Ooms-pand Maaskade blijft behouden!
18-11-2015

Ooms-pand Maaskade blijft behouden!

Ooms-pand Maaskade blijft behouden!

De panden aan de Maaskade 113-115 waar Ooms Makelaars al vanaf 1979 is gehuisvest worden momenteel grondig gerestaureerd en gerenoveerd. De eigenaar van de panden heeft de afgelopen jaren zorgvuldige studies uitgevoerd naar de beste manier om de panden op een economisch verantwoorde manier voor de toekomst te behouden. Na intensief overleg met de Gemeente en overige belanghebbenden is ervoor gekozen het monument aan de Maaskade 113 in samenwerking met de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed zowel aan de binnenzijde als de buitenzijde te restaureren. Het naastgelegen pand, Maaskade 115, wordt achter de gevel ingrijpend verbouwd waarmee het weer zal voldoen aan de eisen van een moderne kantoorgebruiker. De gevels worden intact gehouden, waarmee het beschermd stadsgezicht blijft behouden. De eerste heipalen zijn inmiddels ten behoeve van het funderingsherstel de grond ingegaan. De werkzaamheden verlopen volgens planning waarmee de verwachting blijft gehandhaafd voor een oplevering aan Ooms in het voorjaar van 2016.

Wij zijn erg blij met het besluit om het Ooms gebouw te restaureren en te renoveren, wij zijn Rotterdammers en beseffen ons hoeveel uitstraling ons iconisch en beeldbepalend gebouw heeft. Het is, net als alle monumentale panden, een aanwinst voor de stad en wij hebben er alles aangedaan om samen met de eigenaar de authentieke staat te behouden en waar nodig te herstellen, met succes!”, aldus Peter van Nederpelt, directeur Ooms.

Ooms Makelaars heeft tijdelijk gedeeltelijk zijn intrek genomen bij de buren in het Hulstkamp gebouw. Voor ontvangst en afspraken kunt u gewoon terecht bij Maaskade 113.

Voor vragen over de restauratie en renovatie kunt u terecht bij Peter van Nederpelt.

Informatie nodig?

IE10 wordt niet ondersteund. U gebruikt een NIET ONDERSTEUNDE versie van Internet Explorer.
Gebruik of download een moderne browser.