Kerkeplaat 9, 3313 LC, Dordrecht
Kerkeplaat 9, 3313 LC, Dordrecht
Kerkeplaat 9, 3313 LC, Dordrecht
Kerkeplaat 9, 3313 LC, Dordrecht
Kerkeplaat 9, 3313 LC, Dordrecht
3313 LC, Dordrecht

Kerkeplaat 9, 3313 LC, Dordrecht

€ 170.300 k.k.

Omschrijving

Algemeen Op een uiterst gunstig gesitueerde locatie langs de Provincialeweg de N3 wordt een fraai ontworpen multifunctioneel bedrijfscomplex gerealiseerd, bestaande uit 20 bedrijfsunits die variëren in grootte. Vanwege de gunstige ligging ten opzichte van de...

Lees meer

Kenmerken

Oppervlakte 195 m²
Perceel 3630 m²
Meer kenmerken

Vragen over dit pand?

Bedrijfshuisvesting Drechtsteden
Bedrijfshuisvesting Drechtsteden

Download de Brochure

Download Dynamis brochure

Bedrijfstakken in Dordrecht

Kenmerken

Overdracht
Vraagprijs € 170.300 k.k.
Koop BTW belast ja
Status beschikbaar
Aanvaarding in overleg
Bouw
Hoofdfunctie bedrijfsruimte
Bouwvorm bestaande bouw
Locatie
Adres Kerkeplaat 9
Plaats Dordrecht
Land NL
Ligging
  • bedrijventerrein
Oppervlakte en inhoud
Perceeloppervlakte 3630 m²
Bedrijfsruimte
Bedrijfshal oppervlakte 131 m²
Kantoor oppervlakte 64 m²
Parkeergelegenheid
Parkeerfaciliteiten 2 parkeerplaatsen per unit. Extra parkeerplaatsen zijn te koop of te huur.
Niet-overdekte parkeerplaatsen 2
Onderhoud
Onderhoud binnen uitstekend
Onderhoud buiten uitstekend

Uitgebreide omschrijving

Algemeen
Op een uiterst gunstig gesitueerde locatie langs de Provincialeweg de N3 wordt een fraai ontworpen multifunctioneel bedrijfscomplex gerealiseerd, bestaande uit 20 bedrijfsunits die variëren in grootte. Vanwege de gunstige ligging ten opzichte van de uitvalswegen zijn de units ideaal geschikt voor kleine bedrijven, zzp'ers en particulieren uit de hele omgeving en met name uit Dordrecht, Zwijndrecht, Sliedrecht en de Alblasserwaard.

Het bedrijfscomplex voorziet in twee typen bedrijfsruimten, variërend in afmeting tussen de ca. 84m² en ca. 132,2m² (begane grond i.c.m. verdieping). Iedere unit beschikt over tenminste twee gemarkeerde eigen parkeerplaatsen.

Omschrijving
De units van ca. 84m² worden aangeduid als type A. Van dit type units zijn er 10 units beschikbaar voor verkoop. De units van ca. 132m² worden aangeduid als type B. Van dit type zijn eveneens 10 units beschikbaar voor verkoop. Het enige verschil tussen de twee typen units betreft de omvang. Alle units beschikken over een bedrijfs- / opslagruimte op de begane grond en een opslagruimte op de verdieping. De opslagruimte op de verdieping is voorbereid om af te bouwen als kantoorruimte. Alle units worden uitgevoerd met een elektrisch bedienbare overheaddeur, een separate loopdeur en een onderheide betonvloer met een uiterst gunstige vloerbelasting van 1.000kg/m² (op de begane grond).

Het complex zal worden afgesloten middels een hekwerk rondom en een elektrisch bedienbare toegangspoort die middels inbellen geopend kan worden. Hierdoor is het bedrijventerrein 24/7 te betreden.

Duurzaamheid
Aangezien er op locatie geen aansluiting op het gasnetwerk mogelijk is, worden de units voorbereid op duurzame installaties en is er bij het ontwerp rekening gehouden met het aspect duurzaamheid. Zo worden in alle vloeren slangen aangebracht ten behoeve vloerverwarming, op zowel de begane grond als op de verdieping. Op het gebied van duurzaamheid is het tegen meerwerk mogelijk dat de vloerverwarming wordt aangesloten op een warmtepomp en kunnen de units worden voorzien van zonnepanelen.

Bereikbaarheid
De locatie, ook wel bekend onder de naam '’Oostpoort’’, is gelegen op een strategische locatie binnen de Drechtsteden op bedrijventerrein ‘’De Staart’’, aan de noordzijde van de gemeente Dordrecht. De gehele locatie omvat ca. 14 hectare bedrijfsgrond en kan worden omschreven als een multimodaal bereikbare bedrijfslocatie, aangezien het terrein zowel bereikbaar is over het water als over de weg. De locatie heeft een onderscheidend karakter, omdat er relatief zware bedrijvigheid op de locatie is toegestaan (milieucategorie 4.2) en er geen sprake is van een beeldkwaliteitsplan.

De bereikbaarheid van de locatie is uitstekend te noemen. Het terrein is gelegen direct naast de Provincialeweg N3 die de snelwegen A15 en A16 met elkaar verbindt. De A15 vormt een oost-westverbinding door het midden van het land, vanaf de havens van Rotterdam tot aan Bemmel tussen Arnhem en Nijmegen. De A16 vormt een belangrijke noord-zuidroute in het zuidwesten van het land, vanaf de grens met België bij Breda tot aan Rotterdam.

Kadastrale aanduiding
Gemeente Dordrecht, sectie I, nummer 3016, groot ca. 3.630m², gedeeltelijk.

Te Koop
9W (11) - ca. 67,2m² bg - ca. 65,2m² 1e - ca. 91 m² omheind buitenterrein - 2P - € 200.495,00
9T (14) - ca. 66,5m² bg - ca. 64,6m² 1e - 2P - € 170.300,00
9S (15) - ca. 66,5m² bg - ca. 64,6m² 1e - 2P - € 170.300,00
9R (16) - ca. 66,5m² bg - ca. 64,6m² 1e - 2P - € 170.300,00
9Q (17) - ca. 66,5m² bg - ca. 64,6m² 1e - 2P - € 170.300,00

Bovengenoemde bedragen zijn kosten koper, exclusief BTW en exclusief bouwrente.

De oppervlakten zijn indicatief berekend aan de hand van opname ter plaatse, op basis van plattegrondtekeningen en informatie verkregen via www.bagviewer.nl. De oppervlakten zijn zo secuur mogelijk vastgesteld, doch mogen niet worden aangemerkt als verhuurbare oppervlakte zoals gedefinieerd door het Nederlands Normalisatie-instituut in bijlage B van NEN 2580. Verschil tussen de opgegeven en de werkelijke grootte verleent aan geen der partijen enig recht.

Extra parkeerplaatsen
Er zijn extra parkeerplaatsen beschikbaar voor verkoop en verhuur.
De koopsom per vrije parkeerplaats bedraagt (inclusief parkeerbeugel) € 4.000,00 exclusief BTW.
De huurprijs bedraagt € 35,00 per maand, exclusief BTW en € 3,50 servicekosten (te vermeerderen met BTW). Huur dient per jaar vooruit betaald te worden.

Voorzieningen
Het object zal vrij van huur en gebruik (schoon en ontruimd) worden opgeleverd in de huidige staat met de, in de brochure genoemde voorzieningen.

Fiscaal regime BTW:
De units betreffen nieuwbouwunits en worden door de Belastingdienst aangemerkt als nieuw vervaardigd vastgoed. Dit betekent dat de verkoop van bedrijfsunits van rechtswege is belast met BTW. in de zin van artikel 11 lid 4 van de Wet op de Omzetbelasting. De koopsom zal gezien bovenstaande worden verhoogd met de wettelijk verschuldigde BTW.

Fiscaal regime Overdrachtsbelasting:
Aangezien de units worden aangemerkt als nieuw vervaardigd onroerend goed in de zin van de Wet op de Omzetbelasting, is de verkoop vrijgesteld van 6% overdrachtsbelasting.

Bestemmingsplan
Bij de gemeente Dordrecht valt de onroerende zaak in het vigerende bestemmingsplan: "Staart", vastgesteld bij Raadsbesluit van 25 juni 2013. Op grond van artikel 3 van dit bestemmingsplan is de enkelbestemming van de locatie: "Bedrijf”.

Meer informatie over het bestemmingsplan treft u in de te downloaden brochure.

Verwachte oplevering
In overleg.

Vereniging van Eigenaars
Kleine unit: €60,18 per maand.
Grote unit: €90,27 per maand.
Losse parkeerplaatsen: € 7,52 per maand.

In de VvE bijdrage zitten de navolgende zaken opgenomen:
- gezamenlijke verzekering van de units
- het onderhoud van de opstallen, bijv. regelmatig en uniform schilderwerk
- schoonhouden van het buitenterrein, alsmede onderhoud van de bestrating.
- evt. bewegwijzering
- reclamevoering
- groenvoorziening
- administratie- en overige kosten, die door de VVE worden vastgesteld.

Bodemgesteldheid
In het verleden zijn er voor de locatie diverse bodemonderzoeken uitgevoerd. In aanvulling op bovenstaande is er in september 2015 op verzoek / in overleg met de Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid een samenvatting opgesteld van de bodemkwaliteit van het gehele terrein.

Deze "Samenvatting bodemkwaliteit" heeft tot doel om aan de hand van genoemde documenten aan te geven welke saneringsmaatregelen in acht moeten worden genomen voor het in gebruik nemen van één van de kavels op het terrein zonder hiervoor alle voorgaande documenten meer te behoeven raadplegen. In september 2015 is deze samenvatting besproken met medewerkers van de afdeling bodem van de Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid. Zij hebben d.m.v. een schrijven aangegeven te kunnen instemmen met de inhoud en de te treffen maatregelen zoals aangegeven in de samenvatting, welke ter beschikking kan worden gesteld. Het saneringsplan d.d. 17 december 2003 en de beschikking d.d. 19 maart 2004 blijven de bindende documenten voor de uitvoering van de sanering.

In de samenvatting zijn uiteindelijk de “spelregels” vastgelegd over de inrichting van de locatie vanuit milieu hygiënisch oogpunt.

Het uitgangspunt is dat de locatie na oplevering geschikt is om aan te mogen wenden voor de op de locatie toegestane activiteiten o.b.v. het bestemmingsplan.

Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme
Als makelaar en taxateur zijn wij verplicht om aan de richtlijnen van de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren terrorisme (Wwft) te voldoen.

Naar aanleiding van bovenstaande wetgeving dienen wij van verkopers en kopers een cliëntonderzoek uit te voeren, waarvoor de onderstaande stukken dienen te worden aangeleverd.
- Verklaring Uiteindelijk Belanghebbende(n)(zie bijgevoegd document)
- kopie geldig legitimatiebewijs van de tekenbevoegde (zonder foto en BSN)
- kopie geldig legitimatiebewijs van de Uiteindelijk Belanghebbende(n) (zonder foto en BSN)

Ooms respecteert uw recht op privacy en garandeert dat uw persoons- en bedrijfsgegevens op een vertrouwelijke en verantwoordelijke wijze zullen worden behandeld, overeenkomstig de richtlijnen uit de Algemene Verordening Gegevenbescherming (AVG).

Disclaimer
Nadrukkelijk is vermeld dat deze informatieverstrekking niet als een aanbieding of offerte mag worden beschouwd. Aan deze gegevens kunnen geen rechten worden ontleend.

Alle media

Alle afbeeldingen

Kerkeplaat 9, 3313 LC, Dordrecht
Kerkeplaat 9, 3313 LC, Dordrecht
Kerkeplaat 9, 3313 LC, Dordrecht
Kerkeplaat 9, 3313 LC, Dordrecht
Kerkeplaat 9, 3313 LC, Dordrecht
Kerkeplaat 9, 3313 LC, Dordrecht
Kerkeplaat 9, 3313 LC, Dordrecht
Kerkeplaat 9, 3313 LC, Dordrecht
Kerkeplaat 9, 3313 LC, Dordrecht
Kerkeplaat 9, 3313 LC, Dordrecht
Kerkeplaat 9, 3313 LC, Dordrecht
Kerkeplaat 9, 3313 LC, Dordrecht
Kerkeplaat 9, 3313 LC, Dordrecht

Bedrijfstakken in Dordrecht

In de buurt

Resultaten

Er zijn geen resultaten gevonden

Documenten

Brochure Download

Deel dit bericht:

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie