Go to EXPO: De motivatie van Sjoerd

Go to EXPO: De motivatie van Sjoerd

Geschreven door Robbin Kroesbergen

(in aanloop naar de EXPO deel 5)

Vier dagen fietsen, 200 kilometer per dag, met de Dynamis-fakkel aan het stuur. Zo gaat Dynamis dit jaar naar de EXPO REAL in München: de grootste vakbeurs op het gebied van vastgoed en vastgoedinvesteringen. Maar dit is natuurlijk niet zonder reden. Alles staat in het teken van het Leontienhuis.

Vastgoedadviseur Sjoerd Preesman fietst vanuit Ooms Makelaars mee met deze indrukwekkende tocht. Ondanks dat hij al veel heeft getraind ziet ook hij dit als een enorme uitdaging. “Toen het verzoek een aantal weken geleden kwam, was ik meteen enthousiast. Ik heb de afgelopen jaren een grote passie voor wielrennen ontwikkeld, dus het lijkt mij fantastisch om op deze wijze mijn steentje bij te kunnen dragen”. Al snel realiseerde hij zich wel dat het stevige dagen gaan worden. “800 km in vier dagen is écht pittig. Zeker als je te maken hebt met hoogte verschillen. Ik heb al eerder gefietst in de Alpen, maar dat is toch anders. Dat zijn vaak korte stukken.”

Motivatie

Deze tocht is voor Sjoerd extra speciaal. “Het geeft mij een enorme motivatie omdat deze weg in het teken staat van het Leontienhuis. We fietsen nu met een doel, we kunnen hier mensen écht mee helpen. Ik vind het belangrijk dat de jongeren tijdens onze sponsoring centraal staan. Zij kunnen die hulp zo goed gebruiken.” Deze gedachte staat bij Sjoerd ook centraal. “Ik vind het ontzettend belangrijk dat we op deze manier aandacht kunnen vragen voor de problemen waar de mensen het Leontuinhuis mee worstelen.”

Voorbereiding

Ondanks dat Sjoerd al fit is, heeft hij zich de afgelopen weken goed voorbereid. “De eerste weken was ik op vakantie en daar was mijn fiets helaas verboden. Toch heb ik nog net even snel mijn hardloopschoenen in kunnen pakken. Bij gebrek aan een fiets ging ik maar een stukje rennen.” Toen hij eenmaal terug was van zijn vakantie heeft hij het serieus aangepakt. “Afgelopen week ben ik naar Duitsland gereden om daar te kunnen fietsen. Voor mij is dat een totaal onbekend gebied. Dat moest ik natuurlijk wel even testen!”

Saamhorigheid

Bij de vraag aan Sjoerd wat hij graag wilt bereiken weet hij al snel het antwoord. “Hoe mooi zou het zijn als je met een groep waar je nog nooit mee hebt gefietst samen zo’n prestatie neer kan zetten? Iedereen doet het met dezelfde gedachte, waar vaak ook nog een persoonlijke uitdaging bij komt kijken.” Eén van de mooiste aspecten bij het wielrennen vindt Sjoerd de saamhorigheid. “Zo’n tocht doe je echt met elkaar. Als iemand er doorheen zit doe je er alles aan om die persoon bij de finish te krijgen. Sommige dingen kun je niet alleen, die moet je echt samen doen!”

Het doel van Dynamis

Vanuit Dynamis willen wij zoveel mogelijk geld op halen voor het Leontienhuis. Het Leontienhuis is volledig afhankelijk van sponsoren en donaties. Daarom dragen wij graag een steentje bij. Wil je mij en de andere fietsers sponsoren? We zijn blij met alle donaties. Ons doel is om € 10.000 euro op te halen.

Ja ik doneer!

Bekijk hier meer informatie over de Go to EXPO actie.
Lees meer blogs en interviews over Go to EXPO zie categorie Go to EXPO

Meer weten over dit onderwerp?

Terug naar overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie