Kamerlingh Onnesweg 37, Dordrecht 3316 GK Dordrecht

3316 GK Dordrecht huurprijs € 45 m² p.j.

Omschrijving

Algemeen
Beschikbaar voor verhuur is deze uiterst representatieve bedrijfsruimte met ingebouwde kantoorruimte over twee bouwlagen die is gelegen op een absolute zichtlocatie langs de Kamerlingh Onnesweg in Dordrecht.

De Kamerlingh Onnesweg geldt als hoofdontsluitingsroute voor het bedrijventerrein. Het terrein is uitstekend bereikbaar vanaf Rijksweg A16 (Rotterdam/Antwerpen) en de N3, die de...

Brochure

Download de brochure van Kamerlingh Onnesweg 37, Dordrecht.

Download brochure

Locatie

Wijkstatistieken

Bedrijfstakken in Dordrecht

Uitgebreide omschrijving

Algemeen
Beschikbaar voor verhuur is deze uiterst representatieve bedrijfsruimte met ingebouwde kantoorruimte over twee bouwlagen die is gelegen op een absolute zichtlocatie langs de Kamerlingh Onnesweg in Dordrecht.

De Kamerlingh Onnesweg geldt als hoofdontsluitingsroute voor het bedrijventerrein. Het terrein is uitstekend bereikbaar vanaf Rijksweg A16 (Rotterdam/Antwerpen) en de N3, die de A16 verbindt met de A15 (Rotterdam/Nijmegen).

Het object maakt onderdeel uit van een groter bedrijfscomplex bestaande uit een cluster van vier geschakelde bedrijfshallen met kantoorruimte in twee bouwlagen. In het complex zijn thans een mix aan gebruikers gevestigd, waaronder projectinrichter en kantoorartikelen leverancier DSN en sanitair groothandel Plieger.

Onderhavig object onderscheid zich van vergelijkbare objecten door de uiterst representatieve staat van oplevering waarin het gebouw verkeerd, de unieke reclame mogelijkheden aan de voorgevel, de optimale toegankelijkheid van de bedrijfsruimte dankzij de twee overheaddeuren (één in de achtergevel en één in de zijgevel) en de gunstige parkeermogelijkheden op zowel de openbare weg als op eigen terrein.

De kantoorruimte is verdeeld over twee bouwlagen en is gelegen aan de voorzijde langs de Kamerlingh Onnesweg. De hoofdentree is gesitueerd op de hoek van de Röntgenstraat en de Kamerlingh Onnesweg. De kantoorruimte is grotendeels voorzien van split unit airconditioning. De bedrijfsruimte is intern bereikbaar vanuit de kantoorruimte vanaf zowel de begane grond als de eerste verdieping. De bedrijfsruimte beschikt over veel daglichttoetreding door de sheddak constructie die deels transparant is uitgevoerd en dankzij de kozijnen in de zijgevel. Parkeren is mogelijk op de openbare weg aan de voorzijde en langs de zijgevel van het pand. Aan de achterzijde is het mogelijk om te parkeren op eigen terrein.

Het bedrijventerrein wordt ’s avonds, ’s nachts en in het weekend beveiligd met een slagboompost en surveillancedienst.

Kadastrale aanduiding
Gemeente Dordrecht, sectie Q, nummer 4784 gedeeltelijk.

Indeling
Ca. 210 m² Kantoorruimte gelegen op de begane grond bestaande uit een hoofdentree, een dames- en herentoilet, een kantoorruimte met een afgescheiden vergaderruimte, een kantineruimte v.v. van pantry, een technische ruimte en een voormalige wasruimte die thans dienst doet als archiefruimte. In de voormalige wasruimte is nog een extra toilet gesitueerd, alsmede een werkkast;

Ca. 210 m² Kantoorruimte gelegen op de eerste verdieping bestaande uit een overloop, een kantoorruimte met een afgescheiden vergaderruimte, een tweetal archiefruimten en een pantry.

Ca. 508 m² Bedrijfsruimte voorzien van een overheaddeur in de zij- en achtergevel, voorzien van een tweetal loopdeuren.

Voormelde oppervlakten zijn indicatief berekend aan de hand van opname ter plaatse, op basis van plattegrondtekeningen en informatie verkregen via www.bagviewer.nl. De oppervlakten zijn zo secuur mogelijk vastgesteld, doch mogen niet worden aangemerkt als verhuurbare oppervlakte zoals gedefinieerd door het Nederlands Normalisatie-instituut in bijlage B van NEN 2580.

Onder- danwel overmaat van het metrage zal nimmer (kunnen) leiden tot enige verrekening van de huurprijs en/of eventuele kosten bijkomende leveringen en diensten, tijdens de periode van deze huurovereenkomst met inbegrip van eventuele verlenging(en) hiervan.

Voorzieningen
Kantoorruimte:
• Dames- en herentoilet op de begane grond met handwasbak;
• Extra toilet in de wasruimte;
• Werkkast met uitstortgootsteen;
• Verlaagd systeemplafond met ingebouwde verlichtingsarmaturen;
• Kabelgoten, deels voorzien van data-* en elektra aansluitpunten;
• Pantry op de begane grond in de kantineruimte;
• Pantry op de eerste verdieping;
• Balie met ontvangstloket;
• Houten kozijnen met isolerende beglazing;
• Verwarming middels CV installatie gekoppeld aan radiatoren;
• Elektrisch bedienbare zonwering aan de buitenzijde*;
• Alarminstallatie*;
• Brandblusmiddelen;
• Centrale hal is voorzien van een tegelvloer.
• Koeling middels split unit airconditioning in diverse kantoorvertrekken;

Bedrijfsruimte:
• Een elektrisch bedienbare overheaddeur in de zijgevel én;
• Een elektrisch bedienbare overheaddeur in de achtergevel
• Vloerbelasting 2.500 kg per m²;
• Vrije hoogte ca. 5,5 m;
• Krachtstroomaansluitpunten;

Voorzieningen die zijn aanduid met een * worden ‘om niet aan huurder ter beschikking gesteld en behoren niet tot het gehuurde. Huurder is derhalve zelf verantwoordelijk voor het onderhoud of de eventuele vervanging van deze voorzieningen.

Huurprijs
Kantoorruimte € 75,-- per m² per jaar
Bedrijfsruimte € 45,-- per m² per jaar

Bovengenoemde bedragen zijn exclusief BTW en servicekosten en te voldoen bij vooruitbetaling per maand.

Huurtermijn
Vijf jaar met een verlengingsperiode van vijf jaar.

Huurprijsaanpassing
Jaarlijks, voor het eerst één jaar na datum huuringang, op basis van de wijziging van het prijsindexcijfer volgens de consumentenprijsindex (CPI) reeks CPI-Alle Huishoudens (2015=100), gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Omzetbelasting
Ingevolge artikel 11, lid 1, sub B van de Wet Omzetbelasting zullen verhuurder en huurder in de huurovereenkomst een verklaring ondertekenen op grond waarvan zij opteren voor belaste verhuur.

Uitgangspunt is dat huurder het gehuurde voor tenminste het bij Wet vastgestelde of nader vast te
stellen minimumpercentage zal of blijvend zal gebruiken voor prestaties die recht geven op aftrek van omzetbelasting, zodanig dat kan worden geopteerd voor belaste (ver-)huur. Huurder zal zich zoveel als in zijn vermogen ligt inspannen om ervoor te zorgen dat niet van dit uitgangspunt wordt afgeweken.

Indien huurder niet of niet meer aan dit uitgangspunt kan voldoen, zal de huurprijs worden verhoogd,
zodanig dat verhuurder wordt gecompenseerd voor de gevolgen van het vervallen van de mogelijkheid om te opteren voor met omzetbelasting belaste huur.

Bijkomende kosten
Bovenop en gelijktijdig met de periodiek verschuldigde huurprijs wordt door Verhuurder een verrekenbaar voorschot gefactureerd voor diverse leveringen en diensten die op basis van het Burgerlijk Wetboek voor rekening van Huurder dienen te komen, doch door Verhuurder collectief worden geregeld voor het hele bedrijfscomplex Kamerlingh Onnesweg 31 - 37 te Dordrecht.

Het voorschot servicekosten bedraagt € 142,00 per maand, te vermeerderen met BTW, voor de navolgende leveringen en diensten:
- regulier onderhoud aan de groenvoorzieningen, inclusief de bestrating en het verwijderen van zwerfvuil.
- jaarlijks onderhoud aan de technische installaties, te weten de heaters, cv-ketel, boilers en airco’s;
- jaarlijks onderhoud en keuringen aan de overheaddeuren;
- jaarlijks onderhoud en keuringen aan de brandblusmiddelen;
- jaarlijks onderhoud en keuringen aan het alarmsysteem;

Het gehuurde beschikt over eigen NUTS aansluitingen. Huurder dient zelf zorg te dragen voor het op naam krijgen van de contracten met NUTS bedrijven (Eneco) voor de levering van gas water en elektra.

Zekerheidsstelling
Een bankgarantie ter grootte van een betalingsverplichting van drie maanden, inclusief BTW.

Huurovereenkomst
Standaard huurovereenkomst kantoorruimte en andere bedrijfsruimte in de zin van artikel 7:230a BW, vastgesteld door de Raad voor Onroerende Zaken (ROZ) in februari 2015.

Datum van oplevering
In overleg.

De huurovereenkomst met de huidige huurder expireert op 31 oktober 2018, echter een eerdere oplevering is in onderling overleg tussen partijen bespreekbaar.

Wijze van oplevering
In overleg.

Kenmerken

Overdracht
Vraagprijs huurprijs € 45 m² p.j.
Huur BTW belast nee
Aangeboden sinds 1 jaar, 7 maanden, 3 weken, 2 dagen geleden
Status beschikbaar
Aanvaarding in overleg
Bouw
Hoofdfunctie bedrijfsruimte
Bouwvorm bestaande bouw
Locatie
Adres Kamerlingh Onnesweg 37
Plaats Dordrecht
Land NL
Ligging bedrijventerrein
Bedrijfsruimte
Bedrijfshal oppervlakte 508 m²
Kantoor oppervlakte 420 m²
Onderhoud
Onderhoud binnen goed
Onderhoud buiten goed

Informatie aanvragen of bezichtiging plannen?

Bel: 010-4248888 / 078-6144333 

Neem contact op

IE10 wordt niet ondersteund. U gebruikt een NIET ONDERSTEUNDE versie van Internet Explorer.
Gebruik of download een moderne browser.