1-Februariweg 1, Heijningen 4794 SM Heijningen

4794 SM Heijningen vraagprijs € 499.000 k.k.

Omschrijving

Algemeen
Op het hart van het bedrijventerrein Dintelmond is een bedrijfshal gevestigd op een ruim perceel met aangrenzende bedrijfswoning. Aan de achterzijde van de bedrijfswoning is groot stuk van het complex onbebouwd en deels voorzien van verharding.

Het complex heeft een woon-werk bestemming, dus wonen in combinatie met bedrijvigheid is op locatie toegestaan. Het inruilen van uw eigen...

Brochure

Download de brochure van 1-Februariweg 1, Heijningen.

Download brochure

Locatie

Wijkstatistieken

Bedrijfstakken in Moerdijk

Uitgebreide omschrijving

Algemeen
Op het hart van het bedrijventerrein Dintelmond is een bedrijfshal gevestigd op een ruim perceel met aangrenzende bedrijfswoning. Aan de achterzijde van de bedrijfswoning is groot stuk van het complex onbebouwd en deels voorzien van verharding.

Het complex heeft een woon-werk bestemming, dus wonen in combinatie met bedrijvigheid is op locatie toegestaan. Het inruilen van uw eigen woning behoort tot de mogelijkheden. Informeer naar de voorwaarden!

Het bedrijventerrein Dintelmond is gerealiseerd als een strook lintbebouwing op de oostelijke oever waar rivier de Dintel uitmondt in het Volkerak in de directe nabijheid van diverse rijkssnelwegen. Er zijn goede verbindingen voor zowel Noord-Zuid verbindingen via de nabij gelegen rijksweg A-29 (Rotterdam – Bergen op Zoom – Antwerpen) en Oost-West verbindingen via de nabij gelegen rijksweg A59 (Breda).

Heijningen is onderdeel van de gemeente Moerdijk, naar omvang een van de grootste gemeenten van Nederland. De gemeente telt 36.988 inwoners (30 april 2017, bron: CBS) en heeft een oppervlakte van 180 km².

Het huidige Moerdijk is ontstaan na een serie van herindelingen. Bij de laatste herindeling zijn de kernen Zevenbergen, Fijnaart en Heijningen, Klundert, Standdaarbuiten en Willemstad samengevoegd tot de gemeente Zevenbergen. Op 1 april 1998 is de naam van de gemeente gewijzigd in Moerdijk.

De gemeente is op dit moment een samenspel van 3 grotere kernen met stadsallure, 9 dorpen en 19
buurtschappen.

Kadastrale aanduiding
Het complex omvat de volle eigendom van twee percelen grond met de zich op die grond bevindende opstallen. De locatie is bij het kadaster bekend als gemeente Fijnaart, sectie V, nummers 212 en 224, respectievelijk groot 19 are 00 centiare en 05 are 80 centiare (tezamen groot 2.480 m²). De locatie is plaatselijk bekend als Eerste Februariweg 1 te Heijningen.
?
Indeling
Ca. 205 m² Bedrijfs- / opslagruimte aan de achterzijde van het complex, bestaande uit een min of meer rechthoekige loods met bedrijfsdeur in de kopgevel en in de langsgevel.
Ca. 195 m² Commerciële ruimte, thans in gebruik als bedrijfswoning / dienstwoning die ook kan worden getransformeerd tot kantoorruimte. Het betreft een vrijstaand gebouw in drie bouwlagen met op de begane grond een hoofdentree annex hal met toiletruimte, aan de rechterzijde kantoorvertrek, links woonkamer die ook dienst kan doen als kantoortuin, aangrenzend een keuken annex kantine en een bijkeuken annex archief. Op de eerste verdieping een overloop met vier slaapkamers annex kantoorvertrekken en een badkamer die bij alternatieve aanwending als kantoor overbodig is.
Ca. 1.100 m² Ongebonden grond die gebruikt kan worden voor bijvoorbeeld uitbreiding van de bedrijfsbebouwing of na sloop van de bestaande opslagloods gebruikt zou kunnen worden voor nieuwbouw van een afwijkend gebouw. De overige onbebouwde grond is door ons aangemerkt als “gebonden” en is benodigd voor manoeuvreerbewegingen, parkeren van voertuigen en voor de bereikbaarheid van de opstallen.

Voormelde oppervlakten zijn indicatief berekend aan de hand van opname ter plaatse, op basis van plattegrondtekeningen en informatie verkregen via www.bagviewer.nl. De oppervlakten zijn zo secuur mogelijk vastgesteld, doch mogen niet worden aangemerkt als verhuurbare oppervlakte zoals gedefinieerd door het Nederlands Normalisatie-instituut in bijlage B van NEN 2580.

Voorzieningen
Het object zal vrij van huur en gebruik (schoon en ontruimd) worden opgeleverd in de huidige staat met onder andere de volgende voorzieningen:

Bedrijfshal:
- Verwarming via gasgestookte cv-installatie gekoppeld aan een indirect gestookte luchtverhitter;
- Toiletruimte met closet, urinoir en wastafel;
- Krachtstroominstallatie;
- Twee elektrisch bediende bedrijfsdeuren (afmeting ca. 3,50 x 3,50);
- TL-verlichtingsarmaturen;
- Gladde betonvloer (we vernemen graag de vloerbelasting);
- Buitenverlichting;

Buitenterrein:
- Grotendeels verhard met betonklinkers en sierbestrating, met bij de bedrijfsdeur een wisselplaat van twee stelconplaten;
- Omheind;
- Elektrisch bediende dubbele toegangspoort;
- Deels voorzien van beplanting en tuininrichting ten behoeve van de bedrijfswoning;
- Achter de bedrijfswoning nabij het zonneterras een grote KOI-vijver.
?
Bedrijfswoning:
- Natuurstenen vloerafwerking op de begane grond;
- Plafonds gestuct en geschuurd met sierlijsten langs de randen;
- Keukeninrichting in landhuisstijl met breed fornuis, schouwkap, oven, combimagnetron, koelkast, dubbele spoelbak;
- Op de verdieping een afwerkvloer van mozaïekparket;
- Verwarming via gasgestookt cv-systeem met radiatoren;
- In de ouderslaapkamer een split-unit airco installatie;
- Te openen ramen, houten kozijnen met isolerende beglazing;
- Rolluiken (handbediend) op de zonbelaste gevels op de eerste verdieping;
- Zonweringen op de zonbelaste gevels op de begane grond;
- Badkamer betegeld met grote tegels tot het plafond, voorzien van een inrichting met ligbad voorzien van jetstreams, wastafelmeubel met dubbele kraan, inloopdoucheruimte met regendouche en hardglazen spatscherm, vrijhangend closet;

Bestemmingsplan
Bij de gemeente Moerdijk valt de onderhavige onroerende zaak in het vigerende bestemmingsplan: “Dintelmond" dat werd vastgesteld bij Raadsbesluit van 28 juni 2007 en goedge¬keurd door Gedeputeerde Staten van de Provin¬cie Noord Brabant d.d. 19 februari 2008.

Op grond van artikel 3 van de planvoorschriften is de enkelbestemming van de locatie “Bedrijven (B)” met als dubbelbestemming op grond van artikel 8 “Waterkering” en met nadere aanduiding “bedrijfswoning toegestaan (w)”.

De op de plankaart als “bedrijven” aangewezen gronden zijn bestemd voor:

- bedrijfsdoeleinden;
- bestaande bedrijfswoningen, uitsluitend ter plaatse van de aanduiding ‘bedrijfswoning toegestaan’ op de plankaart;
- opslag en uitstalling, kantoor- en detailhandelsdoeleinden ten dienste van de hiervoor genoemde doeleinden;
- parkeer- en verkeersvoorzieningen;
- groenvoorzieningen;

Ten aanzien van het bouwen gelden de navolgende regels:
- op de plankaart is weergegeven de maximaal toegestane milieucategorie (in onderhavig geval 5);
- geluidhinderlijke bedrijven zijn toegestaan;
- de minimale grootte van percelen is 1.000 m², verkavelen tot kleinere percelen is niet toegestaan;
- vestiging van Bevi inrichtingen is toegestaan;
- kantoren zijn alleen toegestaan wanneer die ondergeschikt zijn aan de bedrijfsactiviteiten waarbij niet meer van 25% van het bedrijfsvloeroppervlak wordt ingericht als kantoorruimte en niet meer dan 1.500 m² totaal;
?
Op 20 september 2013 is voor onderhavige locatie over het bestaande bestemmingsplan heen een Rijksinpassingsplan Waterberging Volkerak-Zoommeer vastgesteld. Op grond van artikel 5 van dit inpassingsplan is op de percelen behalve voor de daar al geldende bestemming(en) tevens de bestemming Waterstaat van kracht.

Het huidige gebruik is wel in overeenstemming met het bestemmingsplan. Op grond van de huidige bestemmingsplanvoorschriften is een verdere uitbreiding van het gebruik en/of bebouwing mogelijk.
- De gemeente heeft geen voorbereidingsbesluit genomen betreffende het perceel.
- De gemeente heeft geen ontwerpbestemmingsplan betreffende het perceel in voorbereiding.

De bovenstaande en in de bijlage verstrekte gegevens, be¬tref¬fende de bestemming zijn gedownload via de internetsite www.ruimtelijkeplannen.nl per toestandsdatum 08 juni 2017.

Koopsom
€ 499.000,00 kosten koper en exclusief BTW.

Omzetbelasting
Het complex kan vrij van BTW worden overgedragen.

Datum van oplevering
In overleg, kan spoedig.

Bijzonderheden
Inruil eigen woning behoort tot de mogelijkheden. Informeer naar de voorwaarden!

Nadrukkelijk is vermeld dat deze informatieverstrekking niet als een aanbieding of offerte mag worden beschouwd. Aan deze gegevens kunnen geen rechten worden ontleend.

Kenmerken

Overdracht
Vraagprijs vraagprijs € 499.000 k.k.
Koop BTW belast
Aangeboden sinds 11 maanden geleden
Status beschikbaar
Aanvaarding in overleg
Bouw
Hoofdfunctie bedrijfsruimte
Bouwvorm bestaande bouw
Locatie
Adres 1-Februariweg 1
Plaats Heijningen
Land NL
Ligging bedrijventerreinlandelijk gebied
Oppervlakte en inhoud
Perceeloppervlakte 1500 m²
Bedrijfsruimte
Bedrijfshal oppervlakte 205 m²
Kantoor oppervlakte 195 m²
Onderhoud
Onderhoud binnen goed
Onderhoud buiten goed

Informatie aanvragen of bezichtiging plannen?

Bel: 010-4248888 / 078-6144333 

Neem contact op

IE10 wordt niet ondersteund. U gebruikt een NIET ONDERSTEUNDE versie van Internet Explorer.
Gebruik of download een moderne browser.