Malachiet 300, Dordrecht 3316 LD Dordrecht

3316 LD Dordrecht koopprijs € 1.495.000 k.k. / huurprijs € 121.500 p.j.

Omschrijving

Algemeen
Op het hart van bedrijventerrein Dordtse Kil III treft u dit unieke bedrijfscomplex. Het complex is gelegen op een absolute zichtlocatie vanaf de doorgaande weg op het bedrijventerrein (de Aquamarijnweg), wat de toekomstige hoofd ontsluitingsroute is naar het nieuwe bovenregionale bedrijventerrein Dordtse Kil IV.

Het complex is gerealiseerd als productiefaciliteit voor een...

Locatie

Uitgebreide omschrijving

Algemeen
Op het hart van bedrijventerrein Dordtse Kil III treft u dit unieke bedrijfscomplex. Het complex is gelegen op een absolute zichtlocatie vanaf de doorgaande weg op het bedrijventerrein (de Aquamarijnweg), wat de toekomstige hoofd ontsluitingsroute is naar het nieuwe bovenregionale bedrijventerrein Dordtse Kil IV.

Het complex is gerealiseerd als productiefaciliteit voor een scheepsbouwbedrijf dat vanwege groei naar een nieuwe locatie vertrekt. De loods is ontwikkeld voor de bouw van aluminium casco’s van zeiljachten en is daardoor voorzien van een aantal unieke voorzieningen en eigenschappen. Daarbij valt te denken aan een gunstige vrije hoogte van ca. 11,4 m, een bovengemiddeld grote overheaddeur van 8 x 8 m en een tweetal bovenloopkranen met ieder een hijsvermogen van 10 ton.

De locatie is goed bereikbaar. De Aquamarijnweg verbindt het bedrijventerrein met de Randweg N3 bij het verkeersplein met rijkssnelweg A-16 (Rotterdam – Antwerpen) en heeft een goede verbinding met rijkssnelweg A-15 (Rotterdam – Nijmegen).

Het bedrijventerrein Dordtse Kil III is het modernste van de vier bedrijventerreinen aan de westzijde van Dordrecht en kent een aantal grote gebruikers zoals Tsubaki Moto, Makro, Rob Heijkoop Trading, Heijmans, Harkema en Groeneveld Zoetwaren.

Kadastrale aanduiding / objectafbakening
Beschikbaar voor verkoop is de volle eigendom van twee percelen grond met de zich op deze grond bevindende opstallen. De locatie is plaatselijk bekend als Malachiet 300 te Dordrecht en bij het kadaster bekend als gemeente Dordrecht, sectie V, nummers 1498 en 1500, respectievelijk groot 13 are en 40 centiare en 08 are en 48 centiare (tezamen 2.188 m²).

Indeling
Ca. 635 m² Bedrijfs- / productieruimte op de begane grond, bestaande uit een rechthoekige constructiewerkplaats voorzien van een unieke vrije hoogte van ca. 11,4 m binnenwerks en een tweetal bovenloopkranen (2 kranen met ieder een hijsvermogen van 10 ton). De loods is buitenwerks circa 43,5 x 15 meter.
Ca. 195 m² Kantoorruimte en secundaire ruimte op de begane grond, bestaande uit de hoofdentree, mindervalidentoilet, centraalmeterkast, was- / en kleedruimte en grote kantine annex bedrijfsrestaurant.
Ca. 195 m² Kantoorruimte op de eerste verdieping, bestaande uit een overloop met gangzone, archief, toiletgroep en diverse kantoorvertrekken.
Ca. 195 m² Kantoorruimte op de tweede verdieping, bestaande uit een overloop met gangzone, archief, toiletgroep en diverse kantoorvertrekken.
Ca. 24 Gemarkeerde parkeerplaatsen op eigen terrein.

Deelverhuur is bespreekbaar.

De hiervoor genoemde oppervlakten zijn gebaseerd op opname ter plaatse, informatie aangeleverd via de Basisadministratie Gebouwen (BAG Viewer) en kadaster. De oppervlakten zijn zo zorgvuldig mogelijk vastgesteld, doch mogen niet worden aangemerkt als “verhuurbare oppervlakte” zoals gedefinieerd door het Nederlands Normalisatie-instituut in bijlage B van NEN 2580.

Voorzieningen
Een overzicht van de voorzieningen treft u in de te downloaden brochure.

Koopsom
€ 1.495.000,00 kosten koper en exclusief BTW.

Omzetbelasting
Ingevolge artikel 11, lid 1, sub B van de Wet Omzetbelasting zullen verkoper en koper een verklaring ondertekenen, op grond waarvan zij opteren voor belaste verkoop. Deze zogenaamde “opteringsverklaring” zal bij ondertekening van de koopovereenkomst door koper zijn ondertekend.

Huurprijs
Huurprijs bedrijfsruimte: € 75,-- per m²
Huurprijs kantoorruimte: € 115,-- per m²
Huurprijs parkeerplaatsen: € 350,-- per stuk

De totale jaarhuurprijs voor het gehele complex komt uit op € 121.500,--.
Deelverhuur is bespreekbaar.
Bovengenoemde bedragen zijn exclusief BTW en servicekosten.
Huur te voldoen bij vooruitbetaling per maand / per kwartaal.

Huurprijsaanpassing
Jaarlijks, voor het eerst één jaar na datum huuringang, op basis van de wijziging van het prijsindexcijfer volgens de consumentenprijsindex (CPI) reeks CPI-Alle Huishoudens (2015=100), gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Huurtermijn
Vijf jaar met verlengingsperioden van vijf jaar.

Omzetbelasting
Ingevolge artikel 11, lid 1, sub B van de Wet Omzetbelasting zullen verhuurder en huurder in de huurovereenkomst een verklaring ondertekenen op grond waarvan zij opteren voor belaste verhuur.

Uitgangspunt is dat huurder het gehuurde voor tenminste het bij Wet vastgestelde of nader vast te stellen minimumpercentage zal of blijvend zal gebruiken voor prestaties die recht geven op aftrek van omzetbelasting, zodanig dat kan worden geopteerd voor belaste (ver-)huur. Huurder zal zich zoveel als in zijn vermogen ligt inspannen om ervoor te zorgen dat niet van dit uitgangspunt wordt afgeweken.

Indien huurder niet of niet meer aan dit uitgangspunt kan voldoen, zal de huurprijs worden verhoogd, zodanig dat verhuurder wordt gecompenseerd voor de gevolgen van het vervallen van de mogelijkheid om te opteren voor met omzetbelasting belaste huur.

Bijkomende kosten
Uitgangspunt bij verhuur van het gehele complex of een zelfstandig functionerend complexdeel is dat huurder zelf leveringscontracten sluit met nutsbedrijven voor de levering van gas, water en elektra. Bovenop de periodiek verschuldigde huurprijs worden door verhuurder dan geen servicekosten in rekening gebracht

Indien het complex wordt verhuurd in gedeelten, zal verhuurder bovenop en gelijktijdig met de periodiek verschuldigde huurprijs in rekening brengen een nader te bepalen verrekenbaar voorschot voor aanvullende leveringen en diensten die volgens het Burgerlijk Wetboek voor rekening van huurder komen, doch die door verhuurder collectief worden geregeld.

Zekerheidsstelling
Een bankgarantie ter grootte van een betalingsverplichting van drie maanden, inclusief BTW.

Huurovereenkomst
Standaard huurovereenkomst kantoorruimte en andere bedrijfsruimte in de zin van artikel 7:230a BW, vastgesteld door de Raad voor Onroerende Zaken (ROZ) in februari 2015.

Bestemmingsplan
Bij de gemeente Dordrecht valt de onroerende zaak in het vigerende bestemmings¬plan: "Dordtse Kil", vastgesteld bij Raadsbesluit van 25 juni 2013.

Op grond van artikel 4 van dit bestemmingsplan is de enkelbestemming van de locatie: "Bedrijf” met als dubbelbestemming “Waarde-Archeologie-2”.

Meer informatie met betrekking tot het bestemmingsplan treft u in de te downloaden brochure.

Datum van oplevering
In overleg.

Meer informatie over dit object treft u in de te downloaden brochure.

Nadrukkelijk is vermeld dat deze informatieverstrekking niet als een aanbieding of offerte mag worden beschouwd. Aan deze gegevens kunnen geen rechten worden ontleend.

Kenmerken

Overdracht
Vraagprijs koopprijs € 1.495.000 k.k. / huurprijs € 121.500 p.j.
Huur BTW belast ja
Koop BTW belast ja
Servicekosten BTW tarief nee
Aangeboden sinds 9 maanden, 3 weken, 5 dagen geleden
Status beschikbaar
Aanvaarding in overleg
Bouw
Hoofdfunctie bedrijfsruimte
Bouwvorm bestaande bouw
Locatie
Adres Malachiet 300
Plaats Dordrecht
Provincie Zuid-Holland
Land NL
Ligging bedrijventerrein
Oppervlakte en inhoud
Perceeloppervlakte 2188 m²
Totaal bechikbare oppervlakte 1220 m²
Oppervlakte in units vanaf 635 m²
Kantoor
Oppervlakte 585 m²
Parkeerplaatsen
Niet-overdekt aantal 24
Loods
Loods oppervlakte 635 m²
Loods oppervlakte 635 m²
Parkeergelegenheid
Faciliteiten 240
Onderhoud
Onderhoud binnen goed
Onderhoud buiten goed

Informatie aanvragen of bezichting plannen?

Bel: 078-6144333 / 010-4248888

Neem contact op

IE10 wordt niet ondersteund. U gebruikt een NIET ONDERSTEUNDE versie van Internet Explorer.
Gebruik of download een moderne browser.