Bedrijfscase: Beleggingen

Bedrijfscase: Beleggingen

Geschreven door Peter van Nederpelt

Namens een particuliere belegger was Ooms Makelaars Bedrijfshuisvesting nauw betrokken bij de verkoop van een beleggingscomplex in Rotterdam, een karakteristiek pand op de hoek Walenburgerweg/Schieweg. Het ging hierbij alleen niet om een transactie met ‘stenen’ maar met aandelen.

Uitdaging

De grootste uitdaging was voor een particuliere belegger van het complex een koper te vinden die om kon gaan met de fiscale opgave, want het complex was ondergebracht in een vennootschap.

Aanpak

De fiscaliteiten moesten door Ooms goed worden geïnventariseerd, omdat het hierbij ging om een aandelentransactie. Ooms Makelaars Bedrijfshuisvesting heeft niet alleen een grote kennis van de lokale vastgoedmarkt en een uitgebreid netwerk, maar beschikt ook over de expertise op fiscaal juridisch terrein om dergelijke transacties succesvol af te kunnen handelen.

Uitvoering

Ooms analyseerde de fiscale consequenties voor opdrachtgever bij verkoop en zocht vervolgens een koper die met deze fiscale consequenties om kon gaan. De aankopende partij was U Vastgoed uit Rotterdam die, ter uitbreiding van haar beleggingsportefeuille, het complex bestaande uit 15 verhuurde woningen en 4 commerciële ruimten, verwierf. Het betrof hier dus een fiscaal gedreven transactie.

Resultaat

Door de kennis en expertise van Ooms werd voor opdrachtgever, de verkopende partij, de hoogste opbrengst gegeneraliseerd.

Meer weten over dit onderwerp?

Terug naar overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie