Verkoper aan het woord: Roel van Katwijk over de Noldijk 37 Ridderkerk

Verkoper aan het woord: Roel van Katwijk over de Noldijk 37 Ridderkerk

Geschreven door Robbin Kroesbergen

In deze rubriek laten we de bewoner van de woning in de verkoop aan het woord. Want wie kan de leukste en fijnste plekjes beter vertellen dan de eigenaar zelf? Wat is er nou zo bijzonder aan dit huis? En waarom gaan ze dan toch verhuizen? Je leest het allemaal hieronder.

Roel van Katwijk woonde 25 jaar met veel plezier in deze unieke dijkwoning aan de Noldijk 37 in Ridderkerk. Ondanks de vele mooie herinneringen is het nu tijd voor een nieuwe stap.

Welke woorden zijn kenbaar voor de woning?

  • Rust

Ondanks dat de woning aan een dijk zit, ervaar je hier een ultieme rust. De auto’s die langs rijden zijn grotendeels van de bewoners/bezoekers van de dijk. De dijk ligt in Rijsoord, een buitenwijk van Ridderkerk. Daarnaast hebben we een zeer grote tuin waar je heerlijk tot rust kunt komen. Ook grenst onze achtertuin meteen aan natuurgebied Wevershoek. Het huis heeft dus heel veel privacy.

  • Omgeving

Zoals ik net al noemde grenst onze achtertuin meteen aan het natuurgebied Wevershoek. Hier kunnen de kinderen lekker spelen en het is een fijne plek om bijvoorbeeld te fietsen, te vissen, met een bootje te varen of te wandelen met de hond(en). Ook heb je meerdere recreatiegedeeltes waar je onder andere kan zwemmen. Aan de voorkant van de woning hebben we uitzicht op een boomgaard. Die zit aan de overkant van de dijk. Tot slot is het slechts vijf minuten fietsen naar het centrum van Barendrecht met diverse winkels en supermarkten. Ook loop je binnen 8 minuten naar het station Barendrecht en vanaf daar in 11 minuten in het centrum van Rotterdam.

  • Uniek

De woning is zeker geen doorsnee woning. Deze dijkwoning heeft enorm veel sfeer. Er is bijvoorbeeld een grote serre met lichtkoepels, een grote schouw met houtkachel en vier dakkapellen. In de grote woonkeuken kun je heerlijk zitten en tafelen met een grote groep mensen.

Wat is voor jullie fijnste plekje in huis?

Dat is de serre! Hier kun je bijvoorbeeld in de ochtend heel fijn de dag beginnen. Je hebt namelijk uitzicht over de tuin. Zo geniet je van de zon die naar binnen schijnt en de vogels die je hoort fluiten. Daarnaast is de tuin ook één van onze favoriete plekjes. We hebben meerdere terrassen gemaakt, zodat je steeds weer op een andere plek (in de zon of schaduw) kunt zitten.

Waarom hebben jullie 25 jaar geleden voor deze woning gekozen?

De rust, de ruimte en de vrijheid die je hier hebt waren voor ons redenen dat we hier kwamen wonen. Zo konden de kinderen altijd vrij in de Wevershoek spelen/zwemmen en was de school dichtbij. Er is veel privacy omdat de woning nagenoeg geen buren heeft. We verwachtten destijds dat het onder andere druk zou kunnen zijn omdat het aan een dijk ligt en naast een het restaurant. Door de nieuwe ontsluitingen in Ridderkerk is het de laatste jaren zelfs qua verkeer nog rustiger geworden. Het restaurant geeft qua geluid geen overlast. De muren van het restaurant zijn zo dik dat er geen geluid naar buiten lekt. Soms hoor je na afloop wel eens een vertrekkende auto.

Kent het huis ook nog verbouwingsmogelijkheden?

Genoeg! Zo is er bijvoorbeeld nog een mogelijkheid voor een extra badkamer en slaapkamer boven. Ook zou de huidige badkamer naar boven verplaatst kunnen worden. De grote tuin biedt ruimte voor een bijgebouw als garage, atelier of kantoor.

Waarom gaan jullie toch verhuizen?

Mijn vrouw is in 2003 overleden. Inmiddels heb ik een nieuwe relatie. We willen nu graag samen een nieuwe start maken in een nieuwe woning. Met pijn in mijn hart ga ik nu dus deze woning met veel herinneringen achterlaten. Gelukkig wel met de gedachte dat andere mensen hier nu van kunnen genieten!

Nieuwsgierig naar de woning? Bekijk hem hier.

Meer weten over dit onderwerp?

Terug naar overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie