Wijnbrugstraat 1-17 te Rotterdam

Stichting Strips, heeft ca. 2.100 m² gehuurd voor de huisvesting van Strips! Museum van het beeldverhaal.

Het museum stelt de historie van het Nederlandse stripverhaal tentoon, in relatie met buitenlandse beeldverhalen, (Nederlandse) cartoons, (animatie)film, computer games en (teken)kunst.

De vaste opstelling biedt een tijdlijn met belangrijke stripverhalen vanaf ca. 1850 tot nu. Vanuit de tijdlijn worden allerlei uitstapjes gemaakt naar bekende striptekenaars: Walt Disney met Donald Duck, Hergé met Kuifje of Marten Toonder met Tom Poes, de populaire thema's: familiestrips, humoristische strips, historische strips of science fiction strips et cetera, of bijzondere onderwerpen zoals Amerikaanse invloeden, de Japanse Mangastrips. De tijdlijn wordt afgesloten met een presentatie van de op dit moment actieve striptekenaars en belangrijke uitgeverijen. Voor de striptekenkunst zijn aparte ruimten aangewezen, evenals voor de relatie tussen strips en tekenfilms. Voor kinderen is er een speciale zaal: het heldenlab.

Om de ervaring te completeren zijn er nog drie elementen aan het museum toegevoegd: een stripbibliotheek in samenwerking met de Openbare Bibliotheek Rotterdam, een lunchroom met voornamelijk gezonde broodmaaltijden en een aantrekkelijke stripwinkel, waar veel bijzondere edities te koop zullen zijn.

Strips! Museum van het beeldverhaal. Heeft deze locatie gekozen door de ligging aan de rand van het centrum, vlakbij station Blaak, met in de Wijnbrugstraat, om de hoek een parkeergarage. Hierdoor is het gebouw gemakkelijk te bereiken met openbaar vervoer, met de auto, of wandelend vanuit het winkelcentrum.

Ooms Makelaars Bedrijfshuisvesting B.V. (Partner in Dynamis) begeleidde deze transactie namens de verhuurder.

Informatie nodig?

IE10 wordt niet ondersteund. U gebruikt een NIET ONDERSTEUNDE versie van Internet Explorer.
Gebruik of download een moderne browser.