Bedrijfscase: Rabobank Rotterdam

Bedrijfscase: Rabobank Rotterdam

Geschreven door Peter van Nederpelt

Rabobank Rotterdam was al sinds jaar en dag gevestigd aan de Blaak 333, maar om diverse redenen was er behoefte aan een nieuwe werkomgeving. Ooms Makelaars Bedrijfshuisvesting begeleidde Rabobank bij deze zoektocht.

Uitdaging

Ooms werd uitgedaagd om in Rotterdam bijna 6000 m2 kantoorruimte te vinden met als aanvullende eis een uitgebreide baliefunctie op de begane grond. Bovendien moest de ruimte beter aansluiten bij de hedendaagse eisen op het gebied van duurzaamheid, flexwerken en betere indelingsmogelijkheden bieden. Tevens moest de nieuw kantoorruimte gesitueerd zijn op een locatie vlakbij een openbaar vervoersknooppunt, het liefst zo centraal mogelijk.

Aanpak

Met deze uitdaging ging het team van Ooms aan de slag. Op basis van de genoemde eisen vond een inventarisatie plaats en volgde een analyse van de aangeboden opties. Hierna vond een verfijning plaats tot een shortlist met een uitgebreide SWOT analyse hiervan. Vervolgens vonden bezichtigingen plaats van de selectie met opdrachtgever en werd uiteindelijk de keuze gemaakt. Hierna volgden de huuronderhandelingen en de contractvorming door Ooms.

Uitvoering

Na de zoektocht van Ooms tekende Rabobank Rotterdam een huurcontract voor ca. 6000 m² kantoorruimte verdeeld over vijf verdiepingen in het kantoorgebouw FIRST aan het Weena 758 in Central Business District, Rotterdam. Een prominente plek tegenover het Rotterdamse Centraal Station, waar ook al een aantal andere grote

partijen te vinden zijn, zoals Robeco en NautaDutilh. Rabobank versterkt hiermee de vooraanstaande positie van het Rotterdamse Central Business District.

Resultaat

Rabobank Rotterdam is zeer tevreden over de nieuwe huisvesting in FIRST, een premium kantoorpand met een BREAAM Excellent certificaat, gesitueerd op een uitstekende plek. FIRST biedt de mogelijkheid voor een goed zichtbare publieksbalie en beschikt over ruime kantoorvloeren met diverse indelingsmogelijkheden. De locatie voldoet bovendien in alle opzichten aan hedendaagse duurzaamheidseisen.

Meer weten over dit onderwerp?

Terug naar overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie