Object
Object
Object
Object
Object
Object
Object
Object
Object
Object
Object
Object
Object
Object
Object
Object
Object
Object
Object
Object
Object
Object
Object
Object
Object
Object
Object
Object
Object
Object
Object
Object
Object

Hoge Bakstraat 44, Dordrecht 3311 WJ Dordrecht

3311 WJ Dordrecht vraagprijs € 1.850.000 k.k. / huurprijs € 105 m² p.j.

Omschrijving

Algemeen
Aan de zuidzijde van het centrum, in de spoorzone, bevindt zich een schitterende monumentale kantoorvilla van circa 1.400 m² BVO.

Het gebouw is gerealiseerd in 1941 en heeft van oudsher dienst gedaan als kantine van de Koek en Bisquit fabriek van Victoria. Het gebouw is ontwikkeld naar een ontwerp van architect D. Roosenburg in de trant van het Traditionalisme.

Kenmerken die het...

Brochure

Download de brochure van Hoge Bakstraat 44, Dordrecht.

Download brochure

Locatie

Wijkstatistieken

Bedrijfstakken in Dordrecht

Uitgebreide omschrijving

Algemeen
Aan de zuidzijde van het centrum, in de spoorzone, bevindt zich een schitterende monumentale kantoorvilla van circa 1.400 m² BVO.

Het gebouw is gerealiseerd in 1941 en heeft van oudsher dienst gedaan als kantine van de Koek en Bisquit fabriek van Victoria. Het gebouw is ontwikkeld naar een ontwerp van architect D. Roosenburg in de trant van het Traditionalisme.

Kenmerken die het gebouw bijzonder maken zijn het sierlijke metselwerk, de gebogen halfronde kap, de diverse ronde raampartijen en bij de entreehal een trap met smeedijzeren trapbalustrade.

Naast 10 parkeerplaatsen op eigen terrein (bereikbaar vanaf de Rozenhof), ligt het complex op loopafstand van het grote openbare parkeerterrein Weeskinderendijk. P-terrein Weeskinderendijk is een vlak parkeerterrein (gedempte spoorhaven) met een capaciteit van 570 plaatsen voor personenauto’s aan de rand van de stad waar bezoekers een kaartje bij de automaat dienen te pakken en vervolgens 24 uur gratis kunnen parkeren.

Het object is ook uitstekend bereikbaar per openbaar vervoer. Het NS-station Dordrecht CS bevindt zich op loopafstand en in de straat bevinden zich diverse busverbindingen.

Kadastrale aanduiding
Gemeente Dordrecht, sectie D, nummer 5535, groot 08 are 46 centiare.

Indeling
Ca. 429 m² Kantoorruimte op de begane grond, bestaande uit een entree, een ontvangsthal, een gang, 10 kantoorvertrekken, een tweetal dubbele toiletgroepen bestaande uit één MIVA toilet en drie conventionele toiletten, een trapopgang naar de eerste etage naast de entree en een trappenhuis aan de achterzijde naar het souterrain en de eerste etage.

Ca. 351 m² Kantoorruimte in het souterrain, bestaande uit een gang, twee opslagruimten, een kantine met keuken, een vergaderzaal, een tweetal bergingskasten, een ICT-ruimte, patch- en serverruimte, een archiefruimte en één groot kantoorvertrek.

Ca. 407 m² Kantoorruimte op de eerste verdieping, bestaande uit een hal, een gang, een dubbele toiletgroep met 3 conventionele toiletten, 14 kantoorvertrekken, een ketelruimte en een trappenhuis aan de achterzijde.

10 Gemarkeerde parkeerplaatsen op eigen terrein aan de achterzijde van het gebouw

Voormelde oppervlakten zijn gebaseerd op opname ter plaatse, alsmede door de huurder aangeleverde plattegrondtekeningen en een meetcertificaat van AeQO Property Support. De afmetingen mogen worden aangemerkt als verhuurbaar oppervlak conform de Nederlandse Eenheids Norm NEN 2580.

Voorzieningen
Het object zal vrij van huur en gebruik (schoon en ontruimd) worden opgeleverd in de huidige staat met onder andere de volgende voorzieningen:
• Verlaagde systeemplafonds met ingebouwde verlichtingsarmaturen;
• Diverse (multi)split airco installaties. Er is gewerkt met verschillende systemen, waarbij zowel casette units als wandunits aanwezig zijn;
• Kantine in het souterrain, bestaande uit kunststof inrichting met ingebouwd een magnetron en een koelkast; (*).
• Brandslanghaspels;
• Brandblusapparaten;
• Handbrandmeldinstallatie;
• Noodverlichting;
• Rookmelders;
• Automatische brandmeld- en ontruimingsinstallatie;
• Verwarming via gasgestookte cv-installatie met radiatoren (2 CV ketels, GR-Remeha);
• Personenliftinstallatie met 3 stopplaatsen (platformlift),
• Toiletruimten, voorzien van wit sanitair, vrijhangend toegpast met witte wandbetegeling tot circa 1,50 meter en antraciet vloerafwerking;
• Mindervalidentoilet op de begane grond;
• Kabelgoten met databekabeling;
• Elektronisch inbraakalarmsysteem;
• Hoofdentree met intercom en automatische bediening;
• Diverse stalen rolkasten in het souterrain t.b.v. archiefopslag (*);
• Mechanische ventilatie;
• Hellingbaan voor toegankelijkheid minder validen;
• de wandafwerking van de kantoorruimte bestaat grotendeels uit stucwerk / pleisterwerk;
• de kantoorvertrekken zijn voorzien van tapijt vloerbedekking (*).
• de hoofentree is voorzien van een tochtsluis;
• diverse AED ‘heart start’ systemen (*) gaat vermoedelijk weg;
• diverse EHBO-koffers (*) gaat vermoedelijk weg;
• het complex beschikt over te openen ramen;
• noodstroomvoorziening / dieselaggregaat op het buitenterrein (*) gaat vermoedelijk weg;

De met een (*) aangemerkte voorzieningen zijn aangebracht door de huidige huurder en kunnen vermoedelijk achterblijven in het gehuurde. Aangezien daar nog geen overeenstemming over is bereikt bij het opstellen van deze verhuurdocumentatie, is de hierboven genoemde opsomming met (technische) voorzieningen in het gehuurde aan te merken als “indicatief”. Het complex kan in overleg met verhuurder naar de wens van huurder worden opgeleverd.

Huurprijs
Kantoorruimte: € 105,00 per m² per jaar.
Parkeerplaats: € 950,00 per parkeerplaats per jaar.

Bovengenoemde bedragen zijn exclusief BTW en servicekosten, te voldoen bij vooruitbetaling per maand.

Huurprijsaanpassing
Jaarlijks, voor het eerst één jaar na datum huuringang, op basis van de wijziging van het prijsindexcijfer volgens de consumentenprijsindex (CPI) reeks CPI-Alle Huishoudens (2015=100), gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Huurtermijn
Vijf jaar met verlengingsperioden van vijf jaar.

Omzetbelasting

Ingevolge artikel 11, lid 1, sub B van de Wet Omzetbelasting zullen verhuurder en huurder in de huurovereenkomst een verklaring ondertekenen op grond waarvan zij opteren voor belaste verhuur.

Uitgangspunt is dat huurder het gehuurde voor tenminste het bij Wet vastgestelde of nader vast te stellen minimumpercentage zal of blijvend zal gebruiken voor prestaties die recht geven op aftrek van omzetbelasting, zodanig dat kan worden geopteerd voor belaste (ver-)huur. Huurder zal zich zoveel als in zijn vermogen ligt inspannen om ervoor te zorgen dat niet van dit uitgangspunt wordt afgeweken.

Indien huurder niet of niet meer aan dit uitgangspunt kan voldoen, zal de huurprijs worden verhoogd, zodanig dat verhuurder wordt gecompenseerd voor de gevolgen van het vervallen van de mogelijkheid om te opteren voor met omzetbelasting belaste huur.

Bijkomende kosten
Uitgangspunt is dat huurder zelf leveringscontracten sluit met nutsbedrijven voor de levering van gas, water en elektra. Bovenop de periodiek verschuldigde huurprijs worden geen servicekosten in rekening gebracht.

Indien het gebouw in gebruik wordt genomen bij meerdere gebruikers, zal er door verhuurder bovenop en gelijktijdig met de periodiek verschuldigde huurpenningen in rekening worden gebracht een verrekenbaar voorschot voor alle leveringen en diensten die op basis van het Burgerlijk Wetboek voor rekening dienen te komen van een huurder, doch die de verhuurder op dat moment regelt voor het collectief van alle gebruikers.

Zekerheidsstelling
Een bankgarantie ter grootte van een betalingsverplichting van drie maanden, inclusief BTW.

Huurovereenkomst
Standaard huurovereenkomst kantoorruimte en andere bedrijfsruimte in de zin van artikel 7:230a BW, vastgesteld door de Raad voor Onroerende Zaken (ROZ) in februari 2015.

Vraagprijs
€ 1.850.000,-- kosten koper.

Omzetbelasting
Er kan vrij van BTW worden overgedragen.

Bestemmingsplan
Bij de gemeente Dordrecht valt de onderhavige onroerende zaak in het vigerende bestemmingsplan: “Schil” dat werd vastgesteld bij Raadsbesluit op 27 maart 2012. Op grond van artikel 12.1 van de planvoorschriften is de bestemming van het object: “Kantoor met de nadere aanduiding Waarde Archeologie en Waarde Beschermd Stadsgezicht”. Daarnaast heeft het perceel de dubbelbestemming Waterstaat Waterkering en wordt het gebied aangeduid als veiligheidszone voor vervoer gevaarlijke stoffen.

Datum van oplevering
In overleg.

Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme
Als makelaar en taxateur zijn wij verplicht om aan de richtlijnen van de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren terrorisme (Wwft) te voldoen.

Naar aanleiding van bovenstaande wetgeving dienen wij van verkopers en kopers een cliëntonderzoek uit te voeren, waarvoor de onderstaande stukken dienen te worden aangeleverd.
- Verklaring Uiteindelijk Belanghebbende(n)(zie bijgevoegd document);
- kopie geldig legitimatiebewijs van de tekenbevoegde (zonder foto en BSN);
- kopie geldig legitimatiebewijs van de Uiteindelijk Belanghebbende(n) (zonder foto en BSN).

Ooms respecteert uw recht op privacy en garandeert dat uw persoons- en bedrijfsgegevens op een vertrouwelijke en verantwoordelijke wijze zullen worden behandeld, overeenkomstig de richtlijnen uit de Algemene Verordening Gegevenbescherming (AVG).

Nadrukkelijk is vermeld dat deze informatieverstrekking niet als een aanbieding of offerte mag worden beschouwd. Aan deze gegevens kunnen geen rechten worden ontleend.

Kenmerken

Overdracht
Vraagprijs vraagprijs € 1.850.000 k.k. / huurprijs € 105 m² p.j.
Huur BTW belast ja
Koop BTW belast ja
Aangeboden sinds 2 jaars, 2 wekens, 5 dagens geleden
Status beschikbaar
Aanvaarding in overleg
Bouw
Hoofdfunctie kantoorruimte
Bouwvorm bestaande bouw
Locatie
Adres Hoge Bakstraat 44
Plaats Dordrecht
Land NL
Ligging winkelgebied stadscentrumin woonwijk
Oppervlakte en inhoud
Perceeloppervlakte 846 m²
Kantoor
Oppervlakte 1187 m²
Oppervlakte in units vanaf 1187 m²
Verdiepingen 3
Voorzieningen inbouwarmaturenliftente openen ramenkabelgotensysteemplafondtoiletpantryverwarming
Onderhoud
Onderhoud binnen goed
Onderhoud buiten goed

Informatie aanvragen of bezichtiging plannen?

Bel: 010-4248888 / 078-6144333 

Neem contact op

IE10 wordt niet ondersteund. U gebruikt een NIET ONDERSTEUNDE versie van Internet Explorer.
Gebruik of download een moderne browser.