Wonen, werken en alles kunnen doen wat je wilt: dit is geen huis, maar een way of living

Wonen, werken en alles kunnen doen wat je wilt: dit is geen huis, maar een way of living

Als je vanaf de Ruigendijk in Tinte langs de eigen oprijlaan het terrein op komt, waan je je meteen in een andere wereld. Tussen de mooie, hoge bomen en de verschillende struiken voel je de rust van deze uitzonderlijke plek. De sfeervolle tuin met vijver en verschillende terrassen rondom het huis, wekken steeds weer een vakantiegevoel op. Je krijgt zin in de lente en ziet de gezellige zomeravonden met familie en vrienden al voor je.

Zeker in deze tijd, waarin we beperkt zijn in onze activiteiten, is het hebben van zo’n woning, omringt door natuur, een geschenk. Je hoeft eigenlijk nergens anders heen om de vrijheid, rust en het samenzijn met je dierbaren te ervaren. De tuin maakt je dromerig én inspireert: zoveel groen en ruimte. Dankzij de grote schuur met paardenboxen is er namelijk ook plek om je hobby’s uit te oefenen, te ontwikkelen of misschien wel nieuw leven in te blazen. Door drukte en de waan van de dag, schiet dat er nog wel eens bij in, maar deze woonplek vraagt er om benut te worden door jou en je gezinsleden. Laat je fantasie de vrije loop. Gebruik je de paardenboxen om de paarden in te verzorgen? Je eigen weiland op loopafstand maakt dit een zeer aantrekkelijke optie. Of heb je al andere plannen voor deze grote ruimte? Je kan doen wat jij wilt.

Niet alleen de buitenruimtes brengen het gelukzalige gevoel: in het huis ben je pas écht thuis. Bij binnenkomst komt de warmte en de gezelligheid je al tegemoet. Bijzonder, bij een grootschalige woning. Dat komt onder meer door de prachtige woonkeuken die uitnodigt om aan de bar te gaan zitten met een wijntje, terwijl je partner aan het koken is. Of om aan de eettafel in stilte je ontbijt te eten, terwijl je uitkijkt over de groene tuin. Want dat uitzicht is gewoonweg je aandacht waard.

De perfecte thuiswerkplek
Naast het genieten, waar deze woning zich buitengewoon goed voor leent (hebben we de wijnklimaatkast, drie soorten ovens en de en suite badkamer met ligbad al genoemd?), is het ook een perfecte thuiswerkplek. Dankzij de vele kamers en de ruimte in het huis, kun je met gemak in alle rust werken. Terwijl de andere gezinsleden ook op hun eigen plekje werken, studeren of bezig zijn met andere dingen. Dat betekent dat je ongestoord en geconcentreerd je werk kan doen: een luxe waarvan we ons dankzij het vele thuiswerken meer bewust van zijn geworden. Richt je eigen kantoortje in, in een van de tien kamers waar je het liefst zit of varieer van plek: er is ruimte genoeg! Misschien zit je graag op de benedenverdieping in het zijkamertje met openslaande deuren naar het terras. Of juist helemaal boven met weinig afleiding en grenzend aan een van de badkamers.

Samen thuis zijn
Na een lange dag werken of op een relaxte zondagmiddag is er niks fijner dan genieten van de buitenlucht. Lekker in je eentje, samen met je geliefde of met het hele gezin: spring op de fiets en binnen no time zit je op het strand. Of trek de wandelschoenen aan en maak vanaf de woonboerderij een wandeling richting het nabijgelegen bos. Heerlijk om je hoofd leeg te maken of om met elkaar een topdag te beleven. Want als er iets is wat coronatijd nogmaals bevestigd heeft: in rust en vrijheid samen thuis kunnen zijn, is het meest waardevolle dat er is.

Zie jij deze way of living wel zitten?
En ben je nieuwsgierig geworden naar de rest van de monumentale woonboerderij uit 1907 in Tinte (Westvoorne)? Neem dan vrijblijvend contact op met exclusief makelaar Hans Kok via 06 53 57 72 20. Hij neemt je graag mee naar de Ruigendijk 17 om je een rondleiding te geven door deze zeer bijzondere woning en woonomgeving.
Bekijk hier alvast de virtuele rondleiding en krijg een indruk van de mogelijkheden die deze waanzinnige familiewoning brengt.

Meer weten over dit onderwerp?

Terug naar overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie