Top 5 Wonen in een penthouse

Top 5 Wonen in een penthouse

Geschreven door Robbin Kroesbergen

Je kunt er (letterlijk) niet meer om heen: hoge woontorens worden steeds populairder. Naast elke hoge toren in de grote steden wordt er zo weer één bijgebouwd. En, hoe groter hoe beter. Het beste gedeelte van zo’n toren? De penthouses natuurlijk! Vanaf hier kun je genieten van een verbluffend uitzicht, om vaak nog maar niet te spreken van de rust, ruimte en hoge comfort zowel binnen als buiten. Wij hebben de mooiste exemplaren even op een rijtje gezet. Want ja, dromen kan altijd toch?

Eden District - Rooftop villas, Rotterdam

Proef het comfort van de royale afmetingen, de luxueuze buitenruimtes en de ligging aan het water. Boten varen voorbij of leggen aan. Bijna iedere woning is anders. Om de hoek lonkt de binnenstad.

On top of it all liggen misschien wel de drie creatiefste kavels van Rotterdam. Bedoeld voor eigenzinnige rooftop villa’s. Voor toekomstige bewoners met een geheel eigen kijk op wonen. Het exterieur is conform de geldende afspraken, maar zowel binnen als buiten is van alles mogelijk om je woning naar eigen wens in te delen. Binnen wacht de unieke uitdaging van een plattegrond die niet eerder bedacht is.

De Raedt - Penthouse, Rotterdam

Op de hoek van de levendige Mathenesserlaan en de statige Heemraadssingel is in 1903 een sanatorium gebouwd. Het is het gebouw wat we nu kennen als het Albeda College, en vanaf 2019 doorgaat als De Raedt.

De penthouses bevinden zich op de toplaag in het woongebouw. Vanaf de zevende laag heb je een prachtig uitzicht op de authentieke wijk. Vanuit type D1 kijk je uit op de Heemraadssingel, type D2 bevindt zich op de kruising en vanuit Type D3 heb je wijds zicht op de Mathenesserlaan. De woonoppervlaktes variëren tussen de circa 153 m² en 214 m². Alle penthouses hebben meerdere slaapkamers met extra ruimte voor bijvoorbeeld een kantoor of bijkeuken. Daarnaast heeft elk penthouse een ruim terras en de beschikking over een eigen parkeerplaats en berging.

Little C - The Penthouse, Rotterdam

Little C combineert een stoere, stadse sfeer met een ontspannen en intieme ‘Village vibe’. Gebouwen als The Grand, The Bright en The Metropolitan zijn hier met elkaar verbonden door karakteristieke metalen loopbruggen, die bijdragen aan dat bijzondere Little C gevoel. En je woont of werkt ook nog eens op een plek met alles binnen handbereik, dat het stadsleven zo leuk en interessant maakt.

Altijd al gedroomd van een Penthouse? In Little C heb je keuze uit 11 stuks. Niets is standaard en er is volop keuze voor iedereen. Zo is er een little Penthouse van circa 98 m² met een buitenruimte van maar liefst 18 m². Maar ook kun je kiezen voor een grotere variant met alles op één verdieping. Of kies je een Penthouse van twee verdiepingen? Want to go bigger? Dan zijn er twee Penthouses met een oppervlakte van meer dan 255 m² met één of meerdere terrassen. Met een loungehoek, een werkplek of een lange eettafel voor eindeloze etentjes; je hebt de ruimte.

CasaNova - Penthouses, Rotterdam

Aan de historische Rotterdamse Wijnhaven, tussen Markthal en Maas verrijst in 2019 CasaNova; Een luxe woontoren met uitsluitend (115) koopappartementen, in grootte variërend van 40 tot ruim 343 m². Samen met het naastgelegen The Muse vormt CasaNova het perfecte ensemble van twee hoogwaardige nieuwe iconen aan de skyline van het bruisende Maritiem District.

CasaNova blinkt van top tot teen uit in luxe, service en voorzieningen. Wie daarbij kiest voor één van de riante penthouses op de verdiepingen 33, 34 of 35 heeft een sublieme combinatie van ruimte en panoramisch uitzicht. De woonlagen 33 en 34 bestaan elk uit slechts twee penthouses. Aan de zuidzijde meet deze 170 m² en aan de zuidwest zijde 189 m². Dit laatstgenoemde penthouse heeft twee ruime buitenruimtes. De bovenste laag (35) bestaat uit 1 penthouse (optioneel 2). Met ruim 340 m² oppervlakte in zijn unieke prismavorm behoort dit penthouse tot absolute internationale klasse.

De Zalmhaven - Penthouses, Rotterdam

Stap binnen in de penthouses van De Zalmhaven en beleef hoe grandioos en modern wonen kan zijn. De penthouses strekken zich uit over een of twee verdiepingen, met in de duplex penthouses een stijlvolle trap als eyecatcher middenin de luxe woning. Via de trap betreed je de sfeervolle vertrekken, waaronder de vide; een ruime en lichte ruimte, een fijne toevoeging aan uw leefruimte waarin gemakkelijk een extra slaapkamer of tweede zitkamer gerealiseerd kan worden.

Je vindt de penthouses, net als de appartementen, zowel hoog in de toren als op lagergelegen verdiepingen. Ook hier kies je jouw uitzicht, van Maas en Wilhelminapier tot de skyline van de binnenstad.

Meer weten over dit onderwerp?

Terug naar overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie