 m² Woonruimte gelegen op de eerste verdieping;
Ca. 80,1 m² Woonruimte gelegen op de tweede verdieping.

Voormelde oppervlakten zijn aangemerkt als verhuurbare oppervlakte zoals gedefinieerd door het Nederlands Normalisatie-instituut in bijlage B van NEN 2580.

Voorzieningen
Een overzicht van de voorzieningen treft u in de te downloaden brochure.
?
Bestemmingsplan
Bij de gemeente Dordrecht valt de onderhavige onroerende zaak in het vigerende bestemmingsplan: “Historische Binnenstad" dat werd vastgesteld bij Raadsbesluit van 22 februari 2011.

Op grond van artikel 6 van de bestemmingsplanvoorschriften is de bestemming van het object: “Gemengd-1”

Meer informatie met betrekking tot het bestemmingsplan treft u in de te downloaden brochure.

Koopsom
€ 410.000,-- kosten koper, exclusief BTW.

Omzetbelasting
Ingevolge artikel 11, lid 1, sub B van de Wet Omzetbelasting zullen verkoper en koper een verklaring ondertekenen, op grond waarvan zij opteren voor belaste verkoop. Deze zogenaamde “opteringsverklaring” zal bij ondertekening van de koopovereenkomst door koper zijn ondertekend.

Datum van oplevering
In overleg.

Bijzonderheden I:
De kadastrale kaart met daarop de afbakening van het onderhavige perceel komt niet geheel overeen met de feitelijke situatie ter plaatse. Op enkele plaatsen is er sprake van een overbouwing over twee van de belendende percelen.

Om de juridische status bij de verkoop helder te krijgen is dit voorgelegd aan een notaris en die heeft daarover het navolgende gemeld.

Naar mijn mening is hier sprake van horizontale natrekking van het overbouwde gedeelte bij perceel E 98. Op grond van artikel 5:3 en artikel 5:20 letter e. van het Burgerlijk Wetboek trekt het overbouwde gedeelte na bij de eigendom van perceel E 98 en is daardoor in eigendom van de eigenaar van perceel E 98. Het overbouwde gedeelte is een bestanddeel van perceel E98. Mocht perceel E 98 in eigendom worden overgedragen, dan gaat als gevolg van horizontale natrekking ook het overbouwde gedeelte in eigendom mee over op de koper.

Bij verkoop zal het een en ander worden vastgelegd in de tussen partijen te sluiten koopovereenkomst.

Nadrukkelijk is vermeld dat deze informatieverstrekking niet als een aanbieding of offerte mag worden beschouwd. Aan deze gegevens kunnen geen rechten worden ontleend.

Kenmerken

Overdracht
Vraagprijs koopprijs € 410.000 k.k.
Koop BTW belast
Aangeboden sinds 1 jaar, 1 maanden, 3 weken, 1 dagen geleden
Status beschikbaar
Aanvaarding in overleg
Bouw
Hoofdfunctie winkelruimte
Bouwvorm bestaande bouw
Locatie
Adres Prinsenstraat 45 -47
Plaats Dordrecht
Land NL
Ligging winkelgebied stadscentrum
Oppervlakte en inhoud
Perceeloppervlakte 127 m²
Winkelruimte
Oppervlakte 322 m²
Horeca toegestaan ja
Onderhoud
Onderhoud binnen goed
Onderhoud buiten goed

Informatie aanvragen of bezichtiging plannen?

Bel: 078-6144333 / 010-4248888

Neem contact op

IE10 wordt niet ondersteund. U gebruikt een NIET ONDERSTEUNDE versie van Internet Explorer.
Gebruik of download een moderne browser.