Object
Object
Object
Object
Object
Object
Object
Object
Object
Object
Object
Object
Object

Kerkeplaat 2, Dordrecht 3313 LC Dordrecht

3313 LC Dordrecht koopprijs € 135 k.k.

Omschrijving

De locatie, ook wel bekend onder de naam Oostpoort (voorheen Waterfront), is gelegen op een strategische locatie binnen de Drechtsteden op bedrijventerrein De Staart, aan de noordzijde van de gemeente Dordrecht.

De gehele locatie omvat ca. 14 hectare bedrijfsgrond en kan worden omschreven als een multi modaal bereikbare bedrijfslocatie, aangezien het terrein zowel bereikbaar is over het water...

Brochure

Download de brochure van Kerkeplaat 2, Dordrecht.

Download brochure

Locatie

Wijkstatistieken

Bedrijfstakken in Dordrecht

Uitgebreide omschrijving

De locatie, ook wel bekend onder de naam Oostpoort (voorheen Waterfront), is gelegen op een strategische locatie binnen de Drechtsteden op bedrijventerrein De Staart, aan de noordzijde van de gemeente Dordrecht.

De gehele locatie omvat ca. 14 hectare bedrijfsgrond en kan worden omschreven als een multi modaal bereikbare bedrijfslocatie, aangezien het terrein zowel bereikbaar is over het water als over de weg. Het terrein biedt ruimte voor bedrijven t/m milieucategorie 4.2 en watergebonden bedrijven.

Het onderscheidende karakter van de locatie betreft dat er relatief zware bedrijvigheid op de locatie is toegestaan (milieucategorie 4.2), er geen sprake is van een beeldkwaliteitsplan en dat het terrein beschikt over een eigen insteekhaven waardoor de locatie ideaal geschikt is voor water gebonden bedrijven. Ook is buitenopslag op de locatie toegestaan, wat op de meeste bedrijventerreinen niet is toegestaan.

Koopsom
De koopsommen variëren van € 135,-- tot € 215,-- per m², kosten koper.

Fiscaal regime BTW:
Verkoper verkoopt de grond als zijnde “bouwrijpe” grond, wat wordt aangemerkt als een bouwterrein in de zin van artikel 11 lid 4 van de Wet op de Omzetbelasting. Dit betekent dat de verkoop van de grond van rechtswege is belast met B.T.W. in de zin van artikel 11 lid 4 van de Wet op de Omzetbelasting. De koopsom zal gezien bovenstaande worden verhoogd met de wettelijk verschuldigde BTW.

Fiscaal regime Overdrachtsbelasting:
Aangezien de grond wordt verkocht als bouwrijpe grond en wordt aangemerkt als bouwterrein in de zin van artikel 11 lid 4 van de Wet op de Omzetbelasting, is de verkoop vrijgesteld van 6% overdrachtsbelasting.

Bestemmingsplan
Bij de gemeente Dordrecht valt de onroerende zaak in het vigerende bestemmings¬plan: "Staart", vastgesteld bij Raadsbesluit van 25 juni 2013. De omschrijving van de enkelbestemming van alle percelen volgens artikel 3 van dit bestemmingsplan is: "Bedrijf", met uitzondering van een perceel dat niet tot het te koop aangebodene behoort. Daar is de enkelbestemming “Horeca”, waar McDonalds zijn 3e Dordtse vestiging heeft.

Meer informatie treft u in de te downloaden brochure.

Bijzonderheden I
In de kolenhaven is, tegenover het aangeboden terrein een ligplaats voor kegelschepen aanwezig (schepen gebruikt voor het vervoer van gevaarlijke stoffen) voor schepen in de categorie welke 1 kegel dient te voeren. Uit het Binnenvaart Politie Reglement (BPR) blijkt dat binnen een afstand van 10 m van het afgemeerde kegelschip geen ligplaats mag worden genomen door “niet kegelschepen”. In de bijlage is een foto opgenomen met de grenzen waarbinnen wel en geen “niet kegelschepen mogen liggen. Tevens geld er een beperking voor het werken met open vuur nabij de kegelschepen.

Bijzonderheden II
In het verleden zijn er diverse onderzoeken uitgevoerd met betrekking tot de bodemgesteldheid van de gehele locatie. Meer informatie hierover treft u in de te downloaden brochure.

Bijzonderheden III
Op een aantal percelen zijn rechten van opstal gevestigd ter bestendiging van de feitelijke toestand van de verkeersbrug tussen Papendrecht en Dordrecht.

Bijzonderheden IV
Het is niet toegestaan om het water en de kade aan de langszijde van de rivier de Merwede aan te wenden voor het afmeren van schepen;

Bijzonderheden V
Over het gehele terrein verspreid zitten er nog diverse heipalen in de grond van de funderingen van de opstallen die aan de voormalige energiecentrale waren gerelateerd.

Bij verdere interesse zullen nadere gegevens worden aangeleverd met betrekking tot bijzondere situaties.

Disclaimer
Nadrukkelijk is vermeld dat deze informatieverstrekking niet als een aanbieding of offerte mag worden beschouwd. Aan deze gegevens kunnen geen rechten worden ontleend.

Kenmerken

Overdracht
Vraagprijs koopprijs € 135 k.k.
Koop BTW belast
Aangeboden sinds 1 jaar, 11 maandens, 3 wekens, 4 dagens geleden
Status beschikbaar
Aanvaarding in overleg
Bouw
Hoofdfunctie bouwgrond
Bouwvorm n.v.t.
Locatie
Adres Kerkeplaat 2
Plaats Dordrecht
Land NL
Oppervlakte en inhoud
Perceeloppervlakte 138747 m²

Informatie aanvragen of bezichtiging plannen?

Bel: 010-4248888 / 078-6144333 

Neem contact op

IE10 wordt niet ondersteund. U gebruikt een NIET ONDERSTEUNDE versie van Internet Explorer.
Gebruik of download een moderne browser.