Home By Ooms

Ooms Makelaars kondigde in januari met een geurige nieuwjaarskaart de lancering van 'Home by Ooms' aan: onze eigen Ooms home fragrance. 

Ontwikkeling Ooms Home Fragrance

1037242_Home-by-OOMS-16-van-18.jpg

De Ooms makelaar komt in veel woningen. Ondanks dat smaken verschillen, blijft een ding hetzelfde: Mensen willen een thuis, het gevoel van geborgenheid en warmte. Met Home heeft Ooms een geur ontwikkeld die dit gevoel bevestigt en versterkt.

Touchpoints

“Door zogenaamd “touchpoints” in te richten, komen onze klanten op verschillende momenten tijdens de dienstverlening van Ooms in contact met onze geur. Denk bijvoorbeeld aan het tekenen van het contract voor een nieuw thuis. Wij geven Home mee na afloop van een dienst. Als de klant op een ander moment de geur ruikt, hopen wij dat de klant terugdenkt aan dat specifieke  gelukkige moment. Wat dus we eigenlijk willen meegeven is een gelukkige herinnering”, aldus Stephanie Hopmans, Marketing Communicatie Adviseur bij Ooms. Ooms blijft innoveren, wij willen de klant meer bieden dan een vluchtige dienst, wij zijn gefocust op de relatie."

Scentmarketing

1037250_Home-by-ooms-kerstkaart.png

Wat we toepassen is het Proust Effect uitgevonden door Marcel Proust.

Hij ontdekte dat herinneringen uit het verleden een sterk verband hebben met geuren die we op die momenten waarnamen. Zo komt het ook dat we de geur van ons eigen huis uit duizenden herkennen. Tijdens ruiksessie heeft Ooms verschillende geuren met specifieke kenmerken (warm, natuurlijk, schoon, romantisch). Door verschillende kenmerken te combineren is de geur van Ooms tot stand gekomen:

Gekozen is voor een geur die zich kenmerkt door de volgende termen: aarde, elegant, warmte, chique en hout. De elementen zijn speciaal samengesteld door Ooms en zorgen voor een unieke beleving van een home fragrance.

Waarom Home by Ooms?

scentmarketing Ooms makelaars

Commerciële communicatie richt zich voor 83% uitsluitend op onze ogen. De andere zintuigen, tast, smaak, geur en geluid worden nauwelijks gebruikt in de marketing. En dat terwijl bijvoorbeeld 75% van onze emoties bepaald wordt door wat we ruiken.

Enkel de neus is rechtstreeks verbonden met ons limbisch systeem (verantwoordelijk voor gevoel en emoties). Als gevolg hebben geurervaringen het sterkste, meest directe effect op onze emoties. Sterker dan wat we zien of horen.

In een markt waarbij onderscheidend vermogen belangrijker is dan ooit, is geurmarketing een nieuw middel om een emotionele binding met de klant te krijgen. Het is juist die emotionele binding die zo waardevol is in een sterk concurrentiële markt.

Home by Ooms sluit met haar zachtaardige vorm van geurmarketing hier naadloos op aan. Door een duurzaam geschenk te geven, hopen wij - bij behoefte aan een makelaarsdienst - zo lang mogelijk Top of Mind te zijn en te blijven.

Huis verkopen met Ooms Makelaars

huis verkopen met Ooms makelaars

Gaat u uw huis verkopen? Alle nieuwe opdrachtgevers die hun woning te koop zetten bij Ooms Makelaars krijgen direct een Home by Ooms cadeau!

Ook alle kopers van een huis die in verkoop staat bij ons, krijgen als felicitatie een Home by Ooms cadeau.

Neem gerust contact op met een van onze vestigingen, de makelaars komen graag en vrijblijvend langs voor een verkoopadvies gesprek of een gratis waardebepaling.

 

 

 

Ooms Makelaars (010) 424 88 88 | (078) 614 43 33
Deze website is het beste te bekijken als uw tablet gekanteld is.