Hoge Bakstraat 44, Dordrecht 3311 WJ Dordrecht

3311 WJ Dordrecht huurprijs € 115 m² p.j.

Omschrijving

Algemeen
Aan de zuidzijde van het centrum, in de spoorzone, bevindt zich een schitterende monumentale kantoorvilla van circa 1.400 m² BVO.

Het gebouw is gerealiseerd in 1941 en heeft van oudsher dienst gedaan als kantine van de Koek en Bisquit fabriek van Victoria. Het gebouw is ontwikkeld naar een ontwerp van architect D. Roosenburg in de trant van het Traditionalisme.

Kenmerken die het...

Brochure

Download de brochure van Hoge Bakstraat 44, Dordrecht.

Download brochure

Locatie

Wijkstatistieken

Bedrijfstakken in Dordrecht

Uitgebreide omschrijving

Algemeen
Aan de zuidzijde van het centrum, in de spoorzone, bevindt zich een schitterende monumentale kantoorvilla van circa 1.400 m² BVO.

Het gebouw is gerealiseerd in 1941 en heeft van oudsher dienst gedaan als kantine van de Koek en Bisquit fabriek van Victoria. Het gebouw is ontwikkeld naar een ontwerp van architect D. Roosenburg in de trant van het Traditionalisme.

Kenmerken die het gebouw bijzonder maken zijn het sierlijke metselwerk, de gebogen halfronde kap, de diverse ronde raampartijen en bij de entreehal een trap met smeedijzeren trapbalustrade.

Naast 10 parkeerplaatsen op eigen terrein (bereikbaar vanaf de Rozenhof), ligt het complex op loopafstand van het grote openbare parkeerterrein Weeskinderendijk. P-terrein Weeskinderendijk is een vlak parkeerterrein (gedempte spoorhaven) met een capaciteit van 570 plaatsen voor personenauto’s aan de rand van de stad waar bezoekers een kaartje bij de automaat dienen te pakken en vervolgens 24 uur gratis kunnen parkeren.

Het object is ook uitstekend bereikbaar per openbaar vervoer. Het NS-station Dordrecht CS bevindt zich op loopafstand en in de straat bevinden zich diverse busverbindingen.

Kadastrale aanduiding
Gemeente Dordrecht, sectie D, nummer 5535, groot 08 are 46 centiare.

Indeling
Ca. 429 m² Kantoor op de begane grond;
Ca. 351 m² Kantoor in het souterrain;
Ca. 407 m² Kantoor op de eerste verdieping.?
10 Gemarkeerde parkeerplaatsen.

Voorzieningen
Een overzicht van de voorzieningen treft u in de te downloaden brochure.

Huurprijs
Kantoor: € 115,00 per m² per jaar.
Parkeerplaats: € 1.250,00 per jaar.

Bovengenoemde bedragen zijn exclusief BTW, te voldoen bij vooruitbetaling per maand.

Huurprijsaanpassing
Jaarlijks, voor het eerst één jaar na datum huuringang, op basis van de wijziging van het prijsindexcijfer volgens de consumentenprijsindex (CPI) reeks CPI-Alle Huishoudens (2015=100), gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Huurtermijn
Vijf jaar met verlengingsperioden van vijf jaar.

Omzetbelasting
Ingevolge artikel 11, lid 1, sub B van de Wet Omzetbelasting zullen verhuurder en huurder in de huurovereenkomst een verklaring ondertekenen op grond waarvan zij opteren voor belaste verhuur.

Bijkomende kosten
Uitgangspunt is dat huurder zelf leveringscontracten sluit met nutsbedrijven voor de levering van gas, water en elektra. Bovenop de periodiek verschuldigde huurprijs worden geen servicekosten in rekening gebracht

Indien het gebouw in gebruik wordt genomen bij meerdere gebruikers, zal er door verhuurder bovenop en gelijktijdig met de periodiek verschuldigde huurpenningen in rekening worden gebracht een verrekenbaar voorschot voor alle leveringen en diensten die op basis van het Burgerlijk Wetboek voor rekening dienen te komen van een huurder, doch die de verhuurder op dat moment regelt voor het collectief van alle gebruikers.

Zekerheidsstelling
Een bankgarantie ter grootte van een betalingsverplichting van drie maanden, inclusief BTW.

Huurovereenkomst
Standaard huurovereenkomst kantoorruimte en andere bedrijfsruimte in de zin van artikel 7:230a BW, vastgesteld door de Raad voor Onroerende Zaken (ROZ) in februari 2015.

Bestemmingsplan
Bij de gemeente Dordrecht valt de onderhavige onroerende zaak in het vigerende bestemmingsplan: “Schil” dat werd vastgesteld bij Raadsbesluit op 27 maart 2012. Op grond van artikel 12.1 van de planvoorschriften is de bestemming van het object: “Kantoor met de nadere aanduiding Waarde Archeologie en Waarde Beschermd Stadsgezicht”. Daarnaast heeft het perceel de dubbelbestemming Waterstaat Waterkering en wordt het gebied aangeduid als veiligheidszone voor vervoer gevaarlijke stoffen.

Meer informatie met betrekking tot het bestemmingsplan treft u in de te downloaden brochure.

Oplevering
In overleg, vanaf medio 2017.

Nadrukkelijk is vermeld dat deze informatieverstrekking niet als een aanbieding of offerte mag worden beschouwd. Aan deze gegevens kunnen geen rechten worden ontleend.

Kenmerken

Overdracht
Vraagprijs huurprijs € 115 m² p.j.
Huur BTW belast ja
Aangeboden sinds 1 jaar, 7 maanden, 3 weken, 4 dagen geleden
Status beschikbaar
Aanvaarding in overleg
Bouw
Hoofdfunctie kantoorruimte
Bouwvorm bestaande bouw
Locatie
Adres Hoge Bakstraat 44
Plaats Dordrecht
Land NL
Ligging winkelgebied stadscentrumin woonwijk
Kantoor
Oppervlakte 1187 m²
Verdiepingen 3
Voorzieningen inbouwarmaturen
Onderhoud
Onderhoud binnen goed
Onderhoud buiten goed

Informatie aanvragen of bezichtiging plannen?

Bel: 010-4248888 / 078-6144333 

Neem contact op

IE10 wordt niet ondersteund. U gebruikt een NIET ONDERSTEUNDE versie van Internet Explorer.
Gebruik of download een moderne browser.