Kuipershaven 20 -21, Dordrecht 3311 AL Dordrecht

3311 AL Dordrecht koopprijs € 1.200.000 k.k.

Omschrijving

Algemeen
Beschikbaar voor verkoop is het bijzondere complex aan de Kuipershaven 20. Het complex is gelegen op een van de mooiste plekjes van Dordrecht, direct aan de Damiatebrug nabij het drierivierenpunt de Merwede, Noord en de Oude Maas.

Dit complex is vermoedelijk omstreeks 1609 gebouwd als pakhuis voor opslag van zeep nadat in die periode de Wolwevershaven werd gegraven. Daarna diende het...

Brochure

Download de brochure van Kuipershaven 20 -21, Dordrecht.

Download brochure

Locatie

Wijkstatistieken

Bedrijfstakken in Dordrecht

Uitgebreide omschrijving

Algemeen
Beschikbaar voor verkoop is het bijzondere complex aan de Kuipershaven 20. Het complex is gelegen op een van de mooiste plekjes van Dordrecht, direct aan de Damiatebrug nabij het drierivierenpunt de Merwede, Noord en de Oude Maas.

Dit complex is vermoedelijk omstreeks 1609 gebouwd als pakhuis voor opslag van zeep nadat in die periode de Wolwevershaven werd gegraven. Daarna diende het als pakhuis voor koopwaar van de West-Indische Compagnie en als suikerpakhuis.

In 1951 vestigde zich een drukkerij in het pand dat vervolgens grondig werd verbouwd. Na ongeveer 40 jaar kwam het in eigendom bij de huidige en thans laatste eigenaar. Tevens werd dit pand verbonden met het patricierspand aan de Wijnhaven 87 te Dordrecht.

Nadat het object in oorspronkelijk staat werd teruggebracht kent het object meerdere gebruiksmogelijkheden als combinatie van wonen, kantoor, atelier en horecafunctie. Het betreft een combinatie van stijlkamers en moderne ruimten en is voorzien van alle moderne gemakken.

Het object is goed bereikbaar vanaf Rijksweg A16 (Rotterdam / Antwerpen) via de Prinsenstraat en Nieuwe Haven, die het object verbinden met de hoofdontsluitingswegen.

Kadastrale aanduiding
Gemeente Dordrecht, sectie F, nummer 2501, groot 01 are 34 centiare.

Indeling
Ca. 136 m² Commerciële ruimte op de begane grond, bestaande uit de hoofdentree tot de galerie met een breed front, smaller middendeel met kantoorruimte en toilet en aan de achterzijde weer breed uitlopend.
Ca. 101 m² Woonruimte op de eerste verdieping, bestaande uit een grotendeels open ruimte over de volle breedte en diepte van het gebouw met aan voorzijde living en aan de achterzijde een royale keuken met wandopstelling en daar tegenover een werkeiland, ingebouwde apparatuur en vanaf de achterzijde en toegang tot een dakterras met twee niveau’s.
Ca. 83,3 m² Woonruimte op de tweede verdieping, bestaande uit een werkgedeelte en een zitgedeelte die van elkaar worden gescheiden door een vide in het middendeel.
Ca. 95,6 m² Woonruimte op de derde verdieping, bestaande uit een overloop, badkamer aan de achterzijde die door zijn formaat (zaal) met recht een Salle de Bain genoemd mag worden, voorzien van een midden in de ruimte geplaatst ligbad, wastafelcombinatie met twee kranen, toilet, bidet en urinoir en een hardglazen douchedeuren, doorloop naar een walk in closet en naar de slaapkamer aan de voorzijde.
Ca. 83 m² Woonruimte op de eerste zolderverdieping (onzelfstandig appartement op 4e bouwlaag) met keuken, twee slaapkamers, badkamer met ligbad, toilet, wastafel, overloop en technische installaties;
Ca. 30 m² Woonruimte op de tweede zolderverdieping (5e bouwlaag) met een overloop en twee logeerkamers of slaapkamers onder de schuine kap.

Voormelde oppervlakten zijn zo zorgvuldig mogelijk vastgesteld op basis van een meetrapportage conform NEN 2580 door Oorthuis Fotografie & Styling.

Voorzieningen
Het object zal vrij van huur en gebruik (schoon en ontruimd) worden opgeleverd in de huidige staat met onder andere de volgende voorzieningen:
- cv installatie (recent vernieuwd) voorzien van radiatoren;
- houten vloer;
- keuken voorzien van kookeiland met wasbak, gasfornuis, afzuiginstallatie;
- enkelglas voorzien van extra voorzetramen achterzijde kozijnen;
- dakterras;
- badkamer op de derde verdieping voorzien van toilet, urinoir, bad, gootsteen en bidet;
- inloopkast;
- zolder voorzien van viertal dakramen uitgevoerd middels houten kozijnen;
- ‘appartement’ op de 4e bouwlaag voorzien van keuken, badkamer met ligbad, toilet en vaste wastafel.

Koopsom
€ 1.200.000,-- kosten koper, exclusief BTW
Het complex kan gekocht worden in combinatie met Wijnstraat 87 te Dordrecht.

Koopsom Kuipershaven 20-21 + Wijnstraat 87:
€ 2.650.000,-- kosten koper, exclusief BTW.

Omzetbelasting
Het complex is van rechtswege niet belast met BTW.

Bestemmingsplan
Het object is thans gesitueerd in het vigerende bestemmingsplan Historische Binnenstad, vastgesteld door de gemeenteraad van de gemeente Dordrecht op 22 februari 2011.

Op grond van artikel 6 van dit bestemmingsplan is de enkelbestemming van het object “Gemengd – 1”.

Datum van oplevering
In overleg.

Monumentenregister
Het complex is aangewezen als monument in de zin van de Monumentenwet 1988 vanaf 09 maart 1966 onder monumentennummer 13518. De aanduiding bij het complex luidt: “Pakhuis met puntgevel met geprofileerde zij-afdekstukken (XVIII), parterre met drie verdiepingen en twee zolderverdiepingen.

Originele tweelichten met roeden (XVIII A). Aan de achterzijde een puntgevel. Fraai gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van oudheidkundige waarde”.

Nadrukkelijk is vermeld dat deze informatieverstrekking niet als een aanbieding of offerte mag worden beschouwd. Aan deze gegevens kunnen geen rechten worden ontleend.

Kenmerken

Overdracht
Vraagprijs koopprijs € 1.200.000 k.k.
Koop BTW belast
Aangeboden sinds 1 jaar, 3 maanden, 3 weken, 6 dagen geleden
Status beschikbaar
Aanvaarding in overleg
Bouw
Hoofdfunctie kantoorruimte
Bouwvorm bestaande bouw
Locatie
Adres Kuipershaven 20 -21
Plaats Dordrecht
Land NL
Ligging in woonwijkoverig
Oppervlakte en inhoud
Woonoppervlakte 393 m²
Perceeloppervlakte 740 m²
Kantoor
Oppervlakte 529 m²
Verdiepingen 5
Voorzieningen te openen ramentoiletpantryverwarming
Onderhoud
Onderhoud binnen uitstekend
Onderhoud buiten uitstekend

Informatie aanvragen of bezichtiging plannen?

Bel: 010-4248888 / 078-6144333 

Neem contact op

IE10 wordt niet ondersteund. U gebruikt een NIET ONDERSTEUNDE versie van Internet Explorer.
Gebruik of download een moderne browser.