Jaarrapport SC Kantorenmarkten 2016 gepresenteerd
09-02-2016

Jaarrapport SC Kantorenmarkten 2016 gepresenteerd

Jaarrapport SC Kantorenmarkten 2016 gepresenteerd

Donderdag 4 februari jl. is tijdens het veertiende Sprekende Cijfers Symposium op het ss Rotterdam het jaarrapport Sprekende Cijfers Kantorenmarkten 2016 gepresenteerd. Deze jaarlijkse rapportage van Dynamis is nauwkeurig samengesteld door het team van researchers binnen Dynamis en haar partners.

Regionale kennis en landelijke dekking zijn belangrijke speerpunten van Dynamis. In samenwerking met onze dertien partners met 36 vestigingen door heel Nederland hebben wij ook dit jaar een analyse gemaakt van de landelijke en regionale ontwikkelingen binnen de Nederlandse kantorenmarkt.

Thema: Ondanks hoge leegstand toch ruimte voor nieuwbouw?
Ook dit jaar besteedt de researchafdeling van Dynamis, behalve aan de cijfers, aandacht aan een actueel thema in de markt. Dit jaar is het thema 'Ondanks hoge leegstand toch ruimte voor nieuwbouw?'

Uit de analyse blijkt dat het huidige strikte ruimtelijke beleid en de stimulatie van kantoortransformaties een belangrijke impuls geven aan een duurzamere marktverhouding op de kantorenmarkt. Echter, het leidt onvoldoende tot de gewenste duurzame en toekomstbestendige kantorenmarkt. Nieuwbouw en sloop zullen nodig zijn om tot de gewenste voorraad te komen, nu en in de toekomst.

Download hier Sprekende Cijfers Kantorenmarkten 2016.

Informatie nodig?

IE10 wordt niet ondersteund. U gebruikt een NIET ONDERSTEUNDE versie van Internet Explorer.
Gebruik of download een moderne browser.